Vamil led verlichting

Weet iemand hier of / in 2018 led verlichting onder de vamil valt of nog ergens anders een leuke (licht)potje wat de gedachte om alles te vervangen kan bespoedigen

Deel dit topic

Reacties

jan w
TL of de bay?
van Ittersum
Tl
+1
JappieJo
Buis kost een tientje, plaats je zo in bestaande armatuur. Heb je geen vamil voor nodig....
+1
Herbert
@JappieJo maar is de besparing dan net zo goed aangezien de transformatoren er nog aan zitten?
+1
JappieJo
@Herbert moet je idd rechtstreeks op het pootje aansluiten, das iets van 5 minuten werk
jan w
Heb vorig jaar nog een rij led bij in de stal gemaakt. Een 1"buis opgehangen door de stal en daar per spantvak 2 120 cm led tl's aan van Lichtpartner. Kun je bijna geen subsidie voor aanvragen.
Ben je ruim 3 tientjes kwijt per lamp
agrilight
Voor het vervangen van verlichting in bestaande bedrijfsgebouwen naar LED verlichting geldt de EIA. Dit is de makkelijkste optie om in aanmerking te komen voor een subsidie. De eisen hiervoor zijn in tegenstelling tot de VAMIL regeling een stuk makkelijker te behalen.

Op dit moment hebben wij voor het vervangen van bestaande verlichting naar LED verlichting een actie lopen. Voor meer informatie over deze actie en hoe u in aanmerking kan komen voor de EIA kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer 0174 - 287 287 of via info@agrilight.com
JappieJo
Zit je alweer met minimal €2500. Kun je 50 armaturen plus buis van 150cm ophangen. En dit kan zelfs @van Ittersum zelf doen 🤣
dorpsrandhoeve
@JappieJo Ja, met die 2500 (van die eia) euro kun je met goede ledtube's een heel dorp verlichten.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve Als je in Persingen woont wel plaatsengids.nl/kennisbank/…
van Ittersum
@JappieJo heb inmiddels dat ook door, ik kom aan aanschaf niet verder dan 500 euro, dan maar gewoon als vervanging te boek zetten.
+1
agrilight
De keuze voor verlichting is natuurlijk vrij. Misschien heeft u wat aan onderstaande checklist. Hierin staan de belangrijkste aandachtspunten bij aanschaf van de verlichting in een stal.

agrilight.nl/wp-content/uploads/…
van Ittersum
@agrilight bedankt voor deze informatie
dorpsrandhoeve
@agrilight Op onze checklist staat dat we niet nog een keer verlichting kopen bij een bedrijf dat niet 2 lampen met dezelfde kleur licht kan leveren. Wij hebben daarom gekocht bij valk agro. valk-agro.com/
Die leveren in ieder geval een goede kwaliteits/prijs verhouding.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve Adurolight® Quality Line led waterproof lijnverlichtng, Dave 1528, 150 cm, 28 W, 6000 K, netto 65,33 per stuk kreeg ik aangeboden. Complete units. wildkamp.nl/Adurolight-Quality-Line-led-waterproof…

@agrilight contact met u opnemen ?
cjw73
@van Ittersum 4000 kelvin is mooier licht dan de 6000
JappieJo
@van Ittersum wildkamp leest mee zeker? Belden vanochtend op om een afspraak te maken voor een lichtplan🤣
+1
van Ittersum
@JappieJo vragen staat vrij maar mocht het tot een overeenkomst leiden ik aan beide partijen 5% acquisitiekosten bereken 😉
agrilight
@dorpsrandhoeve Helaas is dit iets waar wij ook niet direct invloed op hebben. Een andere kleur (bij Metaal Halide lampen) heeft te maken met verschillende producties waardoor de lampen een iets andere kleur kunnen hebben. Maar wel dat het binnen de specificaties van de lamp en binnen de norm van de leverancier valt.

Wij zelf proberen altijd lampen uit dezelfde serie te leveren zodat er geen of nauwelijks verschil is. Mede hierdoor adviseren wij ook altijd om bij een einde levensduur van een lichtbron om direct alle lampen te vervangen (ook als de andere het nog doen) hiermee ontvang je lampen uit dezelfde serie en is de kans op kleurverschil ook een stuk kleiner.

Wij hopen hiermee een stukje duidelijkheid te hebben gegeven over waarom er een kleurverschil kan zijn tussen eenzelfde type lichtbron.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @agrilight:
Mede hierdoor adviseren wij ook altijd om bij een einde levensduur van een lichtbron om direct alle lampen te vervangen

Zo is het, vervangen, met armatuur en al. weg er mee!!
+1
Pluto
Wel effe je polis na kijken !. Bij stalbranden van de afgelopen jaren zit voor 95% led verlichting .
Ik beweer niks over oorzaak of gevolg alleen het geeft stof tot nadenken !!.
hans1980
@Pluto is dat zo ? Dacht dat er weinig warmte bij vrij kwam?
Pluto
@hans1980 Led lampen moeten gekoeld worden . Ze geven veel licht op een kleinere plek daardoor krijg je het idee dat ze meer licht geven . Een gewone tl met een goede reflector er achter geeft zelfs meer licht . Schoon houden is vaak het moeilijkst vooral als ze hoog en op moeilijk bereikbare plaatsen zitten . Als je afstand of verstraal licht zoekt kun je meer met natrium lampen deze moeten wel enkele uren achter elkaar branden voor een langere levensduur .
jan w
@Pluto
TL moet je ook niet hoog hangen, anders ben je beneden je licht "kwijt". Dus als je ze goed hebt opgehangen, kun je er met een trapje bij.
Let ook op de lichthoek van de Led TL. . Anders krijg je schaduw plekken
van Ittersum
@jan w motiveert niet echt allemaal, hahaha. Persoonlijk vindt ik dat Led sws een ander soort licht is, misschien is dat wel de grootste gewenning, net als met auto's en straatverlichting
Jawis
Heeft iemand ervaring met inductielicht? Lijkt me wel wat.. wel 300 euro het lampje (200watt).
van Ittersum
@Jawis waarom inductie en iets watminimaal 5 x zoveel energie kost? Wat is daar de gedachte achter?
Sunpowersystems
Led verlichting geeft niet de besparing die je er van zou verwachten. Ja een led balkje verbruikt minder dan een TL, maar geeft ook minder lumen. Per Watt geeft een led vrijwel dezelfde hoeveelheid lumen dan een dunne TL.

Wat wel verschil maakt is de stralingshoek. Een led straalt het licht meer uit naar beneden en verstrooit het minder rondom, met andere woorden, lichtere vloer, donker dak.

Led heeft ook minder last van lage temperatuur. Een TL in een koude omgeving brandt wel, maar geeft een stuk minder licht dan bij hogere temperatuur.

Zelf een led buis in een TL armatuur plaatsen en de voorschakel apparatuur afkoppelen zou ik niet aanbevelen. Het armatuur voldoet niet meer aan de CE. Zelf heb ik er geen probleem mee, maar wat zegt een verzekeraar??

Dan hebben de meestal goedkopere led verlichting de nare eigenschap het net te vervuilen met een zeer slechte cos phi en harmonische stromen. In de praktijk zal het effect meevallen maar bij grote totaal vermogens kunnen de nulleiders in de problemen komen bij hoge harmonische stromen. Het gaat te ver dit hier allemaal in detail uit te leggen, voor de liefhebbers is er genoeg info op het net te vinden.
van Ittersum
@Sunpowersystems wat ik gehoord heb is dat ver weg de meeste problemen komen i.c.m oude tl bakken waar een goedkope led tl in geplaatst word. Mij is geadviseerd om direct de hele unit te vervangen.
Sunpowersystems
@van Ittersum Op deze manier blijft in elk geval de CE van kracht. Vraag aan de leverancier wat de cosinus phi (spreek uit fi) is. Voor een gehele installatie moet deze min. 0,85 zijn. Sommige led verlichting scoort 0,25. Een serieuze leverancier kan daarover meer vertellen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0