'Verwerpen lijkt grootste probleem bij fouten in registratie van geblokkeerde melkveebedrijven'

Bij het grootste deel van de door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) geblokkeerde melkveebedrijven is dat gebeurd vanwege fouten met de registratie van verworpen kalveren. Dat concludeert de redactie van Boerenbusiness op basis van ontvangen mails van melkveehouders. Een deel van de bedrijven constateert ook fouten bij meldingen via Rendac. Slechts op een handvol bedrijven leveren tweelingen verwarring op.

Deel dit topic

Reacties

+1
Pluto
Zo veel verwerpers ?? kom op zeg !. Het begint er steeds meer op te lijken dat rvo haar administratie niet correspondeert met het I&R systeem en dat de aangeleverde gegevens niet zijn verwerkt.
Leg mij eens uit waarom de door de melkveehouder opgegeven gegevens van het kalf EN de moeder alleen de gegevens van het kalf zijn verwerkt en de moeder als onbekend bij rvo in het systeem zit ??. En dan wordt het kalf bij de mester geblokkeerd.
Minister Schouten heeft te stellig in de kamer beweert dat er bij rvo geen fouten waren gemaakt !.
Nu elke nieuwe ontwikkeling telkens toch richting rvo schiet is het voor Schouten te laat om met sorry of vervelend de zaak af te doen , ook voor haar is het aftellen begonnen !.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Pluto:
Leg mij eens uit waarom de door de melkveehouder opgegeven gegevens van het kalf EN de moeder alleen de gegevens van het kalf zijn verwerkt en de moeder als onbekend bij rvo in het systeem zit

Dat wil ik je best uitleggen: de melkveehouder heeft netjes alles opgegeven en die gegevens zijn indertijd ook gewoon verwerkt, maar RVO heeft eind vorige week met terugwerkende kracht de moeder geschrapt uit de registratie bij tweelingen die geboren zijn op in hun ogen verdachte bedrijven. Het is dus geen verkeerde koppeling, maar moedwillig wijzigen van de registratie door RVO om een blokkade te legitimeren.
+1
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam aan de andere kant zijn er ook nog 14000 melkveehouders waar zeg maar (tot heden)niets aan de hand lijkt, best wel opmerkelijk. En waarom zijn er opeens verdachte bedrijven, overlopers hebben we allemaal. Ga niet aan de grote klok hangen , maar volgens de veehandelaren valt er in de registratie nog veel te verbeteren. Iedereen weet wel wat ik bedoel.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
best wel opmerkelijk

Dat is helemaal niet opmerkelijk. Je vindt pas iets wanneer je gaat zoeken. Bedrijven met minder dan 5% tweelingen, geen vaarzen boven 27 maanden of geen import zonder geregistreerde kalfdatum zijn niet doorgelicht middels naast elkaar leggen van I&R en managementsystemen/melkcontrole, daar is dus ook niets gevonden, dus ook geen blokkades. De verklaring is dus best simpel.
siebes
@Jack Rijlaarsdam dan nog is het niet normaal dat nVWA RVO opdracht heeft gegeven van alle tweelingen die op de `verdachte`bedrijven zijn geboren de moeder te verwijderen. Ook op bedrijven met niet afwijkende aantallen. Dit probleem is veel groter gemaakt dan had gehoeven.
Daarnaast heb ik de stellige indruk dat van ´verdachte´bedrijven niet goed in I en R is gekeken, maar gewoon de dataset is gebruikt om bedrijven te blokkeren. Dit is geen zorgvuldigheid, maar puur gemakzucht.
+1
van Ittersum
@siebes niemand is helemaal onbesproken maar ga ik op het woord van de externe mensen af zoals Veehandelaren zien zij wel enig verband tussen de blokkade en hun registratie. " Wie de schoen past trekke hem aan". De consequenties voor hierna laat zich nu wel raden....strenger, meer administratieve garanties en kostenverhoging. Blijft vreemd dat de veehandelaar zei: deze week opmerkelijk weinig op- en aanmerkingen op de afgeleverde kalveren en diens papieren. Ik weet zeker dat RVO meer data ter beschikking heeft om je bedrijf van buiten door te lichten dan menig 1 denkt. Paar jaar geleden de NVWA op het erf gehad over de kalveren die ik had afgeleverd, data, tijden alles hadden ze.
P.s: ging uiteindelijk om een onderzoek naar een kalvermester.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , melkveebedrijven en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0