Rabobank ziet winst met een derde stijgen tot bijna 2,7 miljard euro

De Rabobank profiteert volop van de goed draaiende economie. De boerenbank zag het afgelopen jaar de nettowinst uitkomen op bijna 2,7 miljard euro, dat is 32 procent meer dan in 2016. Zowel de Nederlandse als de internationale tak van de bank presteerde goed.

De rente-inkomsten bleven ondanks de aanhoudend lage rente op peil. Ook werden de kosten verlaagd, onder meer door reorganisaties in Nederland.
Het marktaandeel van de Rabobank in hypotheken in Nederland steeg van 21 naar 22 procent. De hypothekenportefeuille daalde met 2,8 miljard euro tot 193,1 miljard euro, omdat klanten meer voortijdig aflosten op hypotheken en omdat enkele delen van de portefeuille zijn verkocht.

Witwaspraktijken
De stijging van de winst is volgens topman Wiebe Draijer onder meer te danken aan de positieve economische ontwikkeling in Nederland. "We liggen op schema met het bereiken van onze doelen en daar zijn we trots op. Maar onze ambities liggen nog hoger. We zullen het tempo van met name de digitalisering en innovatie nog verder moeten opvoeren", zegt Draijer in een toelichting op de cijfers. Volgens de bank is de klanttevredenheid door digitale innovaties in alle segmenten verder gestegen.

Rabobank maakte vorige maand al bekend geld opzij te zetten voor de afwikkeling van een zaak naar mogelijke witwaspraktijken bij zijn dochter RNA in Californië. Die last van 310 miljoen euro is opgenomen in de cijfers van de gehele Rabobank-groep.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Goed bericht, al zullen sommigen dat hier wel weer(😒) anders zien, #nooitgoedsyndroom
+1
zoeff
@van Ittersum
Mooi, wat onze coöperatieve bank presteert, nu wachten op de leden-winstuitkering.
Die is zeker ook 32% hoger dan in 2016. 😂 😂
+5
Bekkink
Kunnen de bankkosten ook weer omlaag!!
hans1980
Niet slecht !
+1
Metal ap
En de boeren maar melken voor de bank,het liefst zo veel mogelijk
van Ittersum
@Metal ap als goed juist niet, de bank is niets meer dan iemand die uw geld voor een periode voorschiet en die je in doen terug betaald tegen een afgesproken vergoeding en voorwaarden. U kunt ook externe financiers ( buiten je familie om dan) gebruiken, wie heeft daar trouwens ervaringen mee? Je hoort het idee veel maar ik ken niemand die dat doet
hans1980
@van Ittersum Heb geen rijke familie maar ken wel boeren waarvan veel euro's richting farm zijn gegaan en vervolgens staan ze te pronken in het 100 + magazine
+2
cjw73
Toch maar weer het bewijs. Fraude loont!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schema , rabobank , rente en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN