Tweede Kamer wil duidelijkheid over I&R-fraude

De Tweede Kamer wil van landbouwminister Carola Schouten meer details over van fraude verdachte melkveehouders. Verschillende partijen willen onder meer weten hoe nauwkeurig de gebruikte methode is waarmee de affaire aan het licht kwam.


Minister Schouten kon woensdagmiddag tijdens een algemeen overleg met de landbouwcommissie in de Tweede Kamer nog weinig aanvullende informatie geven over de fraude. Wel zei ze dat er nu honderd van de 2100 geblokkeerde bedrijven zijn vrijgegeven, dat zijn er 50 meer dan afgelopen weekeinde het geval was.

De melkveehouders die nu zijn vrijgegeven, konden met zelf aangedragen informatie hun registratie in het I&R-systeem weer kloppend maken, zegt Schouten. Vooral CDA, VVD en SGP dringen er op aan snel meer duidelijkheid te geven. Volgens de minister werkt het RVO met man en macht om alle meldingen zo snel mogelijk te behandelen, maar dat niet kan worden voorkomen dat er wachttijden ontstaan.
 Tweede Kamer wil duidelijkheid over I&R-fraude (nieuweoogst.nu)

De Tweede Kamer wil van landbouwminister Carola Schouten meer details over van fraude verdachte melkveehouders. Verschillende partijen willen onder meer weten hoe nauwkeurig de gebruikte methode is waarmee de affaire aan het licht kwam.

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
Grasbaal
Als je vooraf weet dat je geen controle capaciteit hebt is het dan verstandig om duizenden bedrijven waar dagelijks mutaties plaats vinden op slot te zetten?.

Ik lees en hoor nu dat het vooral futiliteiten zijn waarom bedrijven op slot zijn gezet. Is het niet verstandiger om in eerste instantie alleen de "grootste" fraudeurs aan te pakken en daarna verder gaan met de kleintjes??.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Grasbaal:
de "grootste" fraudeurs

Als die er zijn?? Deden ze echte de vee administratie wel op papier
En oa geen MPR
Dus zulke bedrijven kost echte tijd om foutjes te bewijzen denk ik
Piet1960
@Grasbaal Juist, doet de politie ook. Onvoldoende capaciteit, Grote boeven achteraan gaan en de kruimeldieven laten lopen. Had hier ook gekund.
+1
josl
@Piet1960 ik denk dat de grote boeven zo slim zijn geweest om hun op papier nooit gekalfde vaarzen ook niet in de mpr te zetten. Dus wat zal de uiteindelijke 'vangst' zijn van deze blokkade?
+1
slagroomvla
@josl Als de lto nu is slim nagedacht/meegedacht had waren overal alle oude niet melkgevende vaarzen op vooraf door nvwa opgestuurde lijst door de eigen dierenarts bekeken en daar een verklaring vanaf gegeven wel/niet gekalfd! iedere melkveehouder heeft een 1op1 dierenarts, alles qua fraude in 1 keer bekend. Kan de nvwa zelf de echte fraudeurs afhandelen.

Was dit hele media/blokkade spektakel helemaal niet nodig geweest.
+1
Coen
@josl , weg achter die beeldschermen, feitelijk gaan controleren om die grote vissen te kunnen pakken.
maar deze puinhoop hebben jullie als LTO zelf veroorzaakt met jullie technocratie 😞
+1
friesboertje
Meer dan een week geblokkeerd nu om 1 aangekocht dier waar de kalfdatum ontbreekt (heeft hier niet gekalfd) En dan heb je je ook nog eens ruim voldoende aan de reductie gehouden.
MTSTAMMINGA
Radio Fryslan zoekt gisteren een boer die er wat over vertellen wou
Zou om een uur of 7 live worden uit gezonden aldus mijn inlichting van radio fryslan
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schouten , fraude , melkveehouders , tweede kamer en licht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!