Forse extra donatie voor Wakker Dier

Wakker Dier heeft van de Postcodeloterij een extra donatie gekregen van 1,375 miljoen euro. Dat bedrag komt boven op de 5 ton die de organisatie al jaarlijks ontvangt.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

+4
diezel
"Wie de media controleert, heeft de macht."

Niet vergeten dat zo'n (criminele) organisatie ook nog eens een heel zwikkie BN-ers voor een paar ton/jaar op de payroll heeft staan. 😞

Voor de liefhebbers:
interessantetijden.nl/2018/02/…
+2
vedder
@diezel ik kan me niet voorstellen dat diknek Krabbé en speknek Starreveld echte veggie's zijn
+2
Bekkink
@diezel wie heeft met wie in bed gelegen om dit voor elkaar te krijgen?
+1
diezel
@Bekkink
Onderschat PCL-eigenaar Boudewijn Poelmann niet. Een van de machtigste mannen ter wereld.
Heel de wereld weet dat, behalve wij hier in Nederland ( wie de MSM, main-stream-media, controleert.....)
Als top-donateur ( > $25 miljoen) van o.a. de Clinton Foundation mocht hij over mondiale vraagstukken mee-lobbyen. Waar zou hier toch dat lachwekkende Trump bashen toch vandaan komen.....?
Als hij ingezet heeft op halvering van de Ndl. veestapel................... 😞

(klik om te vergroten)

+1
Groen1
@diezel Schaamteloos: supporter Boudewijn Poelmann sponsort Feyenoord met Postcodeloterijgeld
Boudewijn Poelmann is niet alleen de oprichter en eigenaar van de Postcodeloterij, maar ook Feyenoordfan. Nu energiemaatschappij Qurrent Feyenoord gaat sponsoren, roept dat nogal wat vragen op. Qurrent is namelijk een 100% dochter van de Stichting Doen, de investeringsmaatschappij van de Postcodeloterij.
quotenet.nl/Nieuws/…
van Ittersum
@diezel als je bij voorbaat weet dat je "deze strijd" in de opinie gaat verliezen , moet je dan de bakens niet gaan verzetten voordat hun dat voor je doen? Hoe harder je gaat tegenstribbelen hoe meer hun je zullen aanpakken.

Pas zei iemand tegen mij:
Heeft de consument feitelijk de Nederlandse melkveehouderij nodig om te leven? Antwoord: nee
Heeft de Nederlandse melkveehouderij de consument nodig om te overleven? Antwoord: ja

Is het dan niet beter om te luisteren naar de consument en daar een draai aan te geven voordat hun doen. Al die organisaties doen dat wel ,visjes uitgooien om grotere vissen te vangen en daar hun doel mee te bereiken. Geld maken van de consument en dit weer gebruiken om hun doel te bereiken. Goed stukje management, niks geen psychologie maar feiten. Als de consument wil dat we naar links gaan, gewoon doen, enz.enz. ze zijn onze goudmijn alleen wij(melkveehouderij) zien dat niet altijd.
Koeien boertje
@van Ittersum er zit een kern van waarheid in maar we kunnen niet allemaal een geitenwollen sokken boerderij maken want dan prijzen we ons mooi de markt uit.
Laat Suus en Hermien maar mooi op zo'n boerderij staan, maar wil jij op zo'n manier koeien melken?
van Ittersum
@Koeien boertje vroeger reden die geitenwollensokken figuren op een afgetrapte bakfiets door de stad, tegenwoordig in een Tesla. Vergeet niet dat steeds meer hoger opgeleide mensen (dus ook de bestuurders van organisaties) bakken met geld te besteden hebben. Laag opgeleiden mensen kiezen voor bulkvoedsel, hoog opgeleiden voor kwaliteitsvoedsel. En die hoog opgeleide mensen denken niet meer in Ot en Sien boertjes
vedder
@van Ittersum Dan mag je wel stoppen met koeien melken, melk is voor kalfjes...
van Ittersum
@vedder stel(20 jaar geleden bestonden er ook nog geen plas en dras vergoedingen of andere groene vergoedingen), ze geven je daarvoor 2000 euro per koe, ga jij dan ook overstag...? Tis er nog niet maar dat waren er meer niet.
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
Als de consument wil dat we naar links gaan, gewoon doen, enz.enz. ze zijn onze goudmijn

Moet zeggen dat deze stelling hier momenteel ook nogal actueel is. Kreeg thuis deze week nog een verwijtende vraag waarom ik de laatste weken plots een stuk toleranter was tegen die groene milieu-maffia? Tsja, het kan nu even niet anders. 😄

p.s. Voor individuele bedrijven kan het goed uitpakken, maar voor de sterk exportgerichte dierlijke sectoren als geheel is/wordt volumedaling natuurlijk .......behoorlijk foute boel. 😞
van Ittersum
@diezel de tijd en denkwijze haalt ons in. Mijn generatie zal nog wel zo door boeren, daarna ook maar anders...
+1
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Pas zei iemand tegen mij:Heeft de consument feitelijk de Nederlandse melkveehouderij nodig om te leven? Antwoord: neeHeeft de Nederlandse melkveehouderij de consument nodig om te overleven? Antwoord: ja

Dat is niet waar. Dat is waar ze mee schermen. Als we vandaag met z'n allen stoppen met leveren van agrarische produkten, komen ze morgen op hun blote knietjes smeken om als je blieft weer te leveren. Ze maken enkel gebruik van deze retoriek om ons lam te slaan. Bedenk wel dat de mensen die het eigenlijke werk doen de macht in handen hebben. Als alle zogenaamde blauwe boorden morgen het werk neerleggen dan ligt Nederland plat. Als morgen alle witte boorden stoppen met werken draait alles vrolijk verder. Het enige wat al de bestuurders doen is verdeel en heers en je in de slachtofferrol drukken van aangeleerde hulpeloosheid.

"Aangeleerde hulpeloosheid (Engels: learned helplessness of learnt helplessness)[1] is het verschijnsel waarbij een mens of dier geleerd heeft dat hij geen invloed kan uitoefenen op de gebeurtenissen die hem overkomen."
nl.wikipedia.org/wiki/Aangeleerde_hulpeloosheid/
van Ittersum
@Jan S die vergelijking gaat niet op. Je moet je afvragen of de huidige Nederlandse melkveehouderij in de huidige staat te vervangen is, antwoord is ja. Het wordt ingevuld door anderen (buitenland) die of hun productie verhogen of aanpassen. Een voorbeeld is vlees uit Argentinië terwijl wij weer vlees exporteren, prijs, kwaliteit en/of watnietweetwatnietdeert liggen hier ten grondslag aan. Wij hebben relatief een hoge kostprijs ook voor de consument, op zich is dat niet erg zolang je de meerwaarde maar kunt laten zien en geeft wat er verlangt wordt. Resumerend: als de consument wil dat alle koeien met Kerstmis buiten lopen en vinden hun dat dat verantwoord is en blijven ze daardoor onze producten kopen en misschien nog wel extra voor betalen dan ben ik de eerste die zegt: Doen!!! (Fictief voorbeeld voor diegene die denken dat...) . Mooi voorbeeld is altijd nog de witgoedhandel, mensen willen korting horen en zien. Prima zegt de Mediamarkt, u krijgt wat u wil horen, of het reëel is is niet relevant want de klant bepaald niet de fabrikant. Totdat iemand snugger genoeg is die echt gaat nadenken radar.avrotros.nl/nieuws/detail/… .

Dus als de consument wil dat de boerin op een melkbus voor de boerderij gaat zitten omdat dat een "groen" karakter geeft en dit wordt ook nog gesponsord door de postcodeloterij....denk dan maar commercieel en pas je aan anders mis je gewoon de handel en lopen ze weg
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
die vergelijking gaat niet op. Je moet je afvragen of de huidige Nederlandse melkveehouderij in de huidige staat te vervangen is, antwoord is ja.

Het antwoord is nee. Daar gaat jaren overheen en er is niemand die daar bij staat te juichen, behalve corrupte machtswellustelingen die op die manier de macht in handen houden. Je laat je gewoon wat wijs maken.
Groen1
Postcode Loterij Goed Geld Gala 2018
Van ieder lot van de Postcode Loterij gaat de helft naar goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. De 2,9 miljoen deelnemers maken op deze wijze het werk van ruim honderd goede doelen mede mogelijk. Tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit ruim 341 miljoen euro. Leonardo DiCaprio, acteur en milieuactivist is de hoofdgast van de avond.
postcodeloterij.nl/goede-doelen/goed-geld-gala/
paul1
@Groen1 en de postcodekanjer gaat naar.... dhr dicaprio
van Ittersum
Goede strategie hebben ze wel, geld gebruiken om die tegen dezelfde mensen weer te gebruiken.
demelkboer
Hulp aan terroristen is toch strafbaar?
henk-menkveld
Bedenk wel dat als je deelnemer bent aan de Postcodeloterij je indirect dit soort activisten sponsort ! Zo gauw mogelijk je abbonnement opzeggen !
van Ittersum
@henk-menkveld misschien koopt de Taliban in Pakistan wel Friesland Foods melk, in dat opzicht zou een terreurorganisatie ons financieel steunen. En misschien levert een talibanboer wel melk aan fcdf , steunen wij dan ook de Taliban?

De banken hebben de mond vol met dat ze geen wapenhandel steunen, maar alle toeleveranciers....geen probleem!
henk-menkveld
@van Ittersum als je loten koopt van de Postcodeloterij steun je uiteindelijk ook Wakker Dier . Niet doen dus , opzeggen dat abbonement .
van Ittersum
@henk-menkveld heb ik ook niet maar het principe van...
ted9
@henk-menkveld Er zijn nog meer doelen die gesteund worden dan wd. Maar de meesten mensen spelen niet mee voor de goede doelen maar voor zich zelf. Waaronder deze jonge 😀

Als ik jou was zou ik snel zorgen dat je geen belasting meer hoeft te betalen komt ook deel vvan bij bepaalde organisaties waar je het liever niet hebt.
henk-menkveld
@ted9 Snap je niet dat er van elke euro die jij besteed aan de Postcodeloterij er een paar cent naar Wakker Dier gaat ?
ted9
@henk-menkveld tuurlijk snap ik dat.
+1
diezel
@henk-menkveld
Vanavond weer het grote Goed-Geld-Gala.
twitter.com/search/…

p.s. Eerst denk je het is een grote linkse kliek.
Blijkt daar zowat heel de rechtse elite commissarisje te spelen. 😞
interessantetijden.nl/2018/02/…
van Ittersum
@diezel if you can beat them join them.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!