Natura 2000: familie vestigt hoop op Overijsselse politiek

Het zijn sombere tijden voor familie Marskamp in Wilsum, tussen Zwolle en Kampen. De plek waar zij als vierde generatie boeren, moet natuur worden. 80 procent van hun huiskavel is daarvoor bestemd. Zonder overleg vooraf.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

Koeien boertje
Ik zie liever een mooi boerenbedrijf dan natuur.
Om de plannen er door te drukken hebben ze niks met de boer op.
+1
torrarica
Familie Marskamp veel succes met jullie strijd tegen de biologen en natuurfreaks die deze plannen op hun geweten hebben.
j h p
Ze doen wat ze willen, de natuurlobby is oppermachtig geworden.
Nadat alle procedures zijn doorlopen, 3 keer voor de rechter gestaan, zal de geplande bufferzone hier bij het Bargerveen nu niet meer plas/dras worden, maar willen ze er een waterpartij/meer van maken. 😠
We kijken nu of dat zomaar binnen de plannen kan en mag.
weurding
Hier ook 11,65 ha ingekleurd, elperstroomgebied natura 2000 ,maar je hoeft niet, zolang je niet verkoopt blijf je baas over eigen land volgens mij, onteigenen doen ze niet, een al vaker gezien, een of andere instantie koopt het op (dlg , prolander, sbb) en verhuurt het verder, 1000 ha in totaal moet er in drenthe bijkomen, complete aaneengesloten gebieden bij amen zijn ook de sjaak
j h p
@weurding Je hoeft niet totdat ze er een WILG ( wettelijke inrichting landelijk gebied) zoals hier ook van maken, dan ben je echt de sjaak.
weurding
@j h p schijnt dat lto er niks tegen onderneemt, dus heb andere wegen bewandelt om bezwaar te maken, kan er ook zelf nog bos inplanten voor 20 jaar 😉
pietjepuk
@weurding geef de grond in erfpacht uit aan je vrouw. Dan kun je twee keer vangen.
+1
j h p
@weurding LTO doet hier niet veel anders dan pluche zitten.
Ze werden wel even druk om erop te komen.
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
onteigenen doen ze niet

Dat zeiden ze hier in het begin ook,maar gaat toch wel gebeuren
Koeien boertje
Hier buitendijks een heel gebied op de kop, grote plannen, gaan ze graven en dan zit de modderkruiper in de sloot.
Wat wij niet kunnen bereiken met het hele dorp kan zo'n diertje wel
+1
delavalboer
Als je met natura 2000 te maken hebt kun je beter verkassen, het gaat een jarenlang getouwtrek worden en uiteindelijk trek je aan het korste eind. Wij weg gegaan om natura 2000 later werd dit ook nog retentiegebied. De onteigeningspapieren lagen al klaar. Lto om hulp gevraagd destijds, maar lto deed niks ...toen lto opgezegd.....nu boeren in een gebied ver weg van natura 2000 gebied.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!