"Mens zelf belangrijkste bron antibioticaresistentie"

Het idee dat mensen vooral via het eten van vlees antibioticaresistente bacteriën oplopen blijkt een misvatting. Overdracht gebeurt namelijk vooral tussen mensen onderling, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit. Vlees bevat wel ESBL's, enzymen die bepaalde antibiotica afbreken, maar de kans op besmetting is klein zolang het vlees goed wordt verhit en er hygiënisch wordt gewerkt. Veehouders of slachthuismedewerkers hebben wel een grotere kans om ESBL’s bij zich te dragen, aldus het onderzoek.
 "Mens zelf belangrijkste bron antibioticaresistentie" (vilt.be)

Het idee dat mensen vooral via het eten van vlees antibioticaresistente bacteriën oplopen blijkt een misvatting. Overdracht gebeurt namelijk vooral tussen mensen onderling, zo blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit. Vlees bevat wel ESBL's, enzymen die bepaalde antibiotica afbreken, maar de kans op besmetting is klein zolang het vlees goed wordt verhit en er hygiënisch wordt gewerkt. Veehouders of slachthuismedewerkers hebben wel een grotere kans om ESBL’s bij zich te dragen, aldus het onderzoek.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden vlees , antibiotica , eten en veehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!