Zijlstra houdt eer aan zichzelf en treedt af

Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken treedt af. Hij heeft dit zojuist in de Tweede Kamer bekend gemaakt, nog vóór het debat over zijn geloofwaardigheid als minister zou beginnen. VVD’er Zijlstra kwam in de problemen nadat bekend werd dat hij sinds 2016 een verhaal vertelt over een gesprek met de Russische president Poetin. In werkelijkheid was hij daar helemaal niet aanwezig.

ad.nl/politiek/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

+1
Druk
Leugens en politiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Die Rutte heeft het goede voorbeeld gekregen en kan straks ook wel zijn opstappen bekend maken.
+8
willieoranje
Laat Rutte maar zitten, heb liever dat Schouten eens stevig aangepakt wordt, ze hoeft niet eens af te treden, maar ik vind dat dit zerotolerancebeleid die door middel van haar machtspolitiek word gevoerd gestopt moet worden.
+2
walker1
@willieoranje hebben we eindelijk een minister die optreed, wil jij dat ze ook aftreed? Wat moet Schouten dan zeggen? "ach boeren, zo erg is dat niet met die tweelingen, fraudeer maar lekker verder" Dan had Zijlstra ook net zo goed kunnen blijven, die had eigenlijk alleen maar een spannend verhaaltje verzonnen.
Braboboer
@walker1 Aftreden gaat inderdaad wat ver maar een welgemeend excuus voor de imagoschade en het door laten gaan van de pilot kringloopwijzer is wel op zijn plaats.
walker1
@Braboboer Imagoschade??? grapje zeker? Het ene schandaal in de landbouw is nog niet voorbij, of het volgende schandaal is er al weer. Alleen het afgelopen jaar al hebben we de fipronil gehad, mestfraude en nu dus het gedoe met die tweelingkalveren.
vrije boeren
@walker1 en straks de zwarte schapen
Pluto
Klinkt zo zielig ,de eer aan je zelf houden. In een vlaag van populair doenerij effe iemand de mond snoeren en dan op je bek gaan is niet zielig !.
Todi
Ach ja genaaid door een partij genoot [filmpje] en geholpen door een .... krant is het eind gauw in zicht.
sorry
Voor harm wordt het ook tijd

boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

lidmaatschap opzeggen bij nmv ,zijn daar ook regels voor?
+3
van Ittersum
Als we ook gaan afspreken dat elke melkveehouder "de eer aan zichzelf" moet houden en moet stoppen als hij uit eigen belang een leugen of een onregelmatigheid heeft begaan , het aardig opruimt.

Desondanks is het een goed besluit van Halbe H. , Je zou er niet aan moeten denken dat hij zou zeggen: ik ga niet! En onze minister heeft niets verkeerd gedaan, ze heeft(eindverantwoordelijke) alleen iets bloot gelegd, mensen die bewust onregelmatigheden hebben gedaan en (veruit de meesten) mensen die uit slordigheid of onwetendheid iets onregelmatigheid hebben gedaan. En beide groepen krijgen nu kans omdat te herstellen. Alleen de eerste groep hebben een probleem de tweede niet . Die moeten zich meer verdiepen, hoe nu verder of anders te doen
vrije boeren
@van Ittersum Volgens mij heeft ze bijna alles verkeerd gedaan tot nu toe .Net of er een halsmisdaad is gepleegd .Laat ze de echte fraudeurs opsporen en de rest met rust laten
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!