De brief die de minister naar de kamer gestuurd heeft

omgevingsweb.nl/cms/files/…
willieoranje

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+5
slagroomvla
Zelf verkeerde bedrijven blokkeren, maar veehouders mogen geen kleine fouten maken. Hoezo dubbele moraal in 1 brief Carola?

Het ging toch over tweelingfraude, vaarzen die melk geven en als pink te boek staan? Het gaat nu nergens meer over!!
van Ittersum
@slagroomvla hoe meer je gaat graven hoe meer je tegen komt. Denk dat we (of een aantal) maar goed moeten nadenken of zij/wij voldoen inzake gesloten en kloppende veeketen. Les voor de volgende keer, ongeveer goed of ongeveer dat is ( helaas) niet meer voldoende
demelkboer
@van Ittersum dat is best maar dan ook voor de belastingdienst.
Coen
@van Ittersum , richting de toekomst qua risicomanagement dus toch maar inzetten op die volledig gesloten bedrijven ?

maar zo'n risico-mijdende bedrijfsvoering past natuurlijk niet bij 'de zichzelf benoemende echte ondernemers'
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
Les voor de volgende keer, ongeveer goed of ongeveer dat is ( helaas) niet meer voldoende

Die les had jij natuurlijk al geleerd na drie blokkades in twee jaar tijd.
+1
MTSTAMMINGA
@slagroomvla
Ze heeft het wel slim gedaan De tweeling fraude gebruiken om mijn veemanager aan teranden om I&R op te schonen
van Ittersum
@MTSTAMMINGA ik denk dat menig(ook ik ) 1 even op de feiten werden gedrukt hoe del spelregels werkelijk zijn en we niet onze eigen spelregels moeten hanteren. Lijkt mij ook beter dat we aan zelfreflectie doen voordat de NVWA constant over onze schouder gaat meekijken. Er zou misschien wat meer mogelijkheden moeten zijn voor bepaalde veemutaties onder bepaalde omstandigheden en we niet te theoretisch gaan denken
+1
Coen
@van Ittersum , vooral omdat de huidige I&R nu oneigenlijk is gebruikt voor een FRP-analyse zal het nieuwe I&R een nog technocratischer gedrocht worden 😞
van Ittersum
@Coen in het algemeen: digitalisering gaat gewoon door, de kunst is om wel bij te blijven en te weten wat cijfers daadwerkelijk betekenen, waar ze vandaan komen en deze ook kunnen analyseren Uitbesteden maakt je onzeker en je raakt heel langzaam het overzicht en controle kwijt. Ik heb er wel lol in om dingen te proberen en uit te zoeken maar kan me ook voorstellen dat je daar bloedje hekel aan kunt krijgen.
Coen
@van Ittersum , die digitalisering hier gelukkig uitbesteed, de jeugd doet het voortreffelijk 😄
maar je mag nooit iets gebruiken voor iets waarvoor het niet is gemaakt, in dit geval wordt de I&R verkracht 😞
jg
@Coen De advocaten staan klaar ....
vrije boeren
@jg draaien overuren
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
hoe del spelregels werkelijk zijn

Dat RVO zelf overtredingen creëert door registratie van moederdier en kalf met terugwerkende kracht te schrappen, bedoel je?
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam dan zal er toch iets niet correct zijn of iets matches niet. Waarom zijn er meer 10000 melkveehouders dan NIET geblokkeerd? Tis geen willekeurige blokkade, jij weet het, ik weet, iedereen weet het. Oplossen en niet meer zeuren. Dit is mij al zo vaak gebeurd, geen probleem

(klik om te vergroten)

+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
Waarom zijn er meer 10000 melkveehouders dan NIET geblokkeerd?

Die zijn niet verdacht op basis van de willekeurig getrokken streep bij 5% tweelingen.

Oplossen zou ik graag willen, maar heb nog niet eens een brief gehad van de op vrijdag 9 februari geblokkeerde tweelingen uit 2017. Waarschijnlijk vindt RVO dat ook niet nodig, omdat de betreffende dieren allemaal in het mesthok zijn beland. Ik verwacht dat het spelletje zo vies wordt gespeeld dat de bal bij de mester komt te liggen en niet bij mij. De enige overtreding die mij nu wordt aangerekend in de meldingsbrief van 12 februari is het ontbreken van een nakomeling bij de verwerper-vaars. Daar heb ik een uitgebreide verklaring inclusief bijlages met vruchtbaarheidsdata en GD-papierwerk voor ingestuurd.

Zeg jij als ervaringsdeskundige dan maar welke actie ik nu moet ondernemen om de bedrijfsblokkade op te heffen.
sorry
@Jack Rijlaarsdam waarom duitse vaarzen ipv nederlandse ?
MARTIJN G
@sorry Omdat deze op papier nog niet gekalfd hadden. Daarom was 500 euro extra geen probleem.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Omdat deze op papier nog niet gekalfd hadden.

Ik ben meestal redelijk op de hoogte, maar hier in Noord-Holland was deze truc niet bekend. Ik hoorde er pas van toen de handelaar belde of ik een paar vaarzen meer kon hebben dan besteld. Ik gaf aan dat dat voor de gve's niet kon, toen werd gemeld dat ze maar voor de helft mee telden.
Coen
@Jack Rijlaarsdam , dat 'verkooppraatje' vanuit de veehandel was toch al heel lang hun ware verdienmodel, wel je ogen en oren altijd open houden.
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
dat 'verkooppraatje' vanuit de veehandel was toch al heel lang hun ware verdienmodel, wel je ogen en oren altijd open houden.

En daar kom je nu mee:😆
Coen
@jan.1 , die bewuste ondermijning van het FRP heb ik in een heel vroeg śtadium ook hier reeds gememoreerd, ik ben slecht in zoeken op het prikbord maar jij vast veel beter.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @sorry:
waarom duitse vaarzen ipv nederlandse

Ik wilde in één keer een koppel aanvoeren in verband met de wachttijd op de elektronische merken. Wanneer je het koppel apart houdt, kun je een paar dagen batch voeren tot je individueel voert op de HDX-merken. Ook koop ik alleen met de hoogste gezondheidsstatus. Zulke koppels waren in november in Nederland niet te vinden, mij lukte het in elk geval niet. Overigens had ik de kalfdata later alsnog ingevoerd en daar zijn geen moppers over van RVO.
sorry
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
wachttijd op de elektronische merken.

en hoe doe je dat dan als er één haar hdx merk verliest?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @sorry:
hoe doe je dat

Dan moet ik een paar dagen het zendernummer handmatig invoeren op het display of de voergift met de hand invoeren op de centrale kast. Dat is te doen, op de centrale kast lukt alleen als op dat moment geen voerautomaten worden aangestuurd en beide is gewoon tijdrovend.

Wanneer er een ander merk verloren is, druk ik er gewoon nog een HDX bij. Kost weinig extra en is net wat bedrijfszekerder.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam geen actie, wachten tot je aan de beurt bent. Normaal vrij snel maar gezien er meer collega's tot de orde zijn geroepen (terecht of onterecht, moeilijk te bepalen) kan dit langer duren. Je bent het dus wel met me eens dat, mocht je het opnieuw doen je het iets anders zou gemeld hebben? het blijft digitale data 1-0-1-0-1 is niet hetzelfde als 0-1-1-0-1. En zoals aangegeven mij is dti meerdere keren overkomen, geen verdere nadelige gevolgen dus verwacht voor 99% van de collega's ook niet
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
mocht je het opnieuw doen je het iets anders zou gemeld hebben?

Ja, @hookwood gaf aan dat het bij opgave van een doodgeboorte wel goed loopt. Ik vind dat toch merkwaardig, want dan had ik natuurlijk geen kalf aan Rendac geleverd en komt daar weer een rel van.
+1
hookwood
@van IttersumDat kwam hier ook nog wel eens voor maar Ik heb nu in Veemanager automatische afvoer ingesteld. Dit houdt in dat zo gauw een dier wordt aangemeld op een ander ubn en waarvan ik heb aangegeven dat het wordt afgevoerd, het dier bij mij dus wordt afgemeld. Dit geldt alleen dus voor de dieren waarvan bij de geboortemelding is aangegeven dat ze niet in de eigen opfok komen of als er een vki melding voor het dier is.
pieta
@hookwood Je moet allemaal maar weten hoe het werkt. Wij zijn ook geblokkeerd maar dan omdat blijkbaar vaarzen met een dood kalf die je netjes opgeeft in T4C niet doorkomen bij RVO/I & R.
van Ittersum
@hookwood goede tip!!!!
sorry
@van Ittersum dat moet je niet doen,als iemand een verkeerd levensnummer intoetst verdwijnt die van de stallijst zonder dat jij het in de gaten heb
Frans Z.
@hookwood Geld dat niet alleen voor slacht en kalveren waarvan je aangeeft dat je ze niet aanhoud?
hookwood
@Frans Z. Idd, kalveren niet in eigen opfok en dieren met een VKI melding.
J.v.G
@Jack Rijlaarsdam Ik verwacht dat jou tweelingen onterecht toch als fraude meegeteld worden.

Beoogd fraudeur heeft 6 van zijn 10 tweeling kalveren weer aan een juiste moeder weten te koppelen.
Bij vier is dit door slacht niet meer mogelijk.
Het is niet te achterhalen of er fraude plaats heeft gevonden, verdachte komt er met een waarschuwing vanaf.
+3
Carola moet gewoon opstappen !!!
+3
van Ittersum
@Detukkeroettwente volgens mij zei je dat ook bij de vorige. Vraag me af wie er dan wel goed kan doen bij u. Wie heeft er dan wel genoeg draagvlak bij de melkveehouders, politiek en aanverwante organisaties of groepen?
+1
@van Ittersum Ja als men niet eerlijk is , dan opstappen , of is het zo moeilijk om eerlijk te zijn ???
van Ittersum
@Detukkeroettwente ik denk dat ze eerlijk is geweest met de informatie die ze had. Ze is geen Halve (Halbe) Huitema van Bz
+9
spotmelker
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Carola moet gewoon opstappen !!!

En wat voor hampelman krijgen we dan? Laat maar mooi blijven, ze moet alleen even zorgen dat er feiten naar de pers gaan en geen suggesties.
vrije boeren
@spotmelker Apart . Ze steekt vele veehouders een mes in de rug dat ook nog haar eigen volk is en dat vindt je dat ze mag blijven ? Ze wordt gewoon gebruikt om het imago van de boeren te verpesten door de linkse meute . Ze kan beter maar opstappen haar geloofwaardigheid is ze kwijt
+3
Wilbert
@vrije boeren bij haar aantreden werd ze nog bejubeld als boerendochter en gevoel voor de sector.
Vind het jammer om te zeggen, maar de fraude en de nasleep is haar niet aan te rekenen, maar de echte fraudeurs!
+2
MARTIJN G
@Wilbert Het Ministrie is totaal niet transparant over welke overtredingen zijn gepleegd. Zolang dit niet duidelijk is, weten wij niet of er sprake is van grootschalige fraude.
robbies
Quote Reactie van @Wilbert:
maar de echte fraudeurs!

Gevolgd door de sectorvertegenwoordigers die meenden dat het I&R-systeem zich wel zou lenen om het FRP te handhaven. Daarover gesproken; Het is oorverdovend stil rondom Wiegersma, Keurentjens, Meulenbroeks en Calon.
+2
spotmelker
Quote Reactie van @vrije boeren:
Ze steekt vele veehouders een mes in de rug

Ik denk het niet maar dat dat gebeurt door andere betrokken personen en instanties die de pers van dergelijke spectaculaire verhalen voorzien. Tot op heden heeft ze de insinuerende vragen van (linkse) journalisten/interviewers m.i. netjes gepareerd.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!