Boer onterecht op slot:

Carla Schoorlemmer uit Heeten is zich van geen kwaad bewust. De eigenaresse van een melkveebedrijf kreeg een brief van de inspectie van de voedsel- en warenautoriteit met de mededeling dat het bedrijf op slot moest omdat ze zou frauderen met een van haar koeien.
 Boer onterecht op slot: (rtvoost.nl)

Carla Schoorlemmer uit Heeten is zich van geen kwaad bewust. De eigenaresse van een melkveebedrijf kreeg een brief van de inspectie van de voedsel- en warenautoriteit met de mededeling dat het bedrijf op slot moest omdat ze zou frauderen met een van haar koeien.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
Nick83
Een koe die niet door de melkcontrole gaat, nou en, dat bepaal je toch gewoon lekker zelf? Het is iets wat je zelf doet, is helemaal niet verplicht, voor je eigen, sinds wanneer moet dat nu opeens volledig en kloppend zijn?
Pluto
Hier ook een kalf geblokt omdat de melkveehouder waar die vandaan komt iets verkeerd heeft gedaan . Ik moet volgens de brief van rvo contact opnemen met melkveehouder waar het kalf geboren is . Het probleem is dat er geen enkele legale mogelijkheid is om het adres en of telefoonnummer te achterhalen , iedereen ook het rvo verschuilt zich achter de privacy regel en zegt wij kunnen u niet verder helpen !!.
overstekend wild
@Pluto het is bijna lachwekkend... tenenkrommend
+1
hoest
@Pluto
Bij rvo dierdetails opvragen en verblijfplaatsen staan er dan inclusief adres bij
Anders pm je me het levensnr maar even dan kijk ik vanavond ff
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hoest:
Bij rvo dierdetails opvragen en verblijfplaatsen staan er dan inclusief adres bij

Helaas, mijn adres en dat van de veemarkt, maar van ontvanger en het volgende logeeradres alleen UBN, maar geen adresgegevens. Nog andere tips?
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
Had vorig jaar zomaar een hf koe in de stal staan.
Ik heb mijn relatie beheerder van crv gebeld en ik had gelijk de naam en het adres van de eigenaar.
Als de kalverhouder crv belt en vraagt waar de koe is moet dat geen probleem zijn.
sorry
@m uut m je kunt bij rvo het ubn intoetsen krijg je gewoon het adres..
m uut m
@sorry
Moet je eerst wel het ubn hebben.
sorry
@m uut m bij twaka
m uut m
@sorry
Dan hebben we pluto zijn probleem opgelost.
+2
Pluto
@m uut m Helaas heeft deze melkveehouder al twee brieven gehad vorig jaar van rvo . Meneer werd verzocht de gegevens van de moeder ook in het I&R systeem te melden , maar meneer dacht fuck you het kalf is weg bekijk het maar . Als ik in log bij crv is bij het kalf inderdaad de moeder onbekend . Deze veehouder heeft wel bewust gefraudeerd en ik heb vandaag deze zaak aan mijn rechtsbijstand aangediend . Als het dier gedeblokt is zal ik ter zijnertijd als de schade vergoed is naam en adres hier vermelden zodat het geheimzinnige gerotzooi een keer is afgelopen . Ik vindt het spijtig voor de onschuldige veehouders maar heb daar en tegen geen enkele medelijden met veehouders die na waarschuwingen aan hun adres nog te stom zijn om dit soort simpele handelingen uit te voeren . We kunnen nu wel afgeven op Schouten maar er is niet 1 2 3 een andere oplossing en het is te vroeg om verontschuldiging te eisen van haar !.
kalimero
@Jack Rijlaarsdam Hej Jack en verdere collega's .mijn vee.nl geeft je de informatie wel die je zoekt succes
+1
m uut m
@Pluto
Bij mijn Deense import bestaat het eerste gedeelte van het levensnummer uit de ubn van het bedrijf.
Waarom hebben wij dat niet.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @m uut m:
eerste gedeelte van het levensnummer uit de ubn van het bedrijf

Via twaka.nl/ kun je gemakkelijk het UBN van alle verblijfplaatsen van een dier achterhalen, maar dan heb je het adres nog niet. Gek genoeg krijg je wel een naam en telefoonnummer bij een UBN wanneer je iets invoert in het I&R voor schapen.
+1
ejb
.
de hoef
@ejb je reed langs heeten bedoel je
verwijderd
+2
sorry
@Nick83 bij runderen melden,op foto van de stallen klikken en dan houder ubn,
mijnvee.nl van calimero is ook makkelijker
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Graag bovenstaande petitie ondertekenen!
Dre van Helmond
Ik sprak vandaag een vleesveehouder die een kalf van 3 maanden had aangevoerd , w
at ook van een tweeling kwam en daardoor was geblokkeerd .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden koeien , boer en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!