Melkafnemers laten Belgische boeren zitten

Net als in Nederland staat ook in België de melkprijs onder druk. In Nederland is er nog altijd een afname-zekerheid, in België is dat niet altijd het geval, ervaren leveranciers van BMG en sinds kort ook Bonimilch.

De leveranciers van het Belgische Bonimilch hebben een stressvol weekeinde achter de rug. Eind vorige week kregen ze van hun melkinkoper te horen dat die per direct stopt met melk ophalen.
 Melkafnemers laten Belgische boeren zitten (boerderij.nl)

In België is er niet altijd een zekerheid van melkafname, ervaren leveranciers van BMG & Bonimilch.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Bekkink
Onbeschoft
Pluto
In Nederland is die zekerheid opgeofferd aan de fosfaat wet !.
van Ittersum
@Pluto of zekerheid gegarandeerd via de fosfaatwetgeving. Immers tis ook een beperking of in de hand houden van de hoeveelheid melk. Theoretisch is er nu landelijk gezien een plafond van melk, sterker nog hoe meer er gewisseld wordt van fosfaat rechten hoe meer er afgeroomd wordt ook in de melk. Nu weet de melkfabriek hoeveel melk zij de komende jaar kan verwachten, kunnen ze daar maar rekening mee houden
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum mijn fabriek kan ook binnen half jaar van mij af. Ik ook van hun. Dus heb je nou zoveel meer zekerheid als je in nl aan fabriek levert. Bij aware heb je denk ik meer zekerheid daar teken je voor 3 jaar. Ach als fabriek mijn melk niet meer wil hebben ga ik wel thee zetten voor mijn vrouwtje en aardappels schillen 😉
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren en belgie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!