Teken de petitie voor imagoherstel melkveesector!

TEKEN ONDERSTAANDE PETITIE OM IMAGO MELKVEEHOUDERIJ TE HERSTELLEN!

- Vergeet niet na ondertekenen het te bevestigen (hiervoor ontvang je een mail)
- Bericht svp zo veel mogelijk delen!

De laatste week is de melkveesector weer erg negatief in het nieuws gekomen. Er werden 2100 bedrijven verdacht van fraude met het I&R-systeem. Van vele melkveehouders zijn de bedrijven ook onterecht geblokkeerd. Er is door de overheid te resoluut gehandeld door zonder uitvoerig onderzoek bedrijven in verband te brengen met deze fraude en een strafmaatregel op te leggen. De melkveehouderij heeft hierdoor wederom imagoschade opgelopen en worden nu beperkt in hun bedrijfsvoering. Van de overheid verwachten wij een directe vrijstelling van de blokkade en een eerlijk proces en opheldering over het werkelijk aantal frauderende bedrijven.

Het is van belang dat wij ons als sector laten horen dat wij als melkveehouders rechtvaardig behandeld willen worden alvorens een conclusie getrokken wordt door de overheid.

petities.nl/petitions/…
 Imagoschade door valse beschuldiging kalverfraude melkveesector (petities.nl)

Afgelopen dagen is de melkveesector enorme klappen toegedeeld. Veel melkveebedrijven zijn onterecht geblokkeerd wegens verdenking van fraude. Wij verafschuwen fraude met het I&R-systeem, maar er is onzorgvuldig gehandeld door de overheid, waardoor het imago van de melkveehouders enorm is geschaad.

wvdsteen

Laatste  |  

Reacties

+1
groeier
Wel alle even ondertekenen graag.
puntertje
Wij, van wc-eend.......
+2
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Wij, van wc-eend.

Bedoel je nu je zelf?
j h p
@Jan S Vreemde eend. 😄
putjesschepper
Wil graag ondertekenen maar lukt niet tips?
wvdsteen
@putjesschepper Heeft u de ondertekening bevestigd via mail?
+3
vedder
Ik heb hem getekend gisteren maar wat de waarde van al die anonieme ondertekenaars is weet ik niet, je hoeft je voor deze mening niet te schamen denk?
+2
achterhoeker2
Ben het eens met puntertje die petitie voegt niks toe , men zal het schouderophalend terzijde leggen .
+3
wvdsteen
@achterhoeker2 Niks laten horen van onze kant gaat zeker niks oplossen
+2
storm
@wvdsteen idd goede actie. Vraag me wel af waarom velen daar anoniem voor tekenen. Ik ben dan hier wel anoniem bezig maar mijn naam bij de petitie staat er wel.
+1
Wilbert
@wvdsteen imagoherstel dwing je niet af met een online petitie. De daden in het echte leven doen er toe.
j h p
@Wilbert Was het maar zo simpel.
+1
wvdsteen
@Wilbert Vertelt u hoe wij dat gaan aanpakken dan zullen wij dat is proberen. Laat het maar weten.
puntertje
@wvdsteen Fraudeurs keihard aanpakken en zeer fraudegevoelige instrumenten niet op een achterbakse manier via een onderonsje binnen de NZO aan alle veehouders opleggen.
+2
Wilbert
@puntertje niet het systeem is onbetrouwbaar, maar onbetrouwbare personen die de data invoeren en daarmee proberen marginaal wat te sjoemelen.
+1
pieta
@Wilbert Is niet helemaal waar. Ik zie mezelf als betrouwbaar. Maar wij zijn geblokkeerd omdat doodgeboren kalveren van een vaars niet doorkomen in I&R. Het wordt toch hoog tijd dat dat direct gekoppeld wordt of dat je bij Rendac verplicht bent het levensnummer vd moeder door te geven. Dat doet mijn wederhelft nooit.
achterhoeker2
@Wilbert Ja, en als ze gesnapt worden het recht proberen te lullen.
"Het was maar een klein foutje en ik ben geen fraudeur "
En meer nog huilie huilie..
Wilbert
@wvdsteen zelf het goede voorbeeld geven. Neem je verantwoordelijkheid en gedraag je als voedselproducent. Niet als een Poolse tegelzetter.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Wilbert:
Poolse tegelzetter
Hoe gedraagt die zich dan?
+2
wvdsteen
@Wilbert Je hebt niet altijd alles zelf in de hand. In veel gevallen, zo ook bij ons, levert de fout in het systeem al helemaal geen voordeel op. Het is van belang dat wij op een juiste manier werken met het I&R-systeem. Echter geeft deze blokkade ook aan dat de overheid nu pas met fouten van jaren geleden komt. Wanneer er een waarschuwing/mededeling was gegeven dat betreffende data niet klopt hadden veehouders dit ook rechtgezet, daar zijn geen beschuldigingen en strafmaatregelen voor nodig.
Als wij nou dan ook nog gaan vertellen dat wij terecht weggezet zijn als fraudeur dan blijft er niks meer van de agrarische sector over.
+2
dwers
Tot op dit moment is mijn bedrijf nog niet geblokkeerd, schijnbaar heb ik alles per ongeluk goed gedaan.
+1
robbies
@dwers jij hebt een grupstal. RVO vindt ws dat je al genoeg gestraft wordt
+1
de hoef
Quote Reactie van @dwers:
nog niet geblokkeerd,

jou tijd komt nog wel
dwers
@de hoef ongetwijfeld.
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Graag bovenstaande petitie ondertekenen!
dwers
@wvdsteen Ik als grupstalboer hoef niet te tekenen voor imago melkveehouderij.
wvdsteen
@dwers Zeker wel! Het wordt tijd dat wij als landbouwers gezamenlijk naar buiten komen in plaats van dat wij ons aan de kant laten zetten door de overheid/maatschappij.
+1
diezel
@wvdsteen
Laat nu net vanavond in de Tweede Kamer de sloopkogel door de referendumwet gaan, waarvoor minimaal 300.000 handtekeningen van kiesgerechtigden nodig waren.
Ben je niet bang dat er daar wat lacherig gedaan gaat worden over een paar duizend anonieme handtekeningen? 😞
wvdsteen
@diezel Nee, zeker niet. Wij vinden het belangrijk om een signaal af te geven aan zowel de maatschappij als de overheid.
Wilbert
@wvdsteen tunnelvisie
slagroomvla
@Wilbert LTO leden, hoe omschrijf je die dan?
+1
Wilbert
@slagroomvla realist, midden in de samenleving 😄
slagroomvla
@Wilbert en hun voorman?
Jan S
Quote Reactie van @slagroomvla:
LTO leden, hoe omschrijf je die dan?

Als konijnen die in lichtbak kijken.
christo
Wanneer je ook maar iets van indruk wilt maken zul je uit een ander vaatje moeten tappen. Gewoon juridisch aanpakken met boef Calon als voorganger.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , fraude , onderzoek , overheid , bedrijfsvoering , imago , melkveehouders , getrokken , vrijstelling , blokkade en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!