Adblue

Ben een leek op dat gebied maar zal er binnenkort toch gedwongen kennis mee moeten maken. Hoe gaan jullie ermee om. Wat is de verhouding, hoe koop je het in, hoe is de verbruik, wat gebeurt er als de adblue tank leeg is , tips en tricks enz.

nl.m.wikipedia.org/wiki/AdBlue

De prijzen variëren 10 liter rond de 10-13 euro
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

adriaan33
Adblue is ureum is stikstofkunstmestprijs
pietjepuk
Ben ook een leek op dat gebied. maar van wat ik gehoord heb mors niet met dat spul. blijf je altijd zien.
cjw73
Als het goed is neemt hij niet veel adblue hoor. Die van mij is nu bijna leeg na ruim 100 draaiuren, bij veel vermogen neemt hij meer.
+1
grös
Kan ook nog bevriezen en over de datum raken, misschien kun je het beter bij een loonwerker of oliehandel tanken. Ik geloof dat sommige merken (o.a. JD) nog zonder AD blue kunnen door een EGR. In het algemeen maar weer een boel storingsgevoelige onzin zeker voor een voertrekker die je hele winter gebruikt lijkt me een ramp.
van Ittersum
@grös de aangekochte trekker zit nog in de 3 jarige garantie, dus eerst maar netjes aan de voorgeschreven regels houden
George
John Deere is inmiddels ook aan de AdBlue. EGR hebben ze allemaal maar AdBlue hebben ze schijnbaar nodig om die stikstofoxide (NOX) uitstoot te beperken.
+1
Nico96
Ik heb een 1000 litertank voor de diesel, en de dieselleverancier levert kannetjes adblue van 10 liter als ik daarom vraag, gaat prima.
+1
jelle-boonstra
Wij kopen de adblue altijd bij onze loonwerker, 40 cent per liter volgens mij. Trekker neemt vooral adblue bij zwaar werk zoals maaien. Op jaarbasis hebben we aan 130 liter wel genoeg (500 draaiuren)
van Ittersum
@jelle-boonstra bedankt, een paar kannetjes is dus genoeg om op voorraad te hebben. Geen verschillende soorten waar ik nog om moet denken?
cjw73
@van Ittersum volgens mij zijn er geen verschillende soorten. Haal het ook gewoon bij de loonwerker.
jelle-boonstra
@van Ittersum Nee voor zover ik weet zijn er geen verschillende soorten. De prijzen verschillen wel heel veel, ik denk dat je bij de loonwerker het goedkoopst uit bent of je moet zelf een vat van 1000 liter op je erf hebben willen staan 😜
van Ittersum
@jelle-boonstra nou, nee🚜
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!