Blokkade leidt tot onrust onder boeren

De blokkade van meer dan 2100 melkveebedrijven vanwege vermeende fraude met de registratie van dieren leidt tot veel onrust in de sector. Bij belangenorganisaties regent het klachten van boeren die vinden dat hun bedrijf ten onrechte op slot zit. „Wij zijn geblokkeerd voor dieren die niet eens van ons zijn.”

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Na de grupstalboeren wordt nu rest van boeren uitgefaseerd.de derogatie vliegt er uit of voor een gedeelte. En er is een melkfabriek die hier zo blij mee is.minder minder minder!!!!!!!!
@putjesschepper Helemaal juist. RFC heeft heel veel belang bij heel veel minder melk, fosfaat word hiervoor gebruikt als gecreeerd probleem. Tijd voor een parlementaire anquete.
puntertje
Als je bovenstaande verhaal leest dan denk je tja, als hobbybedrijven en reguliere bedrijven op hetzelfde adres zijn gevestigd dan kan ik me ook wel weer enigszins voorstellen dat dat verdacht overkomt.
we hoeven ons zelf ook niet voor de gek te houden. de uitzondering voor de hobbybedrijven heeft een logische achtergrond maar we zouden geen boeren zijn als er weer niet een aantal zijn die dat weer gaan misbruiken om 'ergens vee te stallen'. Het schijnt dat het aantal (actieve) hobbybedrijven afgelopen jaar onverklaarbaar is gestegen.
slagroomvla
Quote Reactie van @puntertje:
we zouden geen boeren zijn

We?
+1
puntertje
@slagroomvla Je bent het niet met me eens begrijp ik?
MARTIJN G
@puntertje Heeft de nvwa ook wat te doen.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @puntertje:
Het schijnt dat het aantal (actieve) hobbybedrijven afgelopen jaar onverklaarbaar is gestegen.

Tja boeren mochten minder koeien houden dus tijd voor hobby, niet zo gek toch
puntertje
@cs-agrar Vraag maar eens aan een geruimde MKZ boer wat de gevolgen waren als er nog een hobbygeit of -schaap rondliep die niet in de administratie stond.
Jan S
😀
puntertje
@Jan S verklaar!
Jan S
😀
puntertje
@Jan S de stijging is van afgelopen jaar
Jan S
😀
MARTIJN G
@puntertje Hij werk bij het ministerie.
Jan S
😀
puntertje
@Jan S Oei, shit, betrapt. Vertel me alsjeblieft nu je achternaam en woonplaats dan kan ik meteen een diepgaand onderzoek naar je instellen. Nu je me toch helemaal ontmaskert hebt is dat wel het minste wat je voor me kunt doen.
Overigens wel triest als je zo argwanend door het leven moet gaan.
cs-agrar
Quote Reactie van @puntertje:
geruimde MKZ boer

Ken er geen..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fraude , dieren , melkveebedrijven en blokkade geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0