Waarom gaan we niet even met 2100 boeren verhaal halen.

Het is belachelijk om wat voor een flauwekul wij op slot gezet worden.
Dat ze een dier waar wat mee is op slot zetten prima maar een heel bedrijf slaat nergens op.De dagelijkse dingen worden ernstig belemmert.Om die reden zouden wij bijvoorbeeld RVO Zwolle even een bezoekje kunnen brengen.
Iedereen heeft wel een partij balen op zijn erf die ingezet kunnen worden.Eventueel gooien we alle op en afritten dicht rond Zwolle zodat het personeel van RVO mooi door kan werken.
De eis is voor woensdag alle geblokkeerde bedrijven vrijgeven anders volgt er actie.
topmelker

Kies voor grondgebonden!

Landbouwgrond te koop of te huur. Dagelijks nieuw aanbod met diverse percelen.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+14
Jack Rijlaarsdam
Personeel van RVO is van goede wil. Erg behulpzaam en werkt nu zelfs op zaterdag. Bedenk maar wat anders.
Frans1
@Jack Rijlaarsdam wie gaat het schrijven van columns nu van je overnemen Jack?
+3
Jack Rijlaarsdam
@Frans1 Ik heb Calon nog niet aan de telefoon gehad. De contributie is ook nog niet terug gestort.
+2
Frans1
@Jack Rijlaarsdam 😂zal mij benieuwen hoeveel leden hij gaat royeren
dorpsrandhoeve
@Jack Rijlaarsdam Had je voor dit jaar al betaald dan?
pietjepuk
@dorpsrandhoeve
ze zijn daar niet zo snel. Ze doen eerst de facturen de deur uit en dan gaan ze royeren. En reken maar dat je de contributie nog moet betalen.
+1
van Ittersum
"Op slot zetten" is iets uit het MKZ-tijd. Nu een stand-still qua dierafvoer, misschien maandag of dinsdag weer vrij, Is dit zo'n grote ramp? Laten we niet te veel de olievlek zelf groter maken dan het is. De bewuste fraudeurs zijn echt bezig geweest met aantallen en 2lingen, waar we nu over praten zijn administratieve miscommunicaties die glad gestreken moeten worden wellicht doordat data niet met elkaar matchen. Oorzaak: al die verschillende digitale (management-) programma's. Ik weet het van mezelf wel, ben daar al jaren geleden al mee gestopt en sindsdien geen problemen meer, toeval?
RFCer
@van Ittersum 6 procent tweelingen en 2 vaarzen ouder dan 27 maand die nog niet gekalfd hebben. Wat doe ik fout dan??? Wie wrijft er nu in die olie vlek???
van Ittersum
@RFCer vraag ik me af, waarom jullie wel geblokkeerd en ik niet! Kwam bij de melkcontrole eind 2017 achter dat ik de verkeerde koe had afgemeld bij Rendac, zowel bij Rendac als bij mij was niets was opgevallen. Hersteld met terugwerkende kracht van 4 weken bij het RVO. Ik zou zeggen, ook een blokkade? Nee dus...
+4
vrije boeren
@van Ittersum ben bang dat je dan maandag aan de beurt komt .RVO leest ook prikkebord
van Ittersum
@vrije boeren ben niet helemaal sjogge, RVO heeft inmiddels een bevestiging van mijn herstel toegestuurd
+1
brabo
@van Ittersum
Fout van rendac want Die zijn verplicht om oorummer te checken met laden
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
vraag ik me af, waarom jullie wel geblokkeerd en ik niet!

Niet te vroeg juichen. Volgens een NVWA-er worden er straks nog eens 2000 bedrijven geblokkeerd. Afwachten maar.
+5
puntertje
''Waarom gaan we niet even met 2100 boeren verhaal halen''.
Nou nee, tussen die 2100 zitten nl. ook de mensen de kluit belazert hebben. En daar kan men maar beter zijn woede op richten als men zelf slechts een administratief foutje heeft gemaakt.
van Ittersum
@puntertje die 2100 in een freefight kooi, deuren dicht....klaar
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
Nou nee, tussen die 2100 zitten nl. ook de mensen de kluit belazert hebben.

Als dat zo is, dan zouden ze die moeten blokkeren en de rest niet. Jij draait de zaken weer om. En dat is denk ik niet toevallig.
puntertje
@Jan S hmmm, niet iedereen kan zoals jij meteen met 100 procent zekerheid zeggen wie wel en niet fout is.
+1
pieta
@puntertje Als ze iemand arresteren op verdenking van een misdrijf arresteren ze ook niet lukraak alle mogelijke daders. Bijvoorbeeld obv een persoonsbeschrijving zoals een man van 1.8 mtr, normaal postuur leeftijd 20-3
jaar oud met kort blond haar. Zou wat worden.
+1
weurding
Quote Reactie van @pieta:
kort blond haar

kort zwart haar wel? 😉 ooohhh, wat zegge we nu 😂
Jan S
Quote Reactie van @weurding:
kort zwart haar wel? ooohhh, wat zegge we nu

Nee gewoon kort haar, dan kun je meer mensen beschuldigen.
weurding
@Jan S ja, het hippie tijdperk ligt ver achter ons 😉
puntertje
@pieta het gebeurt best wel dat verdachten in beperking worden gezet zodat ze niet de kans hebben om evt. bewijslast weg te werken. En als ze onschuldig zijn, of onvoldoende grond voor verlenging, wordt het weer opgeheven. Het zou ook vreemd zijn om verdachten tot de veroordeling lekker vrij rond te laten lopen.
Lastig voor hen die onterecht zijn geblokkeerd, dat is een feit.
pieta
@puntertje Maar ze moeten dan toch wel iets specifieker verdacht zijn dan zoals hier een hoog% tweelingen.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
hmmm, niet iedereen kan zoals jij meteen met 100 procent zekerheid zeggen wie wel en niet fout is.

Jij was het die meteen met 100% zekerheid wist dat er 7700 boeren allemaal fraudeurs waren en streng gestraft moesten worden.

Ik zeg dat we waardeloze en onzinnige regelgeving hebben die dit soort zaken in de hand werkt. De oorzaak zijn dan niet de boeren maar de makers van de vele onzinnige regels. Maar ja het verboden om de overheid aan te spreken op hun fouten en hun regel en controlezucht.
puntertje
@Jan S jij schrijft mij allemaal zaken toe die ik niet geschreven heb. Leer lezen.
Jan S
Quote Reactie van @puntertje:
jij schrijft mij allemaal zaken toe die ik niet geschreven heb. Leer lezen.

Zoals je al achter gekomen bent kan ik heel goed lezen, zelfs tussen de regels door.
Ik kan me niet herinneren dat je het voor de boeren opgenomen hebt en de overheid hebt aangeklaagd vanwege het hanteren van de botte bijl.
puntertje
Quote Reactie van @Jan S:
Zoals je al achter gekomen bent kan ik heel goed lezen, zelfs tussen de regels door.Ik kan me niet herinneren dat je het voor de boeren opgenomen hebt en de overheid hebt aangeklaagd vanwege het hanteren van de botte bijl.

Je 'leest' dingen dingen die er niet staan maar in je brein ontstaan. Flauwekul ook dat ik het niet voor boeren zou opnemen. Maar mensen die moedwillig de zaak hebben besodemieterd, ja ik vind dat die hard aangepakt moeten worden. Die zijn ook de oorzaak van deze ellende die nu over ons wordt uitgestort. En ik ga ook niet naar allerhande instanties wijzen om fraude te vergoelijken, want de sector als geheel heeft er ontzettend veel last van.
+1
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Teken de petitie voor imagoherstel melkveesector!
van Ittersum
Was vandaag mijn schetsenboek eens aan het ordenen, je weet maar nooit! Laatste 2 jaar 3 keer mijn bedrijf geblokkeerd geweest door te laat of niet de goede oormerk doorgegeven bij het aanmelden en afmelden. Dus zo spannend is het niet, tis allemaal emotie die er nu los brandt, kenmerkt de sector meer dan dat er werkelijk iets aan de hand is. Een geruststelling voor diegenen: geen boete, geen rendac, geen ophanging, gewoon eigen domme schuld!
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Laatste 2 jaar 3 keer mijn bedrijf geblokkeerd geweest door te laat of niet de goede oormerk doorgegeven bij het aanmelden en afmelden.

Dat bedoel ik. Eerder was het een foutje en nu wordt je weggezet als fraudeur. Ik dat dat geen toeval is. Daarom zal het allemaal ook wel met een sisser aflopen.
van Ittersum
@Jan S nogmaals, heeft iemand hier een bericht of brief gekregen met de letterlijke tekst dat u beschuldigd wordt van fraude????? Of stond er: er zijn onregelmatigheden geconstateerd...? Verbaas me elk uur meer over deze gekte en dat opjuttend gedrag...we zijn toch geen klootjesvolk geworden ofzo🤔
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
Of stond er: er zijn onregelmatigheden geconstateerd.

Er staat: "Het is zeer aannemelijk dat er een onjuist moederdier is geregistreerd bij een of meerdere kalveren die onderdeel zijn van een geregistreerde tweeling." (Door de afwijkende 7% meerlingen)

Vervolgens een sommatie de I&R te herstellen wegens vier overtredingen:
- onjuiste geboortemelding
- verstrekken onjuiste gegevens moederdier
- overtreding verbod houden van dieren die niet overeenkomstig I&R zijn geregistreerd
- onjuist bijhouden van I&R

Lijkt me een serieuze beschuldiging.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam das nog geen beschuldiging van fraude of als fraudeur aangemerkt worden. Das volgens mij 5 haltes verder. Je weet net als mij dat je op dit ogenblik niet veel hoeft te zeggen om bepaalde mensen totaal te laten flippen.
Kijk je naar de oorzaak hiervan kijk om je heen en vang de signalen maar op.
Zou die brief in grote lijnen niet een algemene brief zijn die meerdere melkveehouders gehad hebben of hebben ze deze speciaal voor Jack geschreven hebben, denk het eerste.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
das nog geen beschuldiging van fraude of als fraudeur aangemerkt worden.

Ik weet niet hoe ik het dan op moet vatten. Ik word, inderdaad in een standaardbrief, gesommeerd vier gemaakte overtredingen recht te zetten. Lijkt toch wel op een beschuldiging. Overtredingen die ik dus ook nog eens helemaal niet heb begaan. Onterechte beschuldiging dus. Nou ga ik niet flippen, what's in a name, maar ik vind het zeker geen correcte manier van communiceren.
Huppel
@Jack Rijlaarsdam De brief van vandaag in de inbox bij RVO is wel wat milder. Gewoon een standaard overzicht Maatregelen en Meldingen I&R met de vraag om inconsistente meldingen gewoon te herstellen in het systeem. Ik krijg de indruk dat de toon van RVO langzaam maar zeker kantelt
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
. Nou ga ik niet flippen, what's in a name, maar ik vind het zeker geen correcte manier van communiceren.

nee ,dat denk ik ook niet dat jij hier van gaat flippen maar, schat jou namelijk ook wel een beetje in als iemand die wel wat kan hebben en zich knap kan verweren en door de jaren heen wel wat gewend is

maar wat ik er van begreep zijn er toch in het veld ook wel mensen die dezelfde soort brief als jou gekregen hebben en daar behoorlijk kapot en verslagen van zijn en nu even niet weten hoe het moet en komt
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Verbaas me elk uur meer over deze gekte en dat opjuttend gedrag...we zijn toch geen klootjesvolk geworden ofzo

Ja voor de de heersers op deze wereld zijn we gewoon klootjesvolk.
Door de media zijn 7700 boeren weggezet als fraudeurs. Ook zijn er vele boeren die elkaar hebben uitgemaakt voor fraudeur.
+2
van Ittersum
@Jan S juist ja, zielig blijven doen daarmee verandert de situatie en de wereld #not en daarmee schietschijf voor iedereen die iets en niets zinnelijks te melden heeft. Zie daar wat er allemaal gezegd wordt, slaat allemaal nergens op
arjen90
@van Ittersum Hoe groot is de fraude?
Normaliter ligt het percentage meerlingen bij koeien tussen de 3 en 5 procent. Maar bij veel bedrijven worden dus onnatuurlijk veel meerlingen geboren. Bij 5700 melkveebedrijven lag het percentage afgelopen jaar tussen de 5 en 10 procent. En bij 2000 bedrijven zelfs meer dan 10 procent.

Dat kan bij een individueel bedrijf natuurlijk toeval zijn, maar het kan ook wijzen op fraude. Er zijn in totaal 17.520 melkveebedrijven in Nederland. Bij 7700 is er dus mogelijk iets aan de hand, oftewel zo'n 44 procent van alle bedrijven.

De NVWA heeft bij een steekproef van 93 van die 7700 bedrijven een inspectie gedaan. Bij 45 bedrijven, bijna de helft van die 93, is inderdaad fraude geconstateerd.

Als die steekproef representatief is voor de hele sector, dan zou dat dus betekenen dat ongeveer een op de vijf melk- en rundveebedrijven gefraudeerd heeft. Bron nos.nl
demelkboer
@arjen90 ook de tweelingen cijfers van rvo komen niet overeen met die van CRV. Ik heb het idee dat er even wat te veel bestandjes over elkaar heen worden gedraaid. Maar ja " there's no way back" voor minister Schouten. Die zie morgen Halbe door het stof gaan, nog een relletje kunnen ze effe niet gebruiken.

(Effe niet verder vertellen, maar ik sprak Poetin laatst op een feestje en die zei dat ie de rekenkracht van de centrale data base van het I en R wilde gebruiken voor een massale DDos aanval op Nederland. Ik zei: Ik wens je veel succes.)
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
juist ja, zielig blijven doen daarmee verandert de situatie en de wereld #not en daarmee schietschijf voor iedereen die iets en niets zinnelijks te melden heeft.

Het zijn de feiten!!! Feiten hebben niets met zieligheid van doen. Als je de feiten wilt negeren hoe wil jij dan ooit een probleem oplossen. Alleen op basis van feiten kun jij concluderen dat ze niets zinnigs te melden hebben.
Maar dat iedereen de main stream media na papagaait dat boeren fraudeurs zijn gebeurd inderdaad puur uit emotie. Die mensen zetten de feiten niet op een rij.
+1
Coen
@Jan S , de minister spreekt over onregelmatigheden, wie maken er fraudeurs van?
van Ittersum
@Coen idd, als je als sector serieus genomen wil worden moet je alles doen behalve je eigen sector "bevuilen" in de breedste zin des woord. Iedereen is toch van overtuigd dat 99,9 % van alle melkveehouders niets ernstig heeft begaan. Praat dan ook zo binnen je eigen sector en zeker naar buiten toe anders nemen anderen dat over als ware dat dat de waarheid is. Hoe simpel kan het zijn.
adriaan33
@Coen sinds paar weken krijg ik ongevraagd de Nieuwe Oogst Nieuwsbrief. Vandaag in dikke rode letters:Dossier Fraude Kalver registratie
van Ittersum
@adriaan33 overgenomen van....de sector zelf? Bijna een gokje waard 🤐
kaas
@Coen volgens mij heeft de minister dat woord zelf gebruikt 10 dgn geleden ofzo fraude
+1
van Ittersum
@kaas dat was bij de 2 Lingen , toen speelde dit nog niet en volgens mij ook steeds als vermeende fraude of indien aangetoonde fraude, niet als bevestigde fraude, dat kwam vanuit de sector zo leek het wel
Coen
@kaas , bij de eerste 45 gevallen werd er gesproken over kalverfraude, dat werd direct overgenomen door onze belangenbehartiger 😞

de media, de eigen sector en de belangenbehartiger spreken nog steeds over fraude, de minister nu over onregelmatigheden.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!