12

Wie draait er voor de schade op??

Een ingezonden bericht, het gaat toch wel erg vaak mis in deze I&R soap:

Ik vernam vanmorgen dat een veehouder geblokkeerd is omdat er 9 maanden geleden met de melkcontrole door de dame van CRV bij een net gekalfde vaars een verkeerd oornummer was in gebracht in haar systeem. Het bleek het oornummer van een pink van 13 maanden te zijn.. Later is dit door het CRV keurig gecorrigeerd, maar de betreffende veehouder kreeg vrijdag 10 februari 2018 wel een brief met een blokkade van zijn bedrijf vanwege dit pink. Stel deze veehouder had woensdag 7 februari 2018 8 koeien naar het slachthuis gestuurd - en deze voorbeelden zijn er – en het slachthuis ziet op haar lijst dat er voor dit bedrijf een blokkade staat geregistreerd. Het resultaat is dat er 8 koeien in de put belanden. Wie draait er voor de schade op??

RVO, CRV of de veehouder (die woensdag 8 februari nog van niets wist)???

Ik ben benieuwd naar de reacties.

En men kan ook zien dat er van de 2100 bedrijven waarschijnlijk heel veel van dit soort missertjes zijn..

Deel dit topic

Reacties

En wie draait voor de schade op van de fosfaat die opgebruikt wordt terwijl je geblokkeerd bent.
+1
Er is al bij meerdere topics over CRV gesproken over dit onderwerp.
Mijn zoon werkt bij een accountantskantoor, gisteravond had ik het er nog met hem over dit gebeuren. Hij zegt, wij kunnen op kantoor, voor de boekhouding nooit van de gegevens van CRV uit gaan. Want die kloppen bijna nooit. Er zit praktisch altijd verschil in de aantallen en dierdagen dit in vergelijking met de gegevens uit het I&R systeem van RVO.
@jan w en de meldoverzichten van rendac kloppen ook niet,rvo moet weer papieren stallijsten op sturen zoals ze vroeger deden
Quote Reactie van @sorry:
meldoverzichten van rendac kloppen ook niet

Nee daar klopt ook geen hol van want ze zijn de tel kwijt geraakt in de Oostvaarderse plassen
@jan w Bij ons kloppen de aantallen van CRV en Boekhouder altijd wel.
De laatste paar keer dat het niet klopte is al ruim 10 jaar geleden, achteraf bleek dat aantal CRV de juiste was. verschil was achteraf een dier wat voor eigen gebruik geslacht was en er dus geen verkoopnota was en dieren geboren op 1 januari en 31 december worden wouden wel eens voor verwarring zorgen
@ejb crv zit dichter bij de werkelijkheid als de rvo
Koeien van geblokkeerde bedrijven die op moment van bekent worden van de blokkade al in de veeauto stonden mochten bij mijn weten nog gewoon geslacht worden, en hoeven te worden afgekeurd
Jan w, dat heb ik ook gehoord, dat dat af en toe zo is en dan klopte het wel bij crv, maar niet bij de overheid.
Je moet blijkbaar zelf blijven controleren, je bent toch zelf verandwoordelijk voor de registraties.

dus nu de fouten zo nodig, als het kan herstellen, en dan doorgaan. Niet blijven zeuren.
+1
@andre01 De GLB subsidie aanvragen is het enige wat bij sommige boeren goed gaat.
@andre01
Dit probleem gaat nog veel groter worden of kleiner. Dit komt neer dat er een goed systeem moet komen.
We hebben nu te maken met een aantal monopolisten die elkaar de bal toeschuiven en die het beter weten dan de rest. En die monopolisten maken misbruik van hun machtspositie. Dat zijn zakkenvullers over de rug van de boer en hebben geen enkele vorm van eigenbelang.
Daarom hebben we een deugdelijk I&R systeem nodig, die onder verantwoordelijkheid ligt van de RVO en van geen andere partij. Daar moeten de andere partijen zich maar op aanpassen en niet zoals nu gebeurd , dat men zelf andere regels en andere tellingen hanteert.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0