Blokkades

henkschoonveld1

Laatste  |  

Reacties

slagroomvla
Volgens mij zien we hier het gebrek aan een echte boerenleider!
+1
Jan S
Tjonge, jonge wat gaat ie weer te keer. Hij zit echt als een bok op de haverkist. Hij stelt maar mooi even de wantoestanden bij het ministerie aan de kaak. Ja, ja hij wil in gesprek met de minister, poeh, poeh, je moet maar durven.

Man ga toch carnaval vieren, verkleed je als lakei en buig naar iedereen als een knipmes.
Maar in principe hoef hij zich niet eens te verkleden, hij is al een karikatuur van zich zelf.
Jannus
@Jan S Kun jij dat allemaal uit die paar woorden halen???? knap....
+4
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
Kun jij dat allemaal uit die paar woorden halen???? knap....

Ja, want kennelijk vinden de LTO enkel deze woorden van belang om te communiceren. Let wel het is een filmpje van de LTO zelf. Hij geeft de schuld aan de boeren die het systeem gebruikt hebben voor eigen gewin. Maar ondertussen geen kwaad woord over de handelswijze van het ministerie en de NVWA, die maar zo allerlei bedrijven zonder enig vorm van bewijs geblokkeerd hebben. En dat hebben ze willens en wetens gedaan. En dat is fraude. Het is een bestuurlijke wandaad om deze handelswijze niet aan de kaak te stellen en keihard af te keuren. Als je lid bent van de LTO betaal je dus om het ministerie buiten schot te houden. Het is gewoon verraad aan de onterecht geblokkeerde boeren.

Dat kun je allemaal uit dit filmpje van een minuut halen.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Jan S:
Maar ondertussen geen kwaad woord over de handelswijze van het ministerie en de NVWA, die maar zo allerlei bedrijven zonder enig vorm van bewijs geblokkeerd hebben

Vergis je niet hoe we als Nederland op dit moment aan de smeekbede liggen bij Brussel over de derogatie,je kunt dan verwachten dat onze overheden hard ingrijpen,hoe lastig en beroerd het ook is voor de kleine onschuldige,wanneer zich zoiets al dit voordoet maar ik zie het meer asl een signaal naar Brussel toe dat men hard ingrijpt..punt...om goodwill voor zover dat nog kan te blijven houden omtrend de derogatieperikelen.

Wat mij meer zorgen baat is het feit dat men van de LTO uit niet eens een stelling aanneemt dat we als landbouw Nederland een stapje terug moeten doen ten behoeve maatschappelijk draagvlak zowel nationaal als internationaal want we blijven een strontland zoals men dat over de grens noemt,dat durft men niet en daar begint alle gedonder ook mee,het blijft pappen en nat houden,ik zeg gewoon de derogatie laten vallen want zachte heelmeesters maken stinkende wonden
sorry
@Jannus dat is al misgegaan bij sj schenk
Jannus
Quote Reactie van @sorry:
bij sj schenk

Wil het niet op de persoon spelen maar het ging al heel lang geleden mis en de overheid is er zelf ook nog schuldig aan ook
vrije boeren
@Jannus Als de overheid bezig is met een smeekbede voor derogatie hadden ze beter niet met dit opgeblazen verhaal naar buiten kunnen komen.
+2
Jannus
Quote Reactie van @vrije boeren:
dit opgeblazen verhaal naar buiten kunnen komen.

Als je iets onder de dekmantel houd en het zal vroeg of laat uitkomen dan is de schade veel groter omdat het vertrouwen weg is en dan kun je weinig tot niets meer beginnen
+1
vrije boeren
@Jannus of wil de rvo geen derogatie ?
Jannus
Quote Reactie van @vrije boeren:
de rvo

naast handels belangen aan export geeft het ook veel werk aan technisch vernuft om het probleem op te lossen maar vraag me wel eens af hoe de energie footprint per kuub mest eruit ziet zo langzamer hand
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jannus:
want we blijven een strontland
Valt mee hoor! Als men eerst eens uit zou gaan van de werkelijke processen, dan zal je zien dat er helemaal geen mestoverschot is. Zelfs een mesttekort!
Jannus
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Zelfs een mesttekort!

Moet erkennen dat het meer een piek probleem is dan een totale oppervlakte probleem echter gezien de botanische biodiversiteit issues zal niet elke ha bemest gaan en mogen worden en blijt het een overschot
+5
Frans1
@Jannus het mestoverschot wordt niet veroorzaakt door de derogatie maar Door intensieve bedrijfsvoering.Derogatie is enkel uitzondering op de standaard Europese bemestingsnorm vanwege ons gunstige klimaat.
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
het mestoverschot wordt niet veroorzaakt door de derogatie maar Door intensieve bedrijfsvoering

Pas op wat je zegt. je wordt zo een trol genoemd
Frans1
@robbies dat weet ik.ik heb nog geen reactie gehad van @Hans van Bergen 😂
robbies
@Frans1 Die loopt waarschijnlijk vooraan in de polonaise momenteel
kanniewaarzijn
@Frans1 Hans van Bergen is aanhanger van de Wageningse "wetenschap". En laat de theorie van de Wageningse "wetenschap" nu zijn dat intensief juist veel beter is voor het milieu 😁
+1
milka
Waarom zegt hij steeds ondernemers en niet gewoon boeren?🤔
anonymous_290
Er is geen enkele LTO bestuurder geblokkeerd neem ik aan want die frauderen niet.
garriet vant pad
Nou hier ook bericht geblokkeerd, En eerste scan door de papieren blijkt dat ik GENAAID word door collega veehouders deze kan ik terug traceren.
Wat blijkt ik koop regelmatig afgekalfde vaarzen en ja laten die nu allemaal een tweeling hebben gehad.😁
gerrie-hul
@garriet vant pad had je de kalveren erbij anders kan het niet
garriet vant pad
@gerrie-hul O ja, Gerrie de peil datum was 31-12-2017 en toen stonden de dieren op mijn naam
familie pelle
@garriet vant pad wat een geleuter. De fraude ging er juist om dat vaarzen op papier niet kalfden.
vofjagtenberg
@garriet vant pad Dat is mooi lullig. Deze was nog niet bij me opgekomen. Het wordt langzamerhand zo’n bende, dat het gewoon lachwekkend wordt.
garriet vant pad
@familie-pelle Nee ik koop vaarzen aan de melk, dat paste me wel had ruimte dus bij de ander een "koe' weg bij mij een erbij, maar wanneer ze deze op een tweeling zetten kom ik boven de norm (tweelingen) en zij houden waarschijnlijk een "pink" maar dan wel aan de melk. Dus @gerrie-hul de verkopende party heeft het kalf.
hookwood
@garriet vant pad hoeveel vaarzen met tweelingen heb je dan?
garriet vant pad
@hookwood volgens de papieren 4 vorig jaar mei aangevoerd zelf 1 afgekalfd van een tweeling dus het systeem zegt 5 (op 50 koeien) plus een doodgeboorte die niet doorgekomen is ofwel nuka naar rendac die nog niet gekoppeld is aan moederkoe maar dat is het probleem niet deze is terug te koppelen naar rendac ophaaldatum (ofwel het systeem). Die 4 vaarzen die ik afgekalfd (dus geen kalf) aangekocht heb dat word een dingetje daar moet IK iets van gaan bewijzen volgens hun schrijven..
dorpsrandhoeve
@garriet vant pad Verkoper vragen om het op te lossen, lost hij het niet op direct aansprakelijk stellen voor de schade die je loopt door de blokade.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!