'Eén onschuldig foutje en direct geblokkeerd' - Vragen aan Karst Tamminga

Karst weer als klokkenluider:

Karst Tamminga runt in het Friese Echtenerbrug een melkveebedrijf met een kleine 200 melkkoeien. Donderdag 8 februari kwam hij erachter dat hij 1 van de 2.100 bedrijven is die geblokkeerd is. "Dit geeft mooi wat stress. Wat een gesodemieter om 1 foutje."

Wil je ook een "klokkenluider" zijn??, plaats hieronder jouw reactie indien je ook ten onrechte geblokkeerd bent
 'Eén onschuldig foutje en direct geblokkeerd' - Vragen aan Karst Tamminga (boerenbusiness.nl)

Karst Tamminga runt in het Friese Echtenerbrug een melkveebedrijf met een kleine 200 melkkoeien. Donderdag 8 februari kwam hij erachter dat hij 1 van de 2.100 bedrijven is die geblokkeerd is.

Grasbaal

CAT telefoons - Goedkoop en machtig sterk!

Barst in je telefoon? Knikker dat ding weg! Kies voor degelijkheid.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
vrije boeren
Rvo moet wel wat doen anders komen ze maar met hooguit 5 fraudeurs op de lijst
+5
brabantboer1
Ik ben benieuwd. Ik krijg ook sterk het vermoeden dat er een aantal weken geleden te snel aan de grote bel getrokken is en dat mevrouw schouten te blind aan heeft genomen wat er op haar ministerie vertelt is. Vanuit dit zelfde ministerie wordt nu een schoonwasoperatie op gestart krijg ik het zelfde vermoeden.
Opvallend is dat in de brief naar de kamer van 8-2 niet meer gesproken wordt over tweelingfraude maar over onvolkomenheden in het i&r systeem.

Wij zullen druk op de ketel moeten houden om hierover de onderste steen boven te krijgen. Laat ook iedereen die geblokkeerd is hier een bericht laten waarom? Het is erg belangrijk dat de naam van de melkveehouderij gezuiverd wordt. Er is namelijk een groot verschil tussen moedwillig de zaak flessen (tweelingfraude) of een foutje gemaakt hebben in het systeem door wat voor reden dan ook.Uiteindelijk moet het aantal gevallen van tweelingfraude en importfraude naar boven komen en hier moeten conclusies aan verbonden worden. Niet aan veralgemenisering van feiten.
+4
casev
@brabantboer1 maar wie moet die druk op de ketel houden? Ik krijg niet de indruk dat die krokodillentranen jankende lto bobo's hun best gaan doen? Ps, mooi verwoord verhaal karst.
@casev bij lto doen ze hun best maar ze zitten in een moeilijk situatie. Een systeem waar ze zelf aan mee hebben gewerkt keert zich nu volledig tegen de sector dus hoe ga je daar mee om? Ik zou het ze niet kunnen vertellen maar als ik Colon was geweest had ik tegen Schouten gezegd dat ze eerst maar even moest wachten met onrust stoken, want dat is waar dit begonnen is. Dat is de enige rede dat er vollop onderzoek wordt gedaan en 2100 bedrijven op slot worden gezet waarvan 2000 bedrijven zeer waarschijnlijk geen fraude heeft gepleegd of fraude heeft gepleegd zonder het door te hebben. Als je lang genoeg zoekt vind je altijd een foutje, en dat is wat rvo nu heeft gedaan. Noodgedwongen heel lang zoeken in opdracht van Schouten. Overigens wijt ik het ook niet helemaal aan Schouten want die wordt vanuit het ministerie ook onder druk gezet. Nieuwkomers zijn altijd 't haasje. Colon had ook totaal verkeerd gereageerd en hij spreekt natuurlijk wel namens de organisatie dus in zekere zin kun je zeggen we moeilijk op lto kunnen rekenen
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Een systeem waar ze zelf aan mee hebben gewerkt
Misschien dat ze er dan eindelijk eens van leren: LTO is er niet om beleid te maken, hoe belangrijk ze zichzelf ook vinden. En het is niet de eerste keer dat ze zichzelf in een spagaat manoeuvreren.
+3
@kanniewaarzijn ik denk dat als lto zich niet in het maken van het beleid zou mengen het beleid nog veel extremer uit had gepakt dan nu het geval is. Er zijn ontzettend veel organisaties die lobbien tegen de landbouw en het de agrarische sector erg moeilijk proberen te maken. Hoewel er namens lto weinig goeie dingen bij gekomen zijn heeft lto absoluut ergere situaties voorkomen
cornelissen
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Er zijn ontzettend veel organisaties die lobbien tegen de landbouw en het de agrarische sector erg moeilijk proberen te maken.

Ik denk,dat dat nogal meevalt, maar als je zoals Hans van Bergen organisaties als b.v. Netwerk Grondig ,die een grondgebonden visie hebben als tegenstander rekent kom je natuurlijk een heel eind
Frans1
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
het beleid nog veel extremer uit had gepakt dan nu het geval is.

Als je dat maar blijft geloven 😄 Veel extremer dan het nu allemaal loopt en gelopen is kan volgens mij bijna niet.En extremer voor wie?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
maken van het beleid zou mengen het beleid nog veel extremer uit had gepakt
Dat is idd het riedeltje dat LTO al jaren ophangt. Maar vergeet niet dat zij zelf de "vervuiling" het hardst van de toren blazen, al is het alleen maar om hun eigen geblunder onder de tafel te vegen. Taak van de LTO zou moeten zijn: uitzoeken hoe het werkelijk zit en tegengas geven. Feiten, daar draait het om. Maar ja, als je mee blijft huilen met de wolven in het bos......(al dan niet op grond van de koehandel die je met het ministerie hebt bedreven)!
@kanniewaarzijn wat is dan de oplossing? Lidmaatschap opzeggen zodat de organisatie over een paar jaar helemaal niet meer bestaat? De positie van lto is al moeilijk. Een organisatie tussen al die andere organisatie die wel iets op hun manier willen. Als je al weinig invloed uit kunt oefenen op de besluiten die genomen worden moet je al helemaal geen tegengas geven. Daar maak je nog minder vrienden mee.
buorman
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Als je al weinig invloed uit kunt oefenen op de besluiten die genomen worden moet je al helemaal geen tegengas geven. Daar maak je nog minder vrienden mee.

Idd, als je al bijna geen invloed hebt op de besluiten EN nooit een keer tegengas geeft maak je geen vrienden.
Je 'vrienden' nemen een loopje met je en doen hun eigen ding, en je achterban geeft het op waardoor je nog kleiner word.
Mss eens opkomen voor het belang van je leden ipv met de wolven mee te huilen.
Maar positief; vandaag heeft lto in samenwerking met de conculega's eindelijk om opheldering gevraagd.
Beetje laat, want prikkebord riep er al om sinds Calon z'n achterban als fraudeurs wegzette, maar beter laat dan nooit.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Daar maak je nog minder vrienden mee.
Dat lijkt me ook niet het doel van de LTO. Hielenlikkerij hebben we al genoeg aan moeten zien.

Jullie geloven dit niet (en ik vertel het toch echt al jaren): Juist de achtereenvolgende mestwetten vanaf 1998 tonen aan dat er op volstrekt foute wijze wordt gerekend (een wetenschappelijke onderbouwing is er niet). LTO is hier groot voorstander van (MINAS, BEX, KLW), allemaal oude wijn in nieuwe zakken die steeds één doel heeft: het bevoordelen van de intensieven. Dit gaat echter ten koste van de extensieve bedrijven (en de akkerbouw) waar dit voordeel een nadeel is. Hier werken de processen precies omgekeerd (Zie de tekst van Henk van der Pol elders op deze site). Los van dit nadeel voor extensieve bedrijven worden de intensieven uiteindelijk ook benadeeld, immers doordat men zo de "vervuiling" in stand houdt, betalen zij zich al jaren scheel aan mestafzet. Nodig? Nee! Intensieve bedrijven zouden betaald dienen te krijgen voor hun waardevolle meststoffen.

Bijkomend voordeel: einde demoniseren van de landbouw: HET MESTPROBLEEM WORDT DOOR VOLKOMEN FOUTIEVE BEREKENINGEN IN STAND GEHOUDEN! De "verliezen" ontstaan door organische mineralen af te trekken van anorganische mineralen.

Daar moet LTO zich mee bezig houden!
adriaan33
@kanniewaarzijn dan zullen ze zich eerst opnieuw uit moeten vinden
@kanniewaarzijn dat de beslissingen die worden genomen in het voordeel zijn van de intensieve landbouw heeft alles te maken met het verschil tussen zlto en lto noord. Valt onder dezelfde naam maar richten zich op 2 totaal andere groepen. En de groep intensieven is nou eenmaal groter in nederland
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
wat is dan de oplossing? Lidmaatschap opzeggen zodat de organisatie over een paar jaar helemaal niet meer bestaat?

Als ze daar echt zo slim zijn en zien dat ledenaantal terug loopt dan op zn minst eens afvragen hoe dat toch kan en of de toe bewandelen paden nog wel de juiste zijn
+1
Frans1
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
De positie van lto is al moeilijk

Die positie hebben ze zichzelf in gemanouvreerd denk ik.
+2
cornelissen
Quote Reactie van @Frans1:
Die positie hebben ze zichzelf in gemanouvreerd

Dat is wel zeker, een aantal jaren zelfregulering onder leiding van K.Romijn is op een ramp uitgelopen,ondanks alle waarschuwingen, waar hij geen enkele boodschap aan had. Deze ellende(dus niet specifiek de echte fraude ,dat is wat anders) ,die de melkveehouderijsector nu heeft is duidelijk LTO ( en nzo met meeloper P.Boer) aan te rekenen
+1
almjan
@kanniewaarzijn van de week in de Tweede-Kamer geweest lto doet niks ze horen niks van lto . Lto roept allleen derogatie moet blijfen de leden betalen daar voor denk ik .vechten doen ze niet tegen problemen die spellen niks ben er van geschrokken dacht lto voor de boer maar nee. hoop boeren waker worden en lto aan spreken op hun gedrag en verantwoording vragen op wat ze doen in denhaag .met. Elke afspraak die ze hebben in den haag dat ze een verslag over moeten uit brengen ook wat ze afspreken met minister ove kalver fraude is geen fraude maar een misverstand hoop dat lto dit ook leest en per vandaag en hun leden eerlijk info geeft niet zo als ze nu doen ze doen niks wat de boer goed komt
Wilbert
@almjan je was bij grashoff op bezoek?
almjan
@Wilbert was op bezoek Cu ,SGP ,PVV vraag was of lto nog actief was !,,
Quote Reactie van @almjan:
nog

Sorry maar uit 1 dagje naar de kamer kun je niet concluderen wat lto wel en niet goed doet
J.v.G
@bernard-vant-klooster Zonder Lto zou er plaats zijn voor een echte belangenbehartiger
@J.v.G noem er eens een. Als die organisatie echt beter was geweest had ie er ook wel gezeten. Landbouw wordt steeds minder gewaardeerd en lto is de zondebok voor de boeren. Alle mensen die in dienst zijn van lto zitten zeker de hele dag op hun luie reet niks te doen. Het zijn niet alleen de voorzitter en de bestuurders die deel uitmaken van de organisatie
+1
Jan S
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
Als die organisatie echt beter was geweest had ie er ook wel gezeten.

Je zou ook kunnen zeggen dat de meeste boeren blind zijn voor de werkelijkheid en de waarheid. Voor die boeren wordt gedacht door de organisatie waar ze lid van zijn. Gelukkig zijn er steeds meer boeren die wakker worden.

De LTO is al lang gegijzeld door de bestuurders van de NZO, Rabo, politiek (dmv Calon)
+2
Wilbert
@Jan S de meeste boeren zijn geen complotdenkers en zitten er realistisch in. Het feit dat de andere belangenbehartigers maar een fractie van de sector vertegenwoordigen geeft precies aan dat die andere het niet beter doen. Anders zouden ze wel meer leden trekken.
Veel boeren die vertrekken bij lto zijn boos, teleurgesteld. Maar slechts een enkeling wordt lid van andere organisatie. Dat is een probleem. Andere organisaties gaan namelijk niet de boosheid of teleurstelling oplossen, dat kunnen ze niet. Op termijn zijn deze boze boeren ook de stoppers. Vandaar dat het % leden van lto op peil blijft. De blijvers en groeiers blijven lid, zij zien de toekomst een stuk zonniger in.
+3
Frans1
Quote Reactie van @Wilbert:
De blijvers en groeiers blijven lid, zij zien de toekomst een stuk zonniger in.

Boute bewering Wilbert
+1
Wilbert
@Frans1 klopt, stel het wat extreem nu, heb vaak het gevoel dat er hier op het prikkebord hard wordt afgegeven op standsorganisaties door een aantal waarvan ik betwijfel of zij nog over 5-10 jaar boer zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.
+1
robbies
Quote Reactie van @Wilbert:
hard wordt afgegeven op standsorganisaties

LTO heeft toch wel volledig de plank misgeslagen als je kijkt naar hun visies en de puinzooi die het nu is in de sector
Wilbert
@robbies quotum werd afgeschaft en geen enkele veehouder die door wilde de komende 20 jaar had interesse in een nieuw systeem van rechten om het aantal koeien te beperken. Daarna heeft de overheid het even aangekeken en vervolgens ingegrepen.
+1
Frans1
Quote Reactie van @Wilbert:
quotum werd afgeschaft en geen enkele veehouder die door wilde de komende 20 jaar had interesse in een nieuw systeem van rechten om het aantal koeien te beperken.

Als de visie vastgehouden was had je ook een beperking gehad,maar die discussie gaan we niet weer voeren.
cornelissen
Quote Reactie van @Frans1:
Als de visie vastgehouden was

Verschillende ,die wel volgens de visie handelden en onomkeerbare investeringen hadden op de peildata zijn zonder overgangsregeling aan de kant gezet. Dit neem ik LTO en K.Romijn zeer kwalijk. Ik neem de woorden van Agnes Jongerius niet graag in mijn mond,maar die praat in zulke gevallen van "tuig van de richel ". Of dat hier van toepassing is weet ik niet, maar LTO wil niet meer naar het "pijnlijke"verleden kijken
+1
pieta
Quote Reactie van @Wilbert:
geen enkele veehouder die door wilde de komende 20 jaar had interesse in een nieuw systeem van rechten om het aantal koeien te beperken

Dat is slechts een deel vd waarheid. Onder de voorwaarden dat ons verder niets in de weg zou staan wilden velen wel zonder beperking. Met de volledige waarheid (wat er nu allemaal op ons af is gekomen) hadden velen denk ik een andere keuze gemaakt.
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
LTO heeft toch wel volledig de plank misgeslagen als je kijkt naar hun visies en de puinzooi die het nu is in de sector

Precies,en als je dat stelt,en vervolgens daar de consequentie aan verbindt dat je geen lid meer wilt zijn wordt je dus gezien en benoemt als potentiele stopper ,vandaar dat ik het een boute stelling noem @Wilbert
+1
Frans1
Quote Reactie van @Wilbert:
Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.

Dat zijn er zoveel dat je het moeilijk uitzonderingen kunt noemen volgens mij
+1
Jan S
Quote Reactie van @Wilbert:
de meeste boeren zijn geen complotdenkers en zitten er realistisch in. Het feit dat de andere belangenbehartigers maar een fractie van de sector vertegenwoordigen geeft precies aan dat die andere het niet beter doen. Anders zouden ze wel meer leden trekken.

De meeste boeren kennen de feiten niet en zijn kuddedieren net als hun koeien. Ze kunnen niet voor zich zelf denken en kijken te veel naar anderen om niet uit de boot te vallen (je weet wel het bootje van George). Dat is de reden dat ze niet overstappen. Als je naar de feiten kijkt heeft de NMV het elke keer onmiskenbaar bij het rechte eind gehad. Maar ja als jij denkt, samen met je collega kuddedieren, dat wie de meeste leden heeft ook wel het meeste gelijk heeft, dan zal de LTO voorlopig wel de grootste blijven.
m uut m
@Wilbert
Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd omdat ze voornamelijk voor de intensieve en de "technische duurzaamheid "gaan.
Ik heb een ander soort bedrijf en mijn belangen worden momenteel beter door de politiek behartigt dan lto.
Ik heb een hele enthousiaste potentiële opvolger en zie de toekomst voor mijn bedrijf zonniger dan menig bedrijven van lto leden.
+1
weurding
Quote Reactie van @Wilbert:
De blijvers en groeiers blijven lid, zij zien de toekomst een stuk zonniger in.

😂 😂
+3
de hoef
Quote Reactie van @bernard-vant-klooster:
zitten zeker de hele dag op hun luie reet niks te doen.

noem jij dan is 1 ding wat ze bereikt hebbende laatste twee jaar ,
ze hebben net zoveel in te brengen in den haag als ik
helemaal niks
enige verschil is hun lopen mee ,en wij moeten ook mee
Wilbert
@de hoef uuuh, geen verplichte weidegang? PAS? Werkgevers vertegenwoordigen bij coa overleg? Een regeerakkoord waarin de landbouw als sterke en belangrijke sector wordt aangeduid?
Jan S
Quote Reactie van @Wilbert:
uuuh, geen verplichte weidegang? PAS? Werkgevers vertegenwoordigen bij coa overleg?

Ja en wat heeft jou dat opgeleverd?

Quote Reactie van @Wilbert:
Een regeerakkoord waarin de landbouw als sterke en belangrijke sector wordt aangeduid?

Ja daar zal je ego wel van groeien, maar de rekening courant niet!
+2
robbies
Quote Reactie van @Wilbert:
geen verplichte weidegang? PAS? Werkgevers vertegenwoordigen bij coa overleg? Een regeerakkoord waarin de landbouw als sterke en belangrijke sector wordt aangeduid?

Volgens mij ligt er een aangenomen motie over verplichte weidegang, ligt er over de PAS nog prejustitiele vragen bij het Europees hof, werkt het gros van de melkveehouders niet met (eigen) personeel en is er geen beleid gemaakt over de ambities in het regeerakkoord. Ondertussen staan we op een giga-kostprijsachterstand dankzij fosfaatrechten, is er een flinke tweespalt in de sector, dreigen we derogatie te verliezen, worden grupstalboeren zonder boe of ba uitgefaseerd en volgt het ene schandaal het andere op
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Ondertussen staan we op een giga-kostprijsachterstand dankzij fosfaatrechten

Dit is onzin.
robbies
@pieta fosfaatrechten kopen van 180 euro per kg om te groeien doen niets met je kostprijs?
+2
pieta
@robbies Je weet niet hoe het zou lopen zonder fosfaatrechten. Wellicht dat dan de pacht/koop met een paar jaar wel verdubbeld zou zijn. En kom nou niet aan met ik heb grond genoeg. Ik heb namelijk ook fosfaatrechten genoeg en die heb ik gekregen.
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
ook fosfaatrechten genoeg en die heb ik gekregen

Die je dus ,zoals je hier al eens verteld heb over een x aantal jaren wil verzilveren.
+1
MTSTAMMINGA
@cornelissen
Zo het nu lijkt dat het gaat lopen krijg jij ze gratis ,en gaan we hard op weg om grondgebonden te worden
cornelissen
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Zo het nu lijkt dat het gaat lopen krijg jij ze gratis

??. Komt er dan een overgangsregeling voor "geroofde" latente ruimte voor onomkeerbare investeringsverplichtingen ??
MTSTAMMINGA
@cornelissen
Denk het wel als ik het om heen allemaal zie en hoor wat er mag van de banken
Deze uitspraak van mij ,is net zoveel waarde als een uitspraak van Carola Schouten
pieta
@cornelissen Als ik zou stoppen dan zou ik ze waarschijnlijk wel verzilveren. Maar als ik stop stop ik niet omdat we fosfaatrechten hebben. De reden van stoppen als we stoppen zal een andere zijn.
robbies
@pieta er zijn er genoeg die fosfaatrechten tekort hebben. Wat gaat hun kostprijs doen denk je? Tel daarbij op dat ze ook nog genoeg richting GGB moeten.
+2
pieta
@robbies Het probleem met vergelijken is dat je geen ander scenario hebt. Het gaat zoals het gaat. Eén ding is wel zeker en dat is dat je je geld maar één keer kunt uitgeven.
robbies
@pieta hoezo geen vergelijking? We hadden toch het quotum, maar dat moest vanwege het kostprijsargument weg. Dat er nu een ander quotum is, is rechtstreeks te wijten aan de standsorganisatie.
+1
pieta
@robbies Dat klopt. Is onze kostprijs sectorgemiddeld gezakt na het afschaffen vh melkquotum? Volgens mij niet. Zijn gewoon andere kosten voor in de plaats gekomen.
robbies
@pieta jouw kostprijs niet nee, maar is alle stalcapaciteit al benut?
pieta
@robbies Niet naar het individuele gaan nu. Dit gaat over sectorbelang. Bij mij is de kostprijs gezakt na afschaffing en daalt nu door invoering P-rechten naar verwachting verder. Bij jou gok ik dat ie had gaan zakken na de quotering als je je productie zou opschroeven zonder uitbreidingskosten andere factoren zoals grond. Maar sectorbreed nemen zowel grondgebondenheid als fosfaatrechten kosten met zich mee. De invloed er van is van meerdere factoren afhankelijk en die factoren hebben waarschijnlijk ook weer invloed op elkaar.
pieta
@robbies Tot nu toe hoeven we, mits geen uitbreiding, niets te doen voor grondgebondenheid.
+1
de hoef
@Wilbert vooral de laatste regel ,schiet ik van in de lach
+2
Klopt LTO begint ook al terug te krabbelen, mafkezen.nl.
Koeien boertje
@Detukkeroettwente je krijgt eerst een gele kaart dus het valt mee
gerrie-hul
@Detukkeroettwente Als ik 5 km te hard rij met de auto wil toch niet zeggen dat je geen auto meer mag rijden Goed stuk Kars
+1
m uut m
Dit is toch echt spijkers op laag water zoeken.
basbes
@m uut m Wij gingen 0,12 gve over het doelstellingsnivo heen : kassa : hoge boete. Wat zou ik graag die 1- 0,53 = 0,47 gve van Tamminga gehad willen hebben.
sorry
@basbes die papieren beschikkingen van het reductieloket waren ook niet overzichtelijk met die maandgemiddelden,er had toch makkelijk een stallijst erbij geniet kunnen worden.....maar ja dat kon onze frans tuurlijk niet weten ,als je alles laat doen op je boerderij ( op kosten van de leden)....het valt ook allemaal niet mee...komkommersaris van een meloenenbedrijf...
+1
Jan S
Quote Reactie van @basbes:
Wij gingen 0,12 gve over het doelstellingsnivo heen : kassa : hoge boete. Wat zou ik graag die 1- 0,53 = 0,47 gve van Tamminga gehad willen hebben.

Dan moet je bij RFC en de LTO zijn die vonden het zo nodig om een jongvee getal in te stellen. Aan die organisaties heb jij de hoge boete te danken. Ga aub niet wijzen naar je collega omdat hij een vergissing heeft gemaakt.
basbes
@Jan S Jongveegetal heeft hier niks mee te maken. Hier is sprake van een collega die de veeadministratie "niet op orde had" en een collega die net niet de doelstelling haalt. Het verschil is meer dan 10.000 euro en dat ligt mij niet lekker op de maag, afgezien nog van de imagoschade die we door dit soort "administratie" oplopen.
+1
MARTIJN G
@basbes laat de berekening maar eens zien voor die 10.000 euro. Volgens mij ben je de boel aan het opstoken.
basbes
@MARTIJN G 23,34 gve x 450 ipv 112. + 4 x .47 x 112 Tamminga: 5 x 0.,47 x 112. Inderdaad nog niet helemaal 10000 maar het komt in de buurt. Ik stook niet , maar maak geen gebruik van derogatie, ben meer dan grondgebonden en baal ervan dat we èn aan de P-rechten moeten èn ons imago laten verpesten door dit gedonder.
+1
robbies
@basbes als Karst dankzij deze onvolledigheid onder zijn doelstelling blijft, moet hij alsnog afrekenen. Deze onvolledigheid is overigens net zo makkelijk gemaakt als jouw misrekening die je over je doelstelling wipt en 10k kost. Er is dus geen reden om je ongemakkelijk te voelen.
+4
Jan S
Quote Reactie van @basbes:
Jongveegetal heeft hier niks mee te maken. Hier is sprake van een collega die de veeadministratie "niet op orde had" en een collega die net niet de doelstelling haalt. Het verschil is meer dan 10.000 euro en dat ligt mij niet lekker op de maag, afgezien nog van de imagoschade die we door dit soort "administratie" oplopen.

Wacht maar tot jijzelf een keer een vergissing maakt en geblokkeerd wordt. Kijken of je dan nog zo overtuigd dat je zelf een fraudeur bent. Ik hou niet van Fariezeeërs. De wet moet er voor de mens zijn en niet anders om. En jij weet heel goed dat dit soort vergissingen verder geen enkele consequentie hebben. Wordt jij er gelukkiger van als een ander een boete krijgt? Zo ja dan laat je je leiden door wraakzucht. Daar wordt de wereld echt niet beter van.
+2
basbes
@Jan S Grote woorden daar doe ik niet aan mee. Collegialiteit is volstrekt afwezig als de ene boetes betaald en de andere "foutjes " goed praat. Ik maak vast wel eens een foutje, maar moedwillig de kluit belazeren daar pas ik voor.
robbies
Quote Reactie van @basbes:
maar moedwillig de kluit belazeren daar pas ik voor.

Heeft Karst dat gedaan dan?
basbes
@robbies Als ik op zijn verhaal in de krant af kan gaan : ja.
+2
robbies
@basbes Iemand ruimt 25 koeien op en gaat dan proberen 20 kilogram P te besparen? Ik denk vooral dat jij enorm zuur bent dat je zelf een klein rekenfoutje hebt gemaakt met 10.000 euro heffing als gevolg. Jouw foutje kostte je euro's en Karst zijn foutje een blokkade.
+1
basbes
@robbies Ik ben niet zuur. ( Papa is niet boos, papa is verdrietig). Het hele FRP heb ik achter me gelaten, zo gewonnen , zo geronnen. Die hoge boete vechten we aan, ook tot en met het CBB. Beschikking 5 is binnen en nu vooruit met de geit. Dan begint dit gedonder En je kunt veel van rvo/nvwa zeggen, maar er is door een deel van de boeren behoorlijk gerotzooid. Ik herinner me nog de zwarte stamboekschetsen van mijn vader: je was aan je stand verplicht om niet te rommelen met de afstamming. Een soort erecode.
Collega 's die gerotzooid hebben heb ik geen goed woord voor over. Collega 's die het goedpraten en toedekken met de mantel der liefde begrijp ik niet.
robbies
@basbes waarop baseer je dan dat Karst gefraudeerd heeft.
basbes
@robbies Op zijn uitlatingen in de krant en elders op Prikkebord. (Er van uit gaand dat hij het zelf zo gezegd heeft). Met name de vragen van de monsternemer.
basbes
@robbies En nu ga ik een kaartje leggen en morgen ben ik vrij.
weurding
Quote Reactie van @basbes:
morgen ben ik vrij.

dat zijn we ons hele leven eigenlijk al, vooral in de keuzes, geniet er van
+3
kaas
Om zulke zaken wat karst noemt daarom moet je niet geblokkeerd worden dat gebeurt niet met opzet want wat levert 1 nu op dus gewoon foutje .
net zo als je op maandag kalfje meld in Ien R systeem en dat hij donderdag geboren is dat mag maar als je dan dinsdag controle krijgt hang je krijg je dikke boete diep triest dat rvo zo werkt
grondlozeboer
De nieuwe slogan van RVO is inmiddels: Moeilijker kunnen we het u wel maken, niet makkelijker.
basbes
Alles goed en wel, maar hoe is de grote stijging van het aantal tweelingen anders te verklaren dan door fraude bij de registratie? En een jaar lang de monsternemer in de melkput opmerkingen laten maken over een vaars die nog niet goed in het systeem zit : dat is niet geloofwaardig.
demelkboer
@basbes crv heeft hele andrers cijfers over tweelingen aantalen dan rvo
basbes
@demelkboer crv laat weten helemaal niet te kijken naar tweelingen in dit verband.Veeteelt van gisteren.
demelkboer
@basbes info van wil Meulenbroeks zelf. Ik weet niet meer waar Boerenbusiness geloof ik
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @basbes:
En een jaar lang de monsternemer in de melkput opmerkingen laten maken over een vaars die nog niet goed in het systeem zit : dat is niet geloofwaardig.

Gewoon kijken bij meld overzicht van CRV En daar stond hij bij dat hij aan gemeldt was
+2
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
En daar stond hij bij dat hij aan gemeldt was

Nou, dan lijkt het erop dat je gewoon slachtoffer bent, en niet 1 of andere dader.
basbes
@MTSTAMMINGA Ook verwerkt?
+1
Nico96
@MTSTAMMINGA Een dood kalf wordt toch door Rendac verwerkt?
m uut m
@Nico96
Bij een doodgeboorte wordt alleen rendac gebeld. De rest gaat automatisch.
+4
dwers
@m uut m bij een dood kalf met oormerk kun je het werknr gelijk doorgeven.
Bij een doodgeboren kalf kan het ook via rendac, maar moet je wel levensnr moeder doorgeven, heb je die niet bij de hand dan waarschuwt het systeem dat je zelf de geboorte nog moet doorgeven.
m uut m
@dwers
Je voert het levensnummer van de moeder in en dan is alles geregeld.
basbes
@Nico96 Veemanager maakt onderscheid tussen melden en verwerken (doorsturen naar rvo)
Nico96
@basbes dat bedoel ik, als ik een kalf aan Rendac meld, moet ik het levensnummer van de moeder opgeven, als het kalf geen oormerk heeft
+1
oerne
.
+2
grondlozeboer
@oerne das een andere discussie lijkt me als dit
+6
mlkvhoudr
@oerne of jij hebt een erg bijzonder gevoel voor humor of je bent gewoon een vervelend figuur
verwijderd
+1
grondlozeboer
@oerne iets met oude koeien.....
+8
matt
Sterkte met de afhandeling Karst,kan hier gelukkig in “vrijheid” carnaval gaan
Vieren.
Jan S
Quote Reactie van @matt:
Sterkte met de afhandeling Karst,kan hier gelukkig in “vrijheid” carnaval gaanVieren.

Je vrouw heeft jou niet geblokkeerd? Als ik nieuws mag geloven kun je zo'n 45% van de loslopende boeren niet vertrouwen.
weurding
Quote Reactie van @Jan S:
kun je zo'n 45% van de loslopende boeren niet vertrouwen.

bijzonder uitzending wordt dan dan voor de nieuwe bzv, eerst de loslopende boeren screnen 😂
manneke
Weet er toevallig iemand of er wel dieren naar rendac mogen. Hier geblokkeerd wegens een pink die verworpen heeft in Brabant landschap waarvan ik geen kalf meer kon vinden dus bij crv gemeld maar dat blijkt niet voldoende. Maar nu is er n kalf dood gegaan.
pietjepuk
@manneke lijkt me gewoon vrij behalve voor tweelingen. 😅
manneke
@pietjepuk probleem is ben ik bang dat ze hier de tweelingen van dit jaar ook nog ff geblokkeerd hebben. Waren er twee van 22 en 24 januari. Geboren nadat alles bekend is gemaakt. moet dna aanleveren maar een koe is reeds geslacht en van de andere koe is de tweeling al richting de mesterij vertrokken. Dus dan een dood kalf afvoeren is vragen om trammelant ben ik bang. Echt goed gelovig zijn ze niet bij.rvo...
MARTIJN G
@manneke De vaars wel goed aan de melk gekregen en gemolken?.
manneke
@MARTIJN G valt niet helemaal tegen 7600 liter lw 89. Moet over 3 maanden droog. Zat nogal krap in mijn koeien daarom maar geprobeerd. Op dit moment nogal spijt van...
pietjepuk
Quote Reactie van @manneke:
. moet dna aanleveren

Ik dacht altijd dat je in nederland onschuldig was tot schuld is bewezen. Maar nu wordt je schuldig bevonden en moet je het tegendeel bewijzen. Net zo iets iedere autocauffeur laten bewijzen dat ze maar met 50 door het dorp hebben gereden met een auto die 150 kan.
dwers
Quote Reactie van @manneke:
Weet er toevallig iemand of er wel dieren naar rendac mogen

Lijkt mij dat dode dieren afvoeren wel mag (zelfs verplicht), hier in de buurt was een aantal jaren geleden een melkveehouder waar een paar koeien niet geregistreerd stonden (wel oormerk) moesten op het bedrijf dood gemaakt worden en naar rendac.
MTSTAMMINGA
@manneke
Wordt gewoon opgehaaldt zei rendca vanmiddag tegen mij
+1
topmelker
Rendac heeft de boel goed voorelkaar.Binnen een paar minuten had ik overzichten van afgeleverde kadavers op de mail door een vriendelijke vrouw.
Dat CRV mijn melkcontrole aan RVO heeft gegeven ben ik minder over te spreken.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @topmelker:
Dat CRV mijn melkcontrole aan RVO heeft gegeven ben ik minder over te spreken.

Kan ik me voorstellen, maar ze hadden geen keus, data werden gevorderd. Ook bij andere vvb,s trouwens
MTSTAMMINGA
@Leo,s vriend
Gegevens van de melkfabrieken gebruiken ze ook
Jan S
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Gegevens van de melkfabrieken gebruiken ze ook

Wat kunnen ze daar mee dan?
MTSTAMMINGA
@Jan S
Kijken wat ze geven met MPR en wat je aan melkleverte aan de fabriek
+1
Jan S
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Kijken wat ze geven met MPR en wat je aan melkleverte aan de fabriek

Straks worden de "fraudeurs" van de MPR ook nog ontmaskert door de NVWA.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Straks worden de "fraudeurs" van de MPR ook nog ontmaskert door de NVWA

Nou mooi toch, als je fraudeert met je mpr haal je de betrouwbaarheid van het hele systeem omlaag.

En dan bedoel ik fraude, en niet een gevalletje botte pech zoals bij Tamminga
Leo,s vriend
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Gegevens van de melkfabrieken gebruiken ze ook

Ja, las ik ook.
Wilbert
Is wel zuur Karst, treurige samenloop van pech op pech. Ik neem aan dat je iedere periode afgelopen jaar meer dan een halve gve onder jouw referentie zat, dan lijkt mij weinig aan de hand.
+1
MTSTAMMINGA
@Wilbert
Heb 2 keer kunnen ontvangen ,en 2 keer moeten betalen
Maar heb nog nooit wat ontvangen ,moet die rotzooi altijd nog
eens invullen Het probleem is gewoon ben geen boekhouder
m uut m
@MTSTAMMINGA
Je hebt ook tijd voor het prikkebord.
+6
de hoef
Quote Reactie van @m uut m:
Je hebt ook tijd voor het prikkebord.

wat wil je daar mee zeggen ,dat jij bepaald of hij mag prikken of boekhouden
ik kies ook voor prikken in plaats van boekhouden
karst maakt 1 foutje ,zal bij jou wel nooit gebeuren
+1
m uut m
@de hoef
Om de bonus te ontvangen moet je de minimis verklaring invullen.
Dat is 5 minuten werk hooguit.
Wil je dat niet omdat je vindt dat je geen boekhouder bent dan laat je het door de boekhouder doen.
Dat Karst geblokkeerd is door een stom foutje slaat nergens op!
+1
de hoef
@m uut m dan zijn we het toch eens
waar ga jij je jersey kalveren laten ,ik begrijp dat de mester ze niet meer wil
slagroomvla
@de hoef nuchter slachten natuurlijk.
+3
m uut m
@de hoef
Elke vrijdag mits de navel droog (2 dagen ) gaan ze rechtstreeks naar de slager.
En als de voorraad hamburgers weer slinkt en we er 4 of meer hebben laten we ze slachten en maken er hamburgers van.
Vorig jaar 160 kg hamburgers verkocht.
+4
MARTIJN G
@m uut m Mooie BIO reclame. Hambugers van kalfjes die niet mochten leven😏.
+1
Wilbert
@MARTIJN G en kalfsvlees of vleeskippen noem jij peutervlees? Doe niet zo moeilijk.
+4
MARTIJN G
@Wilbert Als er hier 1 moeilijk doet op het prikbord is het m uut m. Een lekkere dubbele moraal. Zo kennen wij er meer als je gisteren het filmpje van het koeienrusthuis hebt bekeken.
Wilbert
@MARTIJN G ik zie dat je jouw reactie hebt aangepast, fijn.
Ps. Het siert je niet om bio zo af te kraken.
+1
m uut m
@MARTIJN G
Net alsof 6 maand in het mesthok zo leuk is.
Mijn ideaal is om straks alles zelf af te zetten.
Heb hier een bio boer in de buurt die aardig in de buurt van het ideaal komt.
+1
m uut m
@MARTIJN G
Ik vertel het gewoon aan de mensen waarom ik er hamburgers van maak.
Vindt het ook absoluut geen dubbele moraal maar verantwoord afzet van kalfjes.
Foto's van kalfjes afgespoten op een verzamelplaats die veehouders nemen niet hun verantwoordelijkheid.
Ik zadel niemand met een probleem op en zoek zelf een oplossing.
Wij spuiten geen kalfjes dood.
De eerste jersey stiertjes kon ik niet kwijt die hebben we geost en op 1,5 jarige leeftijd verkocht.
Daar ging dik geld achter aan.
Wij denken niet in problemen maar in oplossingen.
+1
buorman
@m uut m
Gebruik je ook gesekst sperma voor de jersey kalveren en bb op de ondereind of mag dat weer niet van Skal
m uut m
@buorman
Gesekst mag niet.
Ik gebruik 90% bb en 10% blaarkop
buorman
@m uut m
Dat is dus weer zo'n onzin regel van bio/skal.
Als je voor vervanging gesekst mocht gebruiken en de rest bb had je nog minder zuivere jersey stiertjes waarvoor je een alternatief moet bedenken.
Maar hoeveel vervanging heb jij nu dan, of melk je ook halve belgen?
Als van die blaarkoppen ook nog de helft stier is heb je maar 5 % voor vervanging, en ze zullen niet allemaal 20 jaar worden lijkt mij.
m uut m
@buorman
Ik hou geen kalf aan
buorman
@m uut m
Oke, vervanging aankopen dus.
Worden die JxBB kalveren ook allemaal als nuka geslacht?
m uut m
@buorman
Nee de bb kruislingen kan ik prima kwijt.
buorman
@m uut m
Oke, dat meende ik te weten idd
+1
Wilbert
@m uut m als ki was uitgevonden afgelopen jaren had dat ook niet gemogen van skal. Of wat denk je van fokkerijdata (selectie stieren) gebruiken op basis van dna?
Wat dat betreft meet bio vaak met 2 maten.
+1
m uut m
@Wilbert
Helaas zijn de aanvullende regels per land verschillend.
In de Scandinavische landen mag je wel gesekst sperma gebruiken maar geen bb.
Dus dat ik biologische jersey vaarzen uit Denemarken importeer lost 2 problemen op.
A ik heb minimaal zuivere jersey stiertjes doordat alles wordt geinsemineerd met bb. Hierdoor kan ik mijn kalveren goed plaatsen.
B ze hebben in Denemarken minimaal zuivere jersey stiertjes door massaal gesekst sperma te gebruiken. In Denemarken kruizen ze wel met limousine voor een beter kalf.
m uut m
@Wilbert
Ik sta zelf ook niet achter de merker fokkerij.
hookwood
@m uut m want?
m uut m
@hookwood
Je versmald de basis
Nico96
@m uut m gesekst sperma mag inderdaad niet, en et ook niet, dus ook geen stieren gebruiken die uit et zijn geboren. Er is me door Skal nog nooit naar gevraagd. Tot zover vind ik dat prima hoor, maar bio moet wel realistisch blijven in haar doelstellingen. Zo kan het over 10 jaar zomaar zijn dat alle gangbare kalveren hoornloos zijn, en de biokalveren nog onthoornd moeten worden. De crispr techniek gaat daar voor zorgen. In Duitsland wordt daar in de biosector op ingezet, maar hier mag het vooralsnog niet.
+1
hookwood
@Nico96 crispr techniek is genetische modificatie en is in Europa niet toegestaan.
Nico96
@hookwood Geldt dat ook voor stieren?
hookwood
@Nico96 ja
+1
de hoef
@m uut m zo de gij dan nie is eene keer eene bbq organiseren, vur de prikkers
m uut m
@de hoef
Lusten jullie dat wel 😎
+8
de hoef
@m uut m vur niks lusse wij alles ,en anders spoelen we het wel weg
buorman
Quote Reactie van @m uut m:

Lusten jullie dat wel

Wat dacht je wat, opgegroeid met het vlees van een dealûker draaien we de hand niet om voor een burger van jersey
robbies
@de hoef ook voor alle meelezers??
+2
buorman
@robbies
Weet jij wel hoeveel vlees er aan 4 nuka jersey kalveren zit 😃
m uut m
@buorman
na een week bij de koe zit er 15 kg vlees aan
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
ook voor alle meelezers??

wie betaald bepaald
+2
brabo
Quote Reactie van @de hoef:
wie betaald

en jij mag vandaag de taart betalen 😄
buorman
Quote Reactie van @brabo:
de taart

Taart op de bbq?
Maar die m uut m is zijn tijd natuurlijk ver vooruit.
Ooit schreef Bruce Springsteen het nummer jerseygirl;

maar in dit gender neutrale tijdperk is natuurlijk helemaal fout.
Vandaar dat m uut m er nu jerseyburgers van maakt.
robbies
@buorman Ik vind de huidige melkveehouderij meer een Jungleland

+2
vofjagtenberg
@brabo Zie ik opeens hoef, gitaarspelend op een stalschop, voorbij komen. Tis de leeftijd zullen we maar denken....😂
+2
de hoef
@vofjagtenberg hedde weer bij oe vrouw op Facebook zitte gluren jonge
+1
vofjagtenberg
@de hoef ze kwam er zelf mee. Heb gevraagd of ze de 'wilde haren' wel goed weggeknipt had bij je.
weurding
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
Tis de leeftijd zullen we maar denken....

nie geblokkeerd wel tweelingen wa 😉 😬
+1
pieta
Quote Reactie van @m uut m:
Om de bonus te ontvangen moet je de minimis verklaring invullen.

Misschien kreeg ie slechts een 100 euro bonus en dacht bekijk het. 😁
+1
KuikenenKoe
Vind dat je het mooi verwoord hebt karst
hoop voor je dat deze ongein gauw weer van kant is zulk gedonder geeft altijd weer kopzorgen
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Teken de petitie voor imagoherstel melkveesector!
verwijderd
+1
almjan
@Nick83 als je het maar snapt wat er staat toch .?
+10
MTSTAMMINGA
Ben gedeblokkeerd zo net Toch wel een heleopluchtige voor zo'n fraudeur
+1
buorman
@MTSTAMMINGA

Dan kunnen ze de rest ook wel loslaten, als jij los vertrouwd bent ...😃
+1
friesboertje
@MTSTAMMINGA
Heel mooi Karst, is het jou wel telefonisch gelukt? Ik moest maar bewijsmateriaal aanleveren via email of per post. Gelijk gedaan, maar de gehele week nog geen reactie ontvangen.
+2
MTSTAMMINGA
@friesboertje
Af gelopen vrijdag rotzooi heen gemail Vanmorgen werdt ik gebeldt voor ontbreekende gegeven
Dat recht streeks na de man gestuurd die mij belde Toen 10 min later mail dat het goed was
Heeft zelf de koe even 3 dagen eerder laten kalfen Anders klopte het weer niet met rendca ppfff
12-2 een mail gehad dat fosfaatreudie plan was aan gepast
Had 2.6% tweelingen En die zouden weer een moeder krijgen in me belooft
De eerste kalvermester belde van de morgen al
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
gedeblokkeerd

Gelukkig, proficiat. Kreeg je bericht of moet je er zelf achter komen?
+6
de hoef
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Kreeg je bericht

karst was met carola op valentijn speed date
+1
Melkmeisje
@de hoef dat heeft hij dan goed aangepakt 💪💪
+1
buorman
@Melkmeisje
Is natuurlijk ook niks waard, daten terwijl het zaakje op slot zit
Melkmeisje
@buorman hoezo niet? Alles wat binnen is mag er niet meer uit. Dan moet het toch lukken?
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Kreeg je bericht of moet je er zelf achter komen?

Schrijven en praten kunnen die amtenaren niet
Een boel papier en een volle mailbox en wij een boel bericht in mijn dossier maakte kans dat ze een loonschal op hoog gaan
de hoef
@MTSTAMMINGA schrijven kunnen wij twee ook niet ,maar praten wel eeuh lulpraat dan
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @de hoef:
maar praten wel eeuh lulpraat dan

Verstandige mensen hebben altijd dom praat 😀
+2
Frans1
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Verstandige mensen hebben altijd dom praat

Zal het de vrouw laten lezen,die vind ook vaak dat ik dom loop te lullen 😄
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Ben gedeblokkeerd

Ook weer vrij.
pietjepuk
@Jack Rijlaarsdam heb je nog dna onderzoek moeten doen? lijkt me niet anders kan het bijna niet in die tijd.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pietjepuk:
dna onderzoek moeten doen?

Nee. Al m'n geblokkeerde tweelingkalveren zitten bij een mester in het hok, maar ook die zijn vandaag vrijgegeven.
+2
MTSTAMMINGA
@Jack Rijlaarsdam
Had het bericht vandaag over de post
buorman
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Had het bericht vandaag over de post

Al met al; gehoerzak op niets
Detukkeroettwente
@MTSTAMMINGA Geen nepnieuws Tamminga .???
wvdsteen
petities.nl/petitions/…

Graag bovenstaande petitie ondertekenen!
MTSTAMMINGA
Timo Burgers Zijn colum in nieuwe oogst bl 16
De sul is de lul''
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkkoeien , melkveebedrijf , karst tamminga , mooi , weer en tweelingfraude geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!