Flinke variatie ammoniakemissie door weer

Het toedienen van mest resulteert in een groot aandeel van de totale ammoniakemissies in Nederland. Uitrijden onder de meest optimale omstandigheden kan die emissie met 20 tot 30 procent reduceren bij dezelfde toedieningsmethode.

Deel dit topic

Reacties

+2
spotmelker
Is dit nieuws? Er zal wel weer een model uitgedokterd worden waarmee er weer ontwikkelingsruimte kan worden verdiend en als vervolgens de ammoniakconcentratie in de lucht maar niet wil afnemen dan werken we niet netjes of frauderen we vanzelf weer..... Gewoon de bemestingsmethode toepassen die de hoogste gewasopbrengst en minste structuurschade geeft. De rest is een zinloos gebeuren.
Pluto
Komt er dus op neer dat we het altijd verkeerd hebben gedaan maar wel volgens de regels !!.
Er is weer een nieuw soort gas bedacht let op citroenzuurgas, komt ook weer wetgeving van , de LTO RCF RABO NZO bestuurders staan alweer handenwrijvend te wachtten , tot ze ook hier over weer eindeloos kunnen vergaderen, knettergek dat bint ze !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , ammoniakemissie en uitrijden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0