Opinie: Waarom liegt iedereen tegenwoordig?

Pluimveehouder Marcel Kuijpers is vaste columnist voor Pluimveeweb.nl, de zusterwebsite van Melkvee.nl. Hij kijkt ook graag over de sectoren heen. Zo vraagt hij zich af waarom mensen frauderen. Volgens hem is de overheid mede verantwoordelijk voor de onstane situatie met betrekking tot de kalverfraude.

Deel dit topic

Reacties

+14
pietjepuk
Omdat ze in den haag het goede voorbeeld geven. 😀
Coen
@pietjepuk , omdat er veel te veel lieden een dubbele agenda hebben, daar doorheen kunnen prikken is maar weinigen gegeven.
adriaan33
@pietjepuk goed kunen debatteren is tegenwoordig een pre, vind het liegen zodat je het zelf geloofd!
+4
weurding
Iedereen? niet alles over 1 kam scheren aub
de hoef
@weurding iedereen daar vallen de boeren niet onder war
vrije boeren
Door het leugenachtige beleid in Den Haag .Voorbeeld doet volgen ......
+4
kanniewaarzijn
@vrije boeren Inderdaad, in een land waar de overheid niet meer te vertrouwen is omdat zij zelf alles aan elkaar staat te liegen, hoef je niet te verwachten dat de bevolking eerlijk blijft. Zelfde geldt voor de zgn. "wetenschap": totaal ongeloofwaardig.
+1
overstekend wild
@kanniewaarzijn en uit angst door het steeds weer opnieuw vaststellen van referenties en peildatums voor de grootste onzin! Stikstof PAS fosfaatreferentie fosfaatrechten jongveegetal.... amoni ssst ....
+2
@overstekend wild Ja methaan /lachgas/huilgas/ butagas amoniak , fijnstof uit ligboxenstallen, het hoeft niet waar te zijn, we zeggen gewoon dat het waar is. knettergek dat bint ze. En dit alles heeft maar 1 doel alle veehouderij moet weg uit nederland, linksom of rechtsom.
van Ittersum
Soms denk ik door alle voorlichting die er op je erf voorbij komt, iedereen wil wat melden en zich profileren maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij de boer. Je hoort, ziet en leest alleen maar succesverhalen, en als die dagelijks maar aanhoort ga je zelf ook geloven dat het zo hoort en je dat ten koste van eerlijkheid gaat.
jan.1
Ik vind het een eerlijk verhaal...maar zonder gekheid het is en blijft van de zotte dat iemand die liegt en bedriegt en er merendeels er goed mee weg komt.
Was het voorheen toch vooral buiten de landbouw ,nu gaan boeren liegen om hun bedrijf overeind te houden...Dan is het ergens toch goed mis.
Neem de waterschappen,met welk verhaal zijn die afgelopen jaar naar brussel gegaan.?
Neem Brabant,Rapporten worden achter gehouden door gedeputeerden om de landbouw daar te decimeren...
Het is een mentaliteit van nix, de wal zal het schip een x moeten keren.
George
Quote Reactie van @jan.1:
Dan is er ergens toch goed mis.

Dat is het toch ook. knmeg.
+1
Pluto
Een ieder die bedrogen wordt zal na een periode bij zichzelf te rade gaan en tot de conclusie komen dat eerlijkheid wel het langst duurt maar dat het bedrijf als zodanig de schade niet meer te boven komt. Als je wilt overleven in het spel van fraude door wetenschap voorlichting advies organisaties en overheid zul je het spel mee gaan spelen uit lijfsbehoud . Het is aan je zelf of en in hoeverre je daar in meegaat en waar voor jouw de grens licht !!. Helaas wordt voor steeds meer bedrijven die grens door andere partijen bepaald .
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Pluto:
n tot de conclusie komen dat eerlijkheid wel het langst duurt

Tot die tijd zal men steeds om de werkelijkheid heen draaien en het werkelijke verhaal veranderen, zelfs als het tegendeel bewezen wordt, om maar niet toe te hoeven geven dat ze fout zitten, want daar hebben ze dan de kloten niet voor.
@cs-agrar En Carola schouten liegt gewoon mee , ze is toch van de CU ???Is al bekend hoeveel tweelingen boeren er zijn ???
cs-agrar
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
liegt gewoon mee

das beetje tricky stukje, liegt ze of wordt ze bijgepraat met leugens en brengt zij dat naar buiten 🤔 Inzake tweelingen is het gewoon niet handig dit met veel bombarie naar buiten te brengen terwijl er bwz maar twee boeren zijn die werkelijk gefraudeerd hebben. Heb Carola bij Jinek gezien over de tweelingen, en kan je veel van zeggen maar verders sprak ze wel positief over de sector en daar kon je Martijntje niet op betrappen. Die betrapte je eigenlijk vooral op heel veel praten maar niets zeggen en mooi om de hete brij heen draaien.
Hij heeft werkelijk alleen maar ellende veroorzaakt en daar zou hij persoonlijk verantwoording voor over af moeten leggen. Maar goed die vogel is al weer gevlogen en zit weer ergens met zn p@# te spelen verders niets doen
+1
weurding
@de hoef tweelingboeren in maatschap? 😁
hooivork
Nog op zoek naar 7650 fraudeurs..Wie liegen er eigenlijk?
pietjepuk
@hooivork van wat ik hoor zijn ze flink aan het controleren waar de boer denkt zijn bewijsmatriaal te vernietigen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee en overheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN