Inkuilmiddel

De Verkoop van het product Silosolve is sinds vorig jaar in handen van ForFarmers. Het product heeft zich in het verleden ook bewezen als een zeer goed inkuilmiddel. Alleen Forfarmers weet ook wel weg met de prijzen.
Vorig jaar € 2.20 per eenheid
In Duitsland kost het product rond de € 1.40
In Tsjechie kost het maar € 0,90 cent per eenheid.
Een verschil van € 1300.= als je 100 ha inkuild.
Is het product dat prijsverschil waard.?

Deel dit topic

Reacties

+7
Jack Rijlaarsdam
Maak je er een mooi weekend Tsjechië van, geld toe.
jan w
Voor een paar jaar terug met vakantie nog geweest.
Toen daar ook nog een landbouwbedrijf bezocht, de eigenaar verklaarde ons voor gek. Op vakantie en dan nog weer naar een boerderij gaan kijken.
zdostas.cz/
delavalczech.cz/Meet-our-customers1/ZD-Osta/
Men heeft daar een tentstal met 6 melkrobots voor 500 koeien. Melk ging naar Duitsland en bracht toen 3 cent meer op dan hier.
Magdeburg
E@jan w in Tsjechië is het klimaat ook veel beter om in te kuilen, eendags kuil is daar soms al te droog, meer en intensere zon, minder neerslag!
cs-agrar
Quote Reactie van @Magdeburg :
eendags kuil is daar soms al te droog, meer en intensere zon, minder neerslag!

en ws heel ander gras dan in Nederland. Binnen Nederland heb je zulke verschillen al
bio boer
@cs-agrar mijn bio gras is ook in 1 dag klaar 40% DS toech 185/900 vem en 170/180 ruw eiwit wel laag suiker
Noordoost
Gewoon zand op de kuil doen, veel goedkoper
jan w
@Noordoost
wordt hier ook gedaan, alleen met de regen spoelt het eraf.
Afgelopen jaar gasdichte onderfoli gebruikt. Laatste jaaren niet zo'n perfecte kuil gehad.
jeroen groot
@jan w gasdicht? Waar koop je dat?
jan w
@jeroen groot
jbs.gmbh/nl/jbs-barrierefilm.html/
is geen goedkope. € 0.36 / m2
Er over heen om zand op te doen.
jbs.gmbh/de/trilen-150-uv18.html/ is € 0.29 / m2
bij alleen een beschermzeil adviseren ze: jbs.gmbh/nl/silostop-black-silostop-max.html/

JBS verkocht voorheen de silosolve ook in nederland, maar omdat ForFarmers het alleen recht in nederland heeft verworven mogen hun het niet meer naar Nederland verkopen. Silosolve staat wel op de Duitse site. jbs.gmbh/de/silosolve-fc.html/
sorry
@jan w hun hebben ook een variant,weet niet of hetzelfde is
visscherholland.com/nl/productoverzicht/…
jan w
@sorry
Ga het zeker dit jaar weer gebruiken.
Boovngrunn
@jan w is de kuil beter gelukt dit jaar met silosolve?
+4
Pluto
@Boovngrunn Laat je toch niet opnaaien door die voersheik , hier de graskuil met 998 vem en de maiskuil 1020 en dan nog beweren dat er van alle toevoegingen in het rantsoen moeten !. rot op zeg een keer is het goed !.
pietjepuk
@Pluto de meeste brok is minder.
m uut m
@Pluto
Als je de kuil maar koud kunt houden.
+1
Pluto
@m uut m Graskuil 70% ds en mais 34.5 ik denk dat dat wel goed komt . De loonwerker denkt dat met meer gewicht op de kuil de capaciteit van de hakselaar of opraapwagen omhoog kan !.
Helaas als de machine op de kuil boven de 12 a 13 ton komt neemt de inkuil snelheid af .
hans1980
@Pluto welke melkproductie hoort daarbij
+1
Pluto
@hans1980 eentje waar ik tevreden mee ben !!.
jan w
@Pluto
Minder gras wordt door een toevoegmiddel niet beter van kwaliteit.
Een inkuilmiddel zorgt voor het verbeteren van het inkuilproces en een betere vertering van de kuil.
+1
jan w
@Boovngrunn
Wij gebruiken geen Solosolve. De Silosolve is hier vergeleken met andere producten veel te duur. Scheelt op de 1e paar snede's ongeveer € 20.= per ha.
In de graskuil zit Silo-King en in de mais kuil zit de Harvester International.
Mc_douwel
Hier vooor het eerst in mais gebruikt ivm stormschade van 13sept
bonsjoer
.. tja
+2
bonsjoer
Gister me pakketje van 10 x 200 gr SiloSolve FC binnen gekregen , uit het buitenland.., scheelde mij totaal dik € 700,- op de 'For'Farmers actie (!!) prijs..!
Het is toch niet normaal dat er blijkbaar woekermarges gehaald worden door FF . Bij welk buitenlands bedrijf ik het gekocht heb laat ik maar ff in't midden , FF gaf aan dat buitenlandse bedrijven niet in NL mogen leveren.., tja.., het is 2018..
Hans19
@bonsjoer Wat is het verschil tussen de FC, EF en MC variant?
bonsjoer
@Hans19 De werkzame bacterieen , FC werkt zowel qua snelle conservering als mede geen broei door de azijnzuur vormende bacterie. FC is de duurste variant waar ik vorig jaar erg goede ervaringen mee had, 0,0 broei , en dat is met mijn voersnelheid een waar wonder.
Hans19
@bonsjoer Hoeveel hectare kon je doen met een zakje van 200 gram?
cs-agrar
Quote Reactie van @bonsjoer:
Het is toch niet normaal dat er blijkbaar woekermarges gehaald worden door FF .

zo'n snelle bedrijfsgroei als FF haal je niet met mini-marges...
kaas
@bonsjoer en waar bestel ik die in het buiten land
bonsjoer
@kaas Webshop waar ik het destijds bestelde heeft het helaas niet meer in het assortiment. JBS/ Duitsland wel ( € 135,- / 200 gr ( ForF verpakking is 100 gr ) ) , maar die wil niet in Nederland leveren.., bizar die prijsverschillen.
gustaaf
@bonsjoer jbs duo 200gr kun je bestellen bij alvet enschede. Prijs 98€
Leo,s vriend
@bonsjoer Op site JBS zijn de zakjes 150 gram voor 98 euro, geen 200 gram
bonsjoer
@Leo,s vriend jbs-shop.eu/silosolve-fc-200-g-beutel.html/ . Ik zie zo geen zakjes van 150 gr staan., wel van 100 gr zie ik nu € 67,50 .
jan w
@bonsjoer
EEn antal jaren geleden werd Silosolve in Nederland verkocht door JBS. Toen was bij ForFarmers ,Pioneer 1188 het inkuilmiddel. Tot ze het alleenrecht in Nederland kregen. Toen zijn de prijzen ervan ook de pan uitgerezen. Als ik het goed heb, is men van JBS weer bezig met het terugwinnen van de verkoopt van Silosolve. De prijs ervan is hier veel te hoog, waardoor de verkoop ervan voor de producent tegenvalt.
Leo,s vriend
@bonsjoer Google Alvet Enschede, Inkuilmiddel, harvest duo, winkelwagen: 150gram, 98 euro.
jan w
@Leo,s vriend
komt ook van JBS af. hebben ze als tegenhanger op de markt, dit omdat ze de Silosolve niet in nederland mogen verkopen.
+1
Leo,s vriend
@jan w Klopt, maar doet niks van mijn reactie af toch?
puddingbroodje
Hier in de mais gebruikt doe altijd de laatste paar ha boven in de kuil dan vallen de kosten wel mee! weet iemand een adres in het buitenland waar het dan zoveel goedkoper is?
bonsjoer
@puddingbroodje Gewoon ff Googlen op SiloSolve , webshop , dan heb je keuze zat... is vrijgesteld van BTW mits je'n BTW nummer hebt/overlegd.
+1
puddingbroodje
@bonsjoer inmiddels gedaan het verschil met forfarmers is flink! als ik al mijn kuilen zou doen zou ik ruim 1000 euro minder kwijt zijn voor exact hetzelfde product!
+2
puddingbroodje
@puddingbroodje ik heb de mapman van FF toch ff gevraagd hoe dit allemaal kan! ze gaan het mij zeer binnenkort uitleggen.... ik ben benieuwd!
bonsjoer
@puddingbroodje Toen ik , dankzij @ jan w die de topic opende , ze erop aansprak was het antwoord oa : - het prijsniveau van alle inkuilmiddelen ligt in Nederland hoger dan in't buitenland ( Bonsilage/pioneer etc ) , - in de prijs zit een vergoeding voor loonwerkers om de doseerapparatuur aan te schaffen - FF heeft het alleen verkooprecht in Nederland, het zou mij niet lukken om te bestellen/krijgen vanuit't buitenland. Dat is mij dus wel gelukt zonder veel moeite, met een nog veel groter verschil dat ik in eerste instantie had gedacht... Conclusie kan maar 1 zijn.., don't shoot the messenger ., maar verlaag de prijs naar een niveau vergelijkbaar met de ons omringende landen.. immers., open grenzen., etc. Ben wel benieuwd of anderen ook besteld en geleverd hebben gekregen vanuit't buitenland.., of dat FF 'succesvol' actief bezig is geweest om deze route te blokkeren. Bij mij heeft het vertrouwen in FF in elk geval een behoorlijke deuk opgelopen, ondanks de uitstekende FF dealer hier.
hans1980
€99,- kost silosolve van ff incl. voorjaarskorting
stefan56breizh
@hans1980 hoeveel ton product kan je daar mee behandelen.
+1
bonsjoer
@stefan56breizh Verpakking van FF is 100 gr SiloSolve/zakje is voor 50 t product , grofweg 5 hec.,'buitenlandse' SiloSolve.,( exact zelfde spul. en samenstelling ), alleen is dan in 200 gr/zakje /100 t product. FF actie prijs is 99 / 100 gram , ik heb het omgerekend naar 100 gr voor dik onder de 70 euro, gratis verzending/btw vrijgesteld.
hans1980
@bonsjoer kun je dat (loonwerker) een beetje inschatten? 100 ton is toch 10ha.bij nat en zware snede of 15ha.bij normaal en droog erg variabel bii het openen van (extra) zakje?
+1
bonsjoer
@hans1980 Ik kuil zelf in , maar blijft natuurlijk een inschatting qua opbrengst en daarnaast ook nog's hoeveel l/minuut je de doseerpomp zet. , proberen niet meer oplossing te maken dan noodzakelijk zodat aan't einde van 't kuilen de tank leeg is.
gustaaf
Ik heb het product met de zelfde bacteriestammen als Silosolve gekocht bij Alvet bv voor €98 de 100ton product Product komt uit de zelfde fabriek
+1
bonsjoer
@gustaaf Wat ik op de site van Alvet zie staan zijn andere bacterie stammen dan SiloSolve FC , (Feedmore WP en ULV), en is voor 50 t ipv 100. , ook nog's met enzymen. Die werken bij de eerste snede vaak averechts , kuil wordt veel te snel.
Achso
@bonsjoer welnee.. heeft daar 0 en niks mee te maken
Achso
@bonsjoeromdat iemand een of ander nootje in een presentatie zet, wordt dat direct voor waar aangenomen?? Ik kan je wel wat anders laten zien, pure gras analyses. Als men beseft hoe enzymen werken, heeft men zulke presentaties niet.. Hoe denk je eigenlijk dat de zaken in de pens worden verteerd ? Ook de firma die het spulletje verkoopt heeft inmiddels ook enzymen toegevoegd.
jan w
Quote Reactie van @gustaaf:
Ik heb het product met de zelfde bacteriestammen als Silosolve gekocht bij Alvet bv voor €98 de 100ton product Product komt uit de zelfde fabriek

Is volgens mij niet helemaal waar. In de Silosolve zit nog een bacteriestam meer. Die houdt de kuil langer stabiel bij het uitkuilen. Welke kan ik zo niet opnoemen.
gustaaf
@bonsjoer Ze leveren dit product dit jaar voor het eerst. Ze hebben de site nog niet aangepast
puddingbroodje
@gustaaf ik zie bij alvet veel inkuilmiddelen te koop maar allemaal ongeveer dezelfde prijs als silo solve welke heb jij gekocht?deze? alvet.nl/alvet/…
gustaaf
@puddingbroodje Ik heb harvest duo gekocht voor €98/100ton product.de bacteriestammen voor conservering en broeiremmer zijn dezelfde als silo solve Maar in silo solve zit nog een bacteriestam als versneller dat je dan de mogelijkheid heb de kuil met ong. twee weken te openen
puddingbroodje
@gustaaf das is iig veel goedkoper nu afwachten of het bevalt! dat is sowieso lastig te meten!
Achso
@gustaaf hoezo dezelfde? Zijn de DSM nr‘s gelijk of alleen de namen?
jan w
@puddingbroodje
De Harvest international wordt ook vanuit Duitsland door JBS verkocht.
Er zit wel verschil in. In de silosolve zit ook een bacteriestam in die de broei e.d. tijdens het uitkuilen vertraagd. En dat doet de Harvest minder. Als ik het goed heb.
jan w
@jan w
Ik moet mij zelf ff verbeteren, In de Silosolve FC zit een Zuurstofverbruikende bacteriestam. Deze is in principe alleen van belang als je de kuil snel gaat openen . bv. 2 wkn.
Achso
@jan w welke stam dan?
verwijderd
Noorderling
@
Het is sowieso de vraag of je niet bij de poot genomen wordt. Je weet nooit of het werkt, je hebt immers geen nulmeting en elke kuil is weer anders. Wordt er weer een gemiddelde van 100 kuilen genomen alleen kan je daar niks van zeggen, als die veehouders bewuster zijn met aanrijden, afdekken en maaimoment kiezen komt het volgens de verkopers volgens het wondermiddeltje.

Daarnaast maken ze het zo duur dat ze je doen geloven dat het wel super spul moet zijn. Als er standaard al 20% korting vanaf kan als je een paar potjes koopt, kan er nog wel 20% af en lijden ze nog geen verlies.
puddingbroodje
@Noorderling als ze het in het buitenland al voor bijna de helft verkopen en daar verdienen ze er ook gewoon dik aan .....
bonsjoer
@Noorderling Die scepsis had ik ook , maar het werkt echt. Is ook overduidelijk terug te lezen in de kuiluitslag, hoog melk/azijnzuur gehalte, conserveringsindex van 99, broeigevoeligheid van 1.
@gustaaf, die Harvest Duo ziet er zo op't oog niet verkeerd uit en qua prijs al helemaal niet ! , kan wel nergens de exacte bacterienaam/stam vinden, bij SiloSolve is dat Lac Buchneri (DSM22501) en de Lac Lactis (DSM11037) en hoeveelheden /gram terugvinden, heb jij daar toevalling een link van ?
+2
Noorderling
@bonsjoer
Dat had ik ook zonder toevoegmiddel, 91 melkzuur, 35 azijnzuur. Als alle randvoorwaarden kloppen zegt meer dan wel of geen middel gebruiken. Boeren die het middel kopen zijn over het algemeen scherper op het hele inkuilproces, en daar is de grootste winst te behalen.
cs-agrar
@Noorderling Weet van Pioneer1188 dat het werkt, boer heeft op dezelfde dag twee kuilen gemaakt, bij elke tweede wagen ging de toevoeging even uit, en deze loste steeds op dezefde kuil. De kuil mét toevoeging was beter dan zonder. Denk dat je een mooier vergelijk niet kunt maken
jan w
@cs-agrar De Pioneer is ook aan de prijs en het product is niet af. doet weinig of niks bij het uitkuilproces.
gustaaf
@Noorderling In de Harvest Duo zit de bacteriestammen Lac Buchneri(DSM 22501) 5 x 10^10 KVE/gr en Pediococcus pentosaceus(DSM14021) 5 x 10^10 KVE/gr en als drager maltodextrine
KVE=kolonie vormende eenheid
Achso
@gustaaf KVE waardes zeggen niets.. verdubbelongstijd van de bacterien wel
verwijderd
Achso
@ verkoper vragen
gustaaf
In het Silosolve zit een melkzuur- en azijnzuur producerende stam.
De azijnzuurproducerende stam is de zelfde als die in het harvest DUO (en harvest plus). De melkzuurproducerende stam is anders. Hier heeft het Silosolve het voordeel, dat het zeer effectief zuurstof kan binden. Dat is het unieke aan die stam. De melkzuurstam in het Harvest DUO produceerd "alleen" snel melkzuur, drukt dus zo de pH waarde.

Op het eind is er in elke kuil, dus ook Harvest DUO kuilen of ook onbehandelde kuilen, geen zuurstof meer aanwezend. Het gaat alleen met de speciale bacteriestam in het Silosolve sneller.
Achso
@gustaaf wat is er dan zo speciaal aan die stam dan?
+1
Frans Z.
Veel geld uitgeven en hopen dat t helpt.Doe er alleen iets door als het echt foute boel is.
+1
jan w
@Frans Z.
Van slechte kuil kun je geen goede kuil meer maken.
puddingbroodje
@jan w misschien wel van matig redelijk!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
77
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
10.578