Inspectie zoekt 20 extra dierenartsen voor brexit

Een nieuw probleem voor de NVWA:

De NVWA heeft moeite om voldoende dierenartsen te vinden voor de extra controles die straks nodig zijn.

Wie controleert straks de levende dieren die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen? Daarover breekt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zich nu het hoofd.

Na de brexit volgend jaar gelden voor het VK namelijk dezelfde importeisen als voor andere landen buiten de EU. En dat betekent: strengere controles, die de inspectie op dit moment nog niet hoeft uit te voeren. "Dat brengt veel meer werk met zich mee", aldus een woordvoerder van de NVWA.

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Import verbod uit het verenigd koninkrijk is dat niet handiger
+1
ted9
@de hoef Was wel het makkelijkst. Engeland is zuivel importeur als ze maar niet het zelfde doen met onze melk. Gaat nog redelijk wat Nederlandse zuivel heen.
+1
vaak
@de hoef Misschien een baantje voor mij?
Ik heb de koeacedemie gevolgd en ben koelaude geslaagd, moet toch voldoende zijn.
de hoef
@vaak allicht beter dan alle zogenaamde wijs neuzen die we nu hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , dieren , nvwa , brexit en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0