Aanstaande donderdag allemaal naar de ProCROSS dag bij van Wezel

Geweldige resultaten op dit bedrijf in N-Br. Meer kg vet en eiwit bij de ProCROSS dieren dan bij de HF koeien, met ook nog kortere tk (381) en 1,6 rietje per dracht..
Het bekijken waard denk ik!

Deel dit topic

Reacties

MARTIJN G
Alleen vaarzen en tweedekalfs dieren. Voor de rest HF. Leuk om zo'n bedrijf naar 10 procross te bezoeken i.p.v. 5 jaar.
+1
groeier
Is drie maal niks dat kruisen, moet ook allemaal maar net goed uitvallen, de nakomelingen zijn ook veel te agressief in omgang met melken..
+8
MARTIJN G
@groeier Gedrag van de boer van de boer zie je terug in de stal. Boer rustig, koeien ook rustig.
+3
storm
Heb langzamerhand genoeg kruislingveestapels gezien en wil met geeneen ruilen. Velen zijn te agressief en doen net iets wat de boer niet wil.
Ze worden net zo vaak ziek als holsteiners alleen andere ziektes.
Ach en die hogere omzet en aanwas ja dat moet ook wel want ze geven 2000kg melk per jaar te weinig.
ejb
Quote Reactie van @storm:
Heb langzamerhand genoeg kruislingveestapels gezien en wil met geeneen ruilen. Velen zijn te agressief en doen net iets wat de boer niet wil.

Ben je nog niet bij ons geweest.
+2
verbi
@storm Kruis al 10 jaar in met FLV daarna ZRB bijna nooit problemen mee de DDD super laag.De productie is hier toch 8800 KG en super beenwerk. Voor mij geen 100% HF meer, lijken op veel stallen net kapstokken.En als de boer rustig is dan is het vee dat vaak ook.Maar ieder zijn mening.
+1
Frits1
@storm melk 36 liter gemiddeld met hoofdzakelijk kruislingen.
+2
Boertjeh
@groeier Merk ik geen verschil in, een HF kan de poot ook optillen en het melkstel er onderweg krijgen.. hier dezelfde resultaten als bij van Wezel.. productie doen ze niet onder voor hf maar gezondheidskenmerken gaan ze ze voorbij.
Nick83
@groeier onzin. Hier gaat alles door de robot heen, dat loopt als een tierelier. Dr zijn er zat bij die geen poot oplichten.
pietjepuk
Quote Reactie van @Nick83:
gaat alles door de robot heen, dat loopt als een tierelier. Dr zijn er zat bij die geen poot oplichten.

Dat is ook wat dat ze geen poot oplichten je moet ze dus in en uit de robot slepen. 😁
Boertjeh
@pietjepuk Vandaag opendag bezocht van Procross bedrijf, melkt met robot 38,5 liter dag productie momenteel.. kruislingen lopen super op de robot zei de veehouder
arjankok
Interessant om te zien dat kruisen niet alleen geschikt is voor bio en extensieve bedrijven en adaptieve landbouw
Boertjeh
@storm 2000 kg per jaar te weinig? Ze zitten hier op 12.000.. niks mis mee als je het mij vraagt. De HF's hier zouden dan 14.000 moeten geven als ik jou opmerking zo lees... en dat doen ze niet...! Met kruisen geen verlies van productie.. zolang je de goede rassen gebruikt en topstieren!
+1
groeier
@Boertjeh .
Mooie verhalen, geef mij maar 100% HF heb zelf geen zin om met wilde dieren te verongelukken. Ze kunnen even goed ziek worden, maar ja blijft toch ieder zijn eigen keuze.
grondlozeboer
@Boertjeh waarom fleckvieh ed? Ik heb destijds ingekruisd met FH en blaarkop.
Vee is een stuk hanteerbaarder als die fleckies en de productie deed niet onder. De blaarkopvaarzen kwamen door elkaar op 8900 liter en de FH op 9200 als vaars. Helaas melk ik niet meer maar hdb nog wat jongvee lopen uit de FH kruising met nu dan nog 25 procent fh. En die staan er mooi voor.

Ik heb het idee dat de leefomgeving meer doet als t ras.
Melk je met hf knudde. Dan is dit niet de oplossing.
+2
Boertjeh
@grondlozeboer tuurlijk, management en omgeving is het grootste gedeelte.. kruisen is geen wondermiddel...
+3
pietjepuk
Zal wel aan mijn liggen maar van de bedrijven die hier in de omgeving stoppen met melken zijn het meerendeel bedrijven met fleckies.
+1
Nico96
@pietjepuk logisch, die zijn financieel binnen
+1
Braboboer
@Boertjeh In dienst van K&L? Al zijn reacties gaan over procross, inteelt bij HF etc.
Boertjeh
@Braboboer was mooi geweest, maar helaas...
arjankok
@Boertjeh ja vindt ik ook leuk , beetje de boeren afrijden met het vaatje rietjes , koetjes kijken en iedere maand je verkoopcijfers zien te halen !
arjankok
@Braboboer leuk bedacht maar K&L medewerkers hebben geen toestemming van het management om op sociale media discussies te voeren of het moet zijn met klanten die ze kennen[ twitter]
newholland6640
Tja, iets is de zwakste schakel bij een koe. Bij hoogproductieve schrale holstein veestapels is kruisen daarom gewoon geweldig.
+1
jvt
@newholland6640 juiste conclusie, herstel dus van 15 jaar verkeerd fok beleid met HF door de boer zelf. Had boer beetje opgelet de laatste 15 jaar met zijn stierkeuze was inkruisen nicht im frage geweest
newholland6640
@jvt

Tot op zekere hoogte niet.

had het laatst nog met een kameraad over. Hebben veel paulus potter gebruikt. - 1100 in de melk. Gaven daar allemaal een dikke plus op de liters... Iets met balans...
+1
Boertjeh
@jvt Melkvee magazine stond laatst een artikel van Wijnhout, gebruikt ook embryos uit delta satteliet programma ( top van de hf dus), deze kunnen bij hem niet op tegen de kruislingen.. de top gebruiken moet toch een goed fokbeleid zijn in principe..? En toch komt het er niet uit. Montbeliarde stieren met veeeeel lagere fokwaarden presteren beter bij hem in exact dezelfde omstandigheden.. 11.900 liter😱
jvt
@Boertjeh sinds wanneer bepaalt Crv de wereldfokkerij? Doen al 25 jaar niks anders dan koeien smal fokken met inetfokkerij dus dat is niet ineens veranderd.
jvt
@Boertjeh maar....wij melken ze lang niet, die 11900, laten we daar gauw eerlijk over zijn..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , eiwit en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN