'Rundveefraude zaait twijfel over juistheid cijfers over weidegang en antibioticagebruik'

Door de fraude met de wettelijk verplichte registratie van vee ontstaat het risico dat supermarktketens en consumenten nu ook gaan twijfelen of de boeren hun cijfers over weidegang en antibioticagebruik wel eerlijk weergeven. Dat is schadelijk voor het imago van de melkveesector en belemmert de ontwikkeling van duurzame initiatieven. Dat stelt melkveehouderij-econoom Jelle Zijlstra van Wageningen Economic Research.

Deel dit topic

Reacties

+4
casev
Valt me nog mee dat dit niet uit de mond van een lto voorman komt....
dorpsrandhoeve
@casev die uit wageningen zijn nog een graadje erger.
BertK
@casev Heeft ie het kunstje van af gekeken.....
Hoe zou hij aan zijn titel zijn gekomen?
+5
lkool
Beste man heeft titel verkeerd gekozen, moet zijn "Ik zaai twijfel..."
Had zijn dag zeker niet.
weurding
Quote Reactie van @lkool:
"Ik zaai twijfel..."Had zijn dag zeker niet.

wie zaait zal oogsten
+1
demelkboer
Bij antibiotca is fraude alleen maar ongunstig. Je medicijnen worden door de DAP in geboekt en je kgs gaan omlaag als je je vaarzen vaars hoydt op papier. DDD gaat dus omhoog. Prutser van WUR
+4
Weidezicht
@demelkboer kunnen het allemaal bagatelliseren maar zo n prutser maakt met 1 zin meer los (en kapot) dan wij hier ooit recht kunnen praten. Wat hebben we toch misdaan dat er uit alle hoeken en gaten geschoten wordt.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Weidezicht:
Wat hebben we toch misdaan

Misschien zijn we wel de enige die nog wat nuttigs doen ,zo iets als voedsel produzeren 😃
christo
@Weidezicht Ik zou je een duimpje willen geven, maar je moet even verder denken over je vraag. Antwoord= niets. Dus wat gaan we er aan doen? Gewoon terugschoppen tot het zeer gaat doen is het meest effectief. I.i.g beter dan verontwaardigd wezen.
+1
christo
Het is sukkelmeldtzichmaand in Nedeland.
demelkboer
@christo schouten kan op veel waardering rekenen van europese collegas. Maar ondertussen lachen ze zich de ballen uit de broek
+1
Vario512
Het zal aan mij liggen, maar hoe kun je frauderen met het antibioticagebruik?
dwers
Quote Reactie van @Vario512:
maar hoe kun je frauderen met het antibioticagebruik?

Als die beruchte vaars/pink uierontsteking krijgt, kun je het niet bij dat dier opschrijven die melk je immers niet (op papier), dus zullen ze het wel bij een willekeurige koe noteren.
Als je één keer liegt moet je blijven liegen.
Vario512
@dwers Bij welk dier je de antibiotica hebt gebruikt, zou je kunnen schuiven. Maar dat heeft geen invloed op de kwaliteit van de melk en het vlees dat je aflevert.

Ik bedoel meer dat je je dierdagdosering niet kunt veranderen.
overstekend wild
Ah he, ik dacht net dat het deze week tijd was om de uitzendbureaus te shamen, maar nee kennelijk toch de veehouderij nog
van Ittersum
Tja elke melkveehouderij-econoom zou(!) een doorggedraaide gek kunnen zijn, dat zou(!) slecht zijn voor zijn beroepsgroep.
christo
@van Ittersum Er heeft er hier zich 1 gemeld, 1 met vreemde opvattingen. Dus als je deze lijn doortrekt binnen die sector hebben ze allemaal =100% een vreemde opvatting. Eigen steekproef.
van Ittersum
@christo follow me
jan w
Hebben we nog meer van die onrustzaaiers?
dwers
Deugt er nog wel wat bij die boeren, elke dag weer een één of andere geleerde die de boeren een schop geeft.
+1
Wilbert
Als je als buitenstaander een paar uur prikkebord leest, kom je tot dezelfde conclusie als deze man.
We maken elkaar pikzwart met aantijgingen over de klw, de uren weidegang in de klw (precies 720), medicijnregistratie als papieren gedrocht, qlip maffia, etc etc. Onze eigen melkafnemers en standsorganisaties komen er ook bijzonder slecht vanaf hier.
j h p
@Wilbert Omdat de lat in korte tijd verduveld hoog is komen te liggen en we komen voornamelijk negatief in het nieuws en dat frustreert.
Er is veel gebeurd/verbeterd, mineralen verantwoording, antibioticagebruik, bewegingsvrijheid dieren (huisvesting en weidegang), er is veel van bekend in de veehouderij, dingen waar de rest van de maatschappij op hun eigen gebied niet of nauwelijks mee bezig is (of waar men het angstvallig binnenskamers houd), die zijn vooral druk met afschuiven/afkopen.
Er moet meer naar buiten gebracht worden hoe goed wij het doen tov de rest als landbouw.
Daar is denk ik de opgeblazen achter de komma negativiteit mee te ontkrachten.
van Ittersum
@j h p waarschijnlijk zijn we bezig met een inhaalslag( vraag is of dat nodig was) en hopelijk nu het zuur en later het zoet. Opvallend vindt ik dat het lijkt dat de varkens-en pluimveehouderij nu in rustiger vaarwater is gekomen is. Die konden ook niets meer goed doen, die lijken nu toch wel meer krediet hebben gekregen of afgedwongen door zich aan te passen. Of vergis ik me?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fraude , weidegang , imago en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN