Illustratie van: dikketrekker

Schouten roept I&R fraudeurs op zich te melden bij RVO

Minister Carola Schouten van het ministerie van LNV roept melkveehouders die hebben gefraudeerd met de I&R registratie op zich te melden bij RVO. Op die manier komt het I&R systeem zo snel als mogelijk weer op orde.

Deel dit topic

Reacties

+9
paulus2
Kunnen ze er geen meer vinden 😀
+6
A de Vos
@paulus2 misschien zijn er niet meer. ..
Nick83
@paulus2 Je zou het idd wel zeggen. Er was voor morgen een tussentijdse update van de cijfers beloofd, dat is al afgeblazen als ik het goed begrijp.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Quote:
Geen tussenstand

Het ministerie van landbouw geeft geen tussenstand over het onderzoek naar de kalverfraude. Schouten schrijft dat er nadere analyses worden uitgevoerd naar de bedrijven waar onregelmatigheden zijn geconstateerd. Hiervoor wordt ook gebruik gemaakt van gegevens vanuit andere administraties die voor dit doel zijn gevorderd. “Door deze ‘cross checks’ ontstaat een duidelijker beeld van welke bedrijven verdacht zijn. Ook vinden meer inspecties plaats door de NVWA”, aldus Schouten. Met het onderzoek moet de omvang van de fraude verfijnder in beeld komen en wordt bovendien administratief bewijsmateriaal verzameld.
+3
demelkboer
Verder vraagt ze de Mol uit Wie is de Mol zich bekend te maken, de echte moordenaar van JFK zich te melden en degene die het laatste velletje wc papier op de wc van het tweede kamer gebouw op maakt en dan niet een nieuwe rol op hangt zich ook te melden.

Ik vind het nog al komisch....
+3
lkool
@demelkboer Helemaal niet komisch, het is een uitgestoken hand naar fraudeurs waardoor ze de meeste kans op straf vermindering kunnen krijgen lijkt me. Veel fraudeurs zitten nog in de ontkenningsfase en proberen met struisvogelgedrag zichzelf voor de gek te houden dat het wel overwaait.
+10
dewittemotor
[@lkool Zal ik jou eens wat vertellen: Der zijn dadelijk maar heel weinig bedrijven die echt tweelingfraude gedaan hebben. Rvo probeert dit getal dan nog wat omhoog te praten door stiekem een verloren oormerk ook als fraude aan te merken.

Dan is er maar een conclusie: Schouten moet weg. Gaat ze maar een kleuterklas leiden

Daar zijn echt geen duizenden bedrijven mee bezig geweest
+8
lkool
@dewittemotor Dat help ik hopen, het lijkt mij ook stug dat het er zoveel zijn. Tuurlijk heeft ze even hoog van de toren geblazen, hoe terecht gaan we meemaken.
Aan de andere kant heeft ze wel bewondering geoogst bij EU collega's over haar aanpak, niet onbelangrijk bij binnenhalen derogatie. Ze kan in haar positie niet doen of er niets aan de hand is.
vrije boeren
@lkool wat er ook gebeurd al kun je er niet omheen. Altijd blijven ontkennen.
+1
cjw73
Zoekt en gij zult vinden, wordt er altijd gezegd.😴😴😴
+2
dwers
Graag morgen melden, vrijdag nitraatbespreking Brussel 😨
+5
J.v.G
Laat ze dan direct 2-7-15 meenemen
Kunnen de bestuurders met voorkennis zich ook meteen melden.
En alle meldingen die met terugwerkende kracht zijn gedaan. Kan makkelijk gecontroleerd worden aan de hand van de gegevens van de melkleveringen.
En hoeveel weide vee zal er niet bij zijn gekomen wat helemaal nooit als melkvee bedoeld is. Lijkt mee ook niet bepaald redelijk dat je aangekochte afmesters
Als melkkoe er bij krijgt wat vast wel regelmatig is gebeurd.
De huidige fraude is ook grotendeels uitgelokt doordat RVO de andere fraudeurs er nog steeds mee laat weg komen.
puntertje
@J.v.G Maar daarmee pak je natuurlijk niet de 'inner circle' rondom hen met voorkennis.
+1
J.v.G
@puntertje Nee maar hoe pak je die wel?
100% is nooit meer haalbaar.
Als Carola een beetje slim is gaat ze meteen door met deze fraude, aangezien ze ivm de tweelingen nogal te hoog van de toren heeft geblazen. Zo kan ze toch nog aan een groter aantal fraudeurs komen.
Het zou enige gerechtigheid geven en ze is het zichzelf gewoon verplicht na haar optreden vorige week.
Dit zou ook de verdeeldheid tussen ons enigszins kunnen herstellen.
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @J.v.G:
Laat ze dan direct 2-7-15 meenemen

Daar ging het fout En zo doende dachten we dat in I en R Alles kon en mocht
Van af 1-1-2018 geeft het helemaal geen meer waarde meer

Wie was[ bestuurlijk] verantwoordelijk van 2-7-2015 tot 1-1-2018 ?? Voor I en R
Jawis
Carola heeft foutieve informatie gekregen van haar ambtenaten. De ambtenaren wilden even kijken hoe goed ze luistert naar haar gevolg.. is goed gelukt.
christo
@Jawis Nvwa is hoogstwaarschijnlijk ernstig ziek, frauduleus en verrot. Totdat het tegendeel bewezen is vind ik het geen gekke stelling. Binnenkort voor de kippies naar de rechter. Voor de leuk voor de koetjes ook maar vast een procedure voorbereiden. Hoogste tijd dat er een paar koppies op het hakblok gaan.
+9
verbi
Carola heeft juist gehandeld aanpakken die hap.Ik snap niet dat jullie dit goed praten. Nu hebben we een minister die voor de sector opkomt is het weer niet goed. We kennen haar voorganger nog nou daar waren we mooi klaar mee zeg dat nooit meer denk daar maar eens aan.
+5
zoeff
Met je eens @verbi
Ze heeft met de kennis die op dat moment beschikbaar was luid geroeptoeterd. En terecht.
Maar wat als er maar weinig aan de hand is? Hoe gaat ze deze aantijgingen corrigeren?
Van de mensen die werkzaam zijn bij de nvwa kun je niets verwachten, maar als minister heb je aan de boeren toch het een en ander uit te leggen. Ik ben persoonlijk heel benieuwd hoe ze dat gaat doen.
Dan zal blijken of ze er is voor de boeren, of zich laat meeslepen.
BertK
@zoeff Als er bij de helft van een steekproef van bijna honderd 'tweelingen' gefraudeerd is, is er echt wel wat aan de hand. Het bewijs kan mogelijk gedeeltelijk weggemoffeld worden, maar statistiek liegt niet! Sterker nog, als er bijna niets meer te vinden valt, is met statistiek te bewijzen dat de knoeiers ook nog het bewijs verkl..... hebben!
sorry
@BertK
Ontbrekend oormerk telt ook als ‘onrechtmatigheid’

Het ministerie heeft een protocol opgesteld voor het corrigeren van de I&R-registratie voor bedrijven waar onregelmatigheden zijn vastgesteld. De 45 bedrijven waar vorige week fouten werden vastgesteld, krijgen een brief over hoe ze de gegevens weer op orde kunnen brengen. De bedrijven zijn geblokkeerd voor aan- en afvoer van vee. De onregelmatigheden die zijn geconstateerd kunnen betrekking hebben op mogelijke fraude met meerlingen, maar kunnen ook bestaan uit andere fouten in de registratie, zoals een ontbrekend oormerk. De precieze omvang van de fraude is daarom nog niet vast te stellen.

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
+1
dewittemotor
@BertK Goed lezen/luisteren is het halve werk. Er was daar iets fouts aangetroffen. Er is nooit gezegd dat de helft van die groep aantoonbaar tweelingfraude/P fraude heeft gedaan. Dat werd er in de pers snel van gemaakt. Daarbij worden bij zulke controles eerst in de databases gezocht naar de meest waarschijnlijke overtreders binnen een groep. Daarom kun je deze resultaten niet zomaar vermenigvuldigen naar een totale groep. wat wel is gebeurd (> 7000 bedrijven, laat me niet lachen.
+1
m uut m
@BertK
Er zijn drie soorten leugens: leugens, grotere leugens en statistieken
+5
dewittemotor
@verbi Als die grote groep P-fraudeurs niet aangetoond wordt, dan heeft zij zeer zwaar fout gehandeld. Een complete sector zwart maken (die de afgelopen jaren een groot offer heeft gebracht) is dan minister onwaardig. Zij is dan niet meer serieus te nemen en erg naïef. Zo iemand hoeft ons dan ook niet meer in Brussel te vertegenwoordigen. Daar gaat ze ook niets binnenhalen.
Daarbij vind ik na die zware aantijgingen over de mestfraude van haar, dat er ook maar erg weinig aangetoond is door haar op dat gebied. Helemaal niets meer, Dat is toch ook wel erg karig. Ze had op het minst toch wel al een paar fraudegevallen kunnen presenteren.
+1
lkool
@dewittemotor Je bent zelf naïef. Ze heeft juist het goede met de sector voor. Voor de fraudeurs heeft ze geen goed woord over. Ze wil dat de goeien niet onder de kwaaien lijden (door mislopen derogatie bijvoorbeeld), daarom zit ze er bovenop. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Op basis van getallen zijn er veel verdachte bedrijven, maar een verdacht bedrijf is nog geen fraudeur.
Ik zou zeggen, als je niet gefraudeerd hebt voel je niet zo aangesproken, heb je dat wel gedaan, meld jezelf zo gauw mogelijk aan in het belang van jezelf en de sector.
Melkgoedvoorelk
Ik denk dat de rechter wel wat vriendelijker doet als je je wel meldt.. scheelt misschien een gevangenisstraf
Het zou zomaar kunnen dat dit het einde betekend voor schouten, en dat ze vertrekken moet.
+1
puntertje
Het is, ingegeven door gebrek aan capaciteit om snel te controleren, een poging om snel I&R weer op orde te krijgen. Voordat een aantal landen de grenzen dicht gooien en de zuivelsector in het hart wordt geraakt. Let wel, er zijn genoeg concurrenten die er wel even fijntjes op willen wijzen dat de traceerbaarheid 'van gras tot glas' in Nederland boterzacht is.
christo
@puntertje Het reageren van de zuivel in deze is zwaar ondermaats. Kop in het zand en wachten tot de storm voorbij is.
+1
MARTIJN G
@puntertje Hoe dom kun je zijn om de sector hele dagen zwart te maken.
+1
puntertje
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Hoe dom kun je zijn

Hoe dom kun je zijn continue in de ontkenningsmode te schieten?
+3
MARTIJN G
@puntertje Er zullen best overtredingen hebben plaatsgevonden. Eerst de feiten dan het oordeel. Niet andersom.
puntertje
@MARTIJN G Ja, we weten na de Q-koorts wat er gebeurd als je eerst lang doet alsof je neus bloed.
dewittemotor
-@puntertje Jij bent geen melkveehouder he?
Hier wat de trol uithangen en ondertussen lid van milieudefensie zeker.

Anders ben je wel een heel zuur iemand
puntertje
Quote Reactie van @dewittemotor:
Jij bent geen melkveehouder he?

kleutertje, je bent in jouw ogen pas boer als je alles ontkent nietwaar?
+1
Frans1
@puntertje nee,volop schuld bekennen zonder dat je weet hoeveel er daadwerkelijk gerommeld is,dat is Veel beter.
Ik zal ook wel verdacht zijn,wordt morgen een mooie 2e kalfs koe geslacht van mij.erg verdacht met zo'n mooi uier er onder.

Speen kapot getrapt helaas😠😠
m uut m
@Frans1
Waarom niet als driespeen verder melken?
+1
Frans1
@m uut m speen was echt stuk onderaan,dan worden ze gegarandeerd verkeerd,ik heb het wel eerder geprobeerd,1 keer ging heel goed,andere keer een verkeerd uier waar de koe constant last van hield en de speen ook bleef lekken,dat wou ik niet weer.koe was ook redelijk goed in conditie,dus maar gekozen voor 1 keer flink balen 😦
+1
brabo
@puntertje
bewijs dan eens effen met foto's / filmpjes dat je wel boer bent
puntertje
@brabo zucht
Hans19
Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald is het toch?
putjesschepper
Ken ook 2 bedrijven die opslot zitten maar niet om tweelingfraude.hadden administratie niet 100 punten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lnv , melkveehouders en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN