'Aflossen fosfaatrechten moet in 5 jaar'

"Melkveehouders vergelijken het fosfaatrechtenstelsel ten onrechte met het melkquotum", zegt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij van Rabobank Nederland. "De tijd is veranderd. Zij hebben nu ook te maken met financiering, asbestsanering, emissie-eisen in Noord-Brabant, grondgebondenheidsregels en mestverwerking. Daarom kiezen we voor een aflossingsverplichting van 5 jaar voor fosfaatrechten."

Dekkers verwacht verder dat het aanbod van fosfaatrechten toe zal nemen. Ook gaat Dekkers in op de mogelijke kalverfraude die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vorige week naar buiten bracht.
 'Aflossen fosfaatrechten moet in 5 jaar' (boerenbusiness.nl)

"Melkveehouders vergelijken het fosfaatrechtenstelsel ten onrechte met het melkquotum", zegt Marijn Dekkers, sectorspecialist melkveehouderij van Rabobank Nederland. "De tijd is veranderd. Zij hebben nu ook te maken met financiering, asbestsanering, emissie-eisen in Noord-Brabant, grondgebondenheidsregels en mestverwerking. Daarom kiezen we voor een aflossingsverplichting van 5 jaar voor fosfaatrechten." Dekkers verwacht verder dat het aanbod van fosfaatrechten toe zal nemen. Ook gaat Dekkers in op de mogelijke kalverfraude die het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vorige week naar buiten bracht.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , landbouw , natuur , rabobank , mestverwerking , financiering , fosfaatrechten en asbestsanering geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!