Warmwaterboiler

Mijn boiler is binnenkort aan vervanging toe.Op een beurs laatst iemand gesproken die me vertelde over de Boerderijboiler van Remon.
Deze staat niet 24/7 op 85 graden maar op 60 graden.
Alleen als het nodig is verwarmt de boiler razendsnel naar 85 graden.
Iemand hier ervaring mee?

Deel dit topic

Reacties

Subsidievreter
Terug verdientijd? Gewone gasboiler is vele malen goedkoper. Kun je veel gas voor verstoken.
jpls
@Subsidievreter had ook gasboiler met boerderijbrander, na 4 jaar gebruik zo lek als een zeef, en geen goedkoop merk.
+1
Subsidievreter
@jpls gaan die andere niet stuk?
jpls
@Subsidievreter heb daarvoor ong. 20 jaar een electrische gehad en deze moest weg omdat we 5 jaar geleden een robot aanschaften. installateur zei dat de boerderij brander hem in feite te heet stookte ( 85 graden ), ik had ook liever gehad dat hij dat verteld had voor we hem aanschaften.
Frans1
Quote Reactie van @jpls:
na 4 jaar gebruik zo lek als een zeef,

Dat is vlot.Hier een AO Smith,na 13 jaar was hij lek,heb een tweedehans van een jaar oud voor 100 euro gehad,kwam nog wat voor de plaatsing bij,kon mooi,was precies hetzelfde model,alleen de brander moest overgezet worden.
Heb hier ook een offerte gehad van agriheat,ding kostte 5000 euro,daar kan ik heel wat gas voor stoken
jpls
@Frans1 ik denk dat ik ook een ao smith had hij koste destijds ook ong. 700 € met boerderij brander, begon te lekken , en na 1 week stroomde het water er gewoon doorheen en bleef hij de hele dag stoken. voor mij nooit geen gasboiler meer.
IJsseldelta
@Frans1 Heb ook zo'n ao gehad met, 4 jr verrot.
Wilbert
Dat is een agriheat boiler? Heb er sinds 6 maanden een voor het huis (60 graden aansluiting), de stal (85 graden aansluiting) en de verwarming in huis met de cv kit.
Heb geen klagen en nu alles met 1 apparaat verwarmt. Kiemgetal is ook iets gezakt, nu altijd onder de 10. De oude gaskachel was toch niet zo goed meer...
+1
JappieJo
Geiser plaatsen icm warmte terugwinning. Komt met 50 graden in de geiser en stookt dan door naar 85 graden. Geen stilstand warmte verlies in de boiler meer.
cjw73
@JappieJo heeft zo'n geiser genoeg liters water per minuut, want daar heeft de monteur van meuller mij voor gewaarschuwd, want heb net een nieuwe wtw installatie maar nu is het water lang niet meer warm genoeg
Magdeburg
@cjw73 voorkoeler in kombinatie met een paar water collectoren op het dak en kleine boiler moet eigenlijk genoeg zijn, en ja dan op stroom !
cjw73
@Magdeburg zwager zegt anders dat die watercollectoren die hij heeft weggegooid geld zijn.
Magdeburg
@cjw73 ik verwarm voor 95 % mijn huis er mee. Zit ook veel verschil in kwaliteit
cjw73
@Magdeburg oke. hij gebruik het voor warm water verder niks
+1
Magdeburg
@cjw73 als je wilt stuur ik je morgen even de specificaties
JappieJo
@cjw73 daarom heb ik een delaval tank gekocht😂
Heb hier geen problemen mee.
jan w
Quote Reactie van @JappieJo:
daarom heb ik een delaval tank gekocht

Heb wel een robot van Delaval. Maar de tank is een Etscheid. gebruikt . Die gebruikt maar 3 x 20 liter water om te reinigen.
JappieJo
@cjw73 heb een oud Mueller vat. En daar zit nu een warmtewisselaar tussen. Water in vat is ca 50 graden. Zit ook nog een platenkoeler tussen die nu ong met 17 graden in de tank komt.
cjw73
@JappieJo die 50 graden is het water hier ook ongeveer. Maar had tot afgelopen herfst een ouder model, maar toen was het water altijd 65 a 70 graden maar nu ik dat niet meer haal moet het bij verwarmd worden dus zat ik ook aan een geiser te denken vandaar de vraag.
+1
JappieJo
@cjw73 als je genoeg gas hebt is dat wel een aanrader.
pieter-werkman
@JappieJo bijkomend voordeel van een geiser is dat het water niet altijd op 85 graden gehouden hoeft te worden. scheelt al gauw 500 cuub gas op jaar basis.wel een vereiste is dat je gas aansluiting dik genoeg is
Johanboiler
Met losse geiser loop je de kans dat de gasleiding te dun is met veel kosten nadien
Boiler van van Remon is een verouderde namaak copy van een Agriheat van Reheat uit Grootegast (www.reheat.nl)
Met de boiler van Reheat kun je gemakkelijk wtw en solar combineren in een apparaat.
Gasbesparing Agriheat 40 % t.o.v traditionele gasboiler die eind dit jaar om zijn hoge gasverbruik niet meer te koop is
Met wtw combi of zonnecollector kan dit wel oplopen naar 80%
JappieJo
@Johanboiler gelukkig was dat hier niet het geval. Was hier de goedkoopste oplossing en dat paste me wel goed op dat moment.
+1
van Ittersum
Als je panelen op je dak hebt, altijd kiezen voor een elektr. Boiler. Gratis stroom. Anders is het meer afhankelijk van de mogelijkheden
Subsidievreter
@van Ittersum zonnepanelen gratis?
+1
van Ittersum
@Subsidievreter uireindelijk: ja, maar die discussie is hier al zo vaak gevoerd met niet-zonnepaneelprikkers dat ik daar maar mee gestopt ben. Zie wat er om je heen gebeurd qua plannen , doet u dat niet aan denken zetten of is iedereen aan het geld weggeven?
+1
zwier
Quote Reactie van @van Ittersum:
Zie wat er om je heen gebeurd qua plannen , doet u dat niet aan denken zetten of is iedereen aan het geld weggeven

Waarom zijn mensen die zonnepanelen hebben en volledig hun eigen stroom op kunnen wekken nog altijd zo druk met energie zuinige apparaten zoals een voor koeler ed, als de stroom voor niks is geef je daar toch geen geld aan uit denk ik dan?
van Ittersum
@zwier omdat terugleveren 10cent per kw oplevert. Op een investering van 1 euro per kw is dat 10% rendement minus 1,5 % rente, blijft er 8,5% over. Mooi potje om zo je aflossing te doen. In de praktijk bij mij was dat: 42000 euro investering voor 42500 kw opbrengst, eigen verbruik (dus salderen) 26000 kw, de rest X 10 cent per kw qurrent.nl/slim-met-energie/ . En daar kan ik Liander mee betalen want die rekent per dag af en niet per kw. Oftewel van 5500 euro(totale kosten) naar 0 euro./jaar Dus het loont om door te gegaan met energiebesparing op je stroomverbruik , 10% bruto rendement
+2
huub
@van Ittersum als terugleveren van energie zo lucratief is dan is eigen energie toch niet gratis?
van Ittersum
@huub eigen stroom besparen d.m.v zonnepanelen levert ca 18 cent op, de overcapaciteit 10 cent. Om Liander te bekostigen heb je die teruglevering nodig. Hoe meer eigen stroomverbruik hoe minder overblijft om te verrekenen met Liander op de capaciteit die ik heb met mijn zonnepanelen. Met 170 panelen kon ik op dezelfde hoofdzekering blijven. Duidelijk nu?
cjw73
@van Ittersum hoe zwaar is de hoofdzekering? Want hoorde vorig week van iemand die een complete nieuwe kabel en meterkast moest aanleggen van af de openbare weg voor de zonnepanelen. Kosten ruim 2000.
tok achterhoek
@van Ittersum Aan wie levert u dan terug?
van Ittersum
@tok achterhoek qurrent.nl/slim-met-energie/ . Denk erom, indirect steunt u dan FC "Loosers" Feyenoord 🤣
+1
jpls
@van Ittersum ik vind het raar dat je voor stroom afnemen 4 á 5 cent moet betalen, en dat je zelf 10 cent beurt voor geleverde stroom, die 4 á 5 cent komt nog belasting bij en transportkosten, maar diezelfde transportkosten moet je toch ook betalen als je teruglevert, het blijft toch hun netwerk.
+1
Magdeburg
@jpls in Duitsland gaat dat met de eerste zonnepanelen tot 37 cent kw voor te leveren stroom en afname 4 cent. Zijn groene subsidies die het doen
van Ittersum
@jpls nee, Liander beheert het netwerk, die kosten staan los van je leveringsbedrijf van stroom. Dat de energiebedrijf mij 10 cent geeft (kijk aub na, indien je twijfelt aan mijn woorden qurrent.nl/slim-met-energie/ of deze greenchoice.nl/zelf-opwekken/zon/… ) heeft te maken met al die wir war van subsidies. Persoonlijk begrijp ik al die twijfel niet bij veel prikkers op deze site, is het omdat het geen pto heeft of fokindex bij staat, of gewoon bij voorbaat toch niet open staan voor inkomsten genereren van buiten je bedrijf.
Magdeburg
@van Ittersum iwr.de/re/wf/…

Hier de vergoedingen voor KW in Duitslands
+1
van Ittersum
@Magdeburg helaas mijn 2 x 16 kwadraat verlengkabel is te kort😞, maar toch bedankt!
jpls
@van Ittersum het gaat er niet over of ik twijfel aan je woorden, maar ik ben er een jaar of 6 geleden ook mee bezig geweest, en omdat ik toen terugleverkosten moest betalen, en voor mijn terug geleverde stroom maar 4 cent zou vangen ( ik moest destijds 6 á 7 cent betalen ) ik dat dus niet ging doen, het kwam er op neer dat ik mijn stroom rekening 8 á 9 jaar vooruit moest betalen
van Ittersum
@jpls Aha, ben nu voor de vierde jaar bezig bij qurrent. Nuon en al die populaire energiemaatschappijen geven idd weinig terug. Tijden veranderen en toen het asbest eraf ging maakte ik maar van een nood een deugd, nu weet ik zeker dat er iets terug komt, anders niet. Win-win heet dat toch? En ik moet zeggen , dit bevalt me prima . Zolang de boilers nog niet af zijn zal ik nog even wachten met warmtepanelen op het dak te leggen. En als mijn CV ketel het begeeft komen er infraroodpanelen tegen het plafond. Om daarna een lange neus te trekken naar Essent, #gasvrij polarheat.nl/infrarood-verwarming/
ted9
@van Ittersum Mag je je wel goed insmeren 😁
Johanboiler
In agriheat kan ook een element geschroefd worden
Kun je kiezen wat je energiebron is
cjw73
@Johanboiler dan ging ik voor elektrisch want daar willen ze toch op aan
Subsidievreter
@cjw73 maar voorlopig is aardgas verreweg t goedkoopst.
van Ittersum
@Subsidievreter gaat hard anders worden, niet de m3 prijs maar alles wat er omheen zit. De kale stroomprijs is maar 4-5 cent per kw maar alles opgeteld 16-20 cent per kw, Gaat met gas ook gebeuren. Gisteren of eergisteren is die weg versneld ingezet om gebruik af te bouwen, hoe doe je dat? Zoals het nu gebeurd met stroom, zwaarder belasten.
jan w
Heb eind vorig jaar een zonneboiler aangeschaft met subsidie van:
123-kaminofen.de/zonneboiler-pakket-cv-tapwater-4.…
Kwam toen excl. btw en minus de subsidie op ruim € 1600.00
Gaat er nog een 600 euro investeringsaftrek af, kan mij niet veel meer mee gebeuren.
Dan zou ik er een gastoestel op aansluiten van bv.:
b3heating.nl/melkvee/
En installatie van reheat is rond de € 4500 a 5000 euro , niet direct goedkoop, maar er zit wel een rvs hygiene tank in.
Een boerderijboiler gaat een jaar of 6 mee en dan is die lek. of je moet ieder jaar de elektrode vervangen. maar die kosten ook rond de € 120.00 en dan ben je met een jaar of paar jaar langer ook een nieuw toestel kwijt.
+1
Jawis
Hier een geiser van bosch 85 graden 9 ltr per minuut. Gaat prima...moet wel een ontharder voor.
DirkdVGP
Cv gestookte boiler, heb ik tijdschakelaar opgezet.
Onder melken gaat hij 1,5 uur verwarmen, 2x daags.
Minimaal gas verbruik. Ca 800m3
Minimaal gebruik cv installatie dus die kan heel lang mee.
Voor mij het goedkoopste en duurzaamste.
+1
marcel r
Hier ook agriheat 500 liter boiler met cv ketel eraan. 4 panelen met heatpipes.
Aanschaf 5 jaar geleden : € 8200,- €1200 subsidie. = totaal € 7.000,-
Scheelt mij 2000 kuub gas per jaar.
Dus in 7 jaar terugverdiend.
van Ittersum
@marcel r en wellicht in de vamil, dus variabel afgeschreven
deltafarmer
Op dit moment is er maar één goede geiser die ook werkt met minder gasdruk cq voldoende gasaanvoer, dit is de Rinnai van B3 heating (€ 3000). Moet wel in combinatie met WTW dan is de tapcapaciteit 25 L/min. Als extra kun je ook nog overwegen zonnecollectoren aan te schaffen dan kun je in 50% van het jaar water van 80 graden maken.Voor de overige minder zonnige dagen blijf je afhankelijk van een andere warmtebron. Dit wordt interessant als je meer dan 400L reinigingswater nodig hebt per dag. Met een geiser behaal je in eerste instantie de grootste besparing tov een gasboiler, je bespaart hiermee de helft op je gasverbruik. Wil je de gasboiler vervangen door een electrische en zelf in de stroom voorzien dan moet je aan zonnepanelen extra bijleggen 1:9. dwz: 2000 m3 gasverbruik 18000 Wp zonnepanelen, dit zijn ongeveer 65 panelen.
deltafarmer
Op dit moment is er maar één goede geiser die ook werkt met minder gasdruk cq voldoende gasaanvoer, dit is de Rinnai van B3 heating (€ 3000). Moet wel in combinatie met WTW dan is de tapcapaciteit 25 L/min. Als extra kun je ook nog overwegen zonnecollectoren aan te schaffen dan kun je in 50% van het jaar water van 80 graden maken.Voor de overige minder zonnige dagen blijf je afhankelijk van een andere warmtebron. Dit wordt interessant als je meer dan 400L reinigingswater nodig hebt per dag. Met een geiser behaal je in eerste instantie de grootste besparing tov een gasboiler, je bespaart hiermee de helft op je gasverbruik. Wil je de gasboiler vervangen door een electrische en zelf in de stroom voorzien dan moet je aan zonnepanelen extra bijleggen 1:9. dwz: 2000 m3 gasverbruik 18000 Wp zonnepanelen, dit zijn ongeveer 65 panelen.
tok achterhoek
@deltafarmer 65 panelen alleen voor een boller, dat is wel erg veel.
Jawis
@deltafarmer hij doet het prima de bosch dus misschien loop je een beetje achter
JappieJo
@deltafarmer laat de Bosch iets slechter zijn. Koste ook de helft...
Frits1
@deltafarmer deze heb ik twee weken terug aangeschaft. Eind temperatuur van de tank reiniging is 5 graden hoger als de oude gasboiler.
van Ittersum
@Frits1 bij mij is deze eindtemperatuur 46,5 graden , te lezen op de display van mijn Meko tank. Neem aan dat dat de eindtemperatuur is. Elektrische boiler , merk: Daalderop
Bekkink
@van Ittersum hier ook daalderop icm sentry gas boiler. Eind temp. 44 graden
cjw73
@Bekkink dat valt mij dan vies tegen van zo'n boiler. Ik heb meestal 42 a 42.5 als eindtemperatuur en heb alleen een wtw installatie en verder niks. Dacht dat het bijna te laag was maar als ik jullie zo hoor is er weinig verschil.
+1
Bekkink
@cjw73 kiemgetal standaard onder de 7 dus niks aan de hand
jan w
@van Ittersum @Bekkink
Pochen en in de bokse drieten is ook een kunst. Hier gebruikt de etscheid melktank bij de reiniging 20 liter water. zit een verwarmingselement bij op van 3 KW . Stopt niet eerder met reinigen of het water moet 51 gr. zijn geweest
van Ittersum
@jan wik geef alleen aan wat zijn eindtemperatuur is met een losse elektrische boiler. De melktank heeft geen verwarmingselement
Bekkink
@jan w mooi man!!
Bekkink
@jan w hoe groot is de tank?? 3000l??😂😉
jan w
@Bekkink
Niet zo'n grootte , 8300ltr.
Frits1
@van Ittersum hier nu 52 graden, was 45 graden.
+1
pietjepuk
Hier gewoon een ouderwetse ao smit van 150 liter. kost 700 euro. daarvoor een warmte terugwinning en je hebt onbeperkt heet water. tank reinigt 48 - 49 graden.
ted9
@pietjepuk Hier ook. Gewoon simpel en geen duur onderhouds busje bij huis.
Magdeburg
Hier sinds een week te hoog kiemgetal, en komen er niet achter waar het aan ligt, boiler is in elk geval goed!
van Ittersum
@Magdeburg stapsgewijs denken, ik moest toen ook lang zoeken, bleek het in de melk-luchtafscheider te zitten die overloop. En kijk eens in de tank met een zaklamp na het gespoeld heeft. Soms kan een strootje de spoelkop een beetje anders laten sproeien dat net achterin niet de volle straal komt
cjw73
@Magdeburg zeker in de tank kijken of die goed schoon van binnen is na spoelen.
Heb zelf ooit gehad dat het roerwerk niet draaide tijdens het spoelen, toen de meko er achter was leek het wel een pak boter wat er achter bleef op het roerblad na de spoelbeurt
+1
Magdeburg
@cjw73 Dank je voor de tips, Probleem net gevonden
Voor 3 week nieuwe voorkoeler gekregen, twee nieuwe bochten in de melklijding gelast, wat niet goed is gebeurt, las slak aan de binnen kant van de lijding😡😡😡
J.v.G
We hebben zo'n remon boiler. Niet goedkoop in aanschaf, maar super zuinig.
Nog geen kuub gas per dag, terwijl we voorheen 3 a 4 kuub kwijt waren.
De robotboiler hebben we er ook tussen uit. Al met al heel veel minder verbruik.
Hier momenteel een oude sentry boerderijboiler op gas. 3 dagen 150 liter op 90 graden houden om 1x de tank te spoelen (7500l), beetje onzinnig en onnodig duur deze tijd…
Melkrobot heeft eigen boiler op stroom
Wat zijn de alternatieven? Welk systeem is geschikt voor puur tank spoelen?
Nick83
@ronald-deutz-fahr kun je die boiler niet gewoon 2 dagen uit zetten?
@Nick83 uitzetten zodra tank auto is geweest, valt tegen snachts
Sochtens is vat al warm, dan is het helemaal zonde om af te laten koelen
mlkvhoudr
@ronald-deutz-fahr doorstroom boiler zou kunnen misschien?

Geen ervaring mee zelf.

(klik om te vergroten)

Nick83
@ronald-deutz-fahr Ja, zoiets zou je dan moeten automatiseren. Dat die bij het reinigen automatisch uit gaat. En ook weer automatisch aan gaat. Want anders vergeet je dat.
Van-Epscheuten
@ronald-deutz-fahr ik er 150l nodig om de tank te spoelen? Ik heb 120l elec boiler voor melkstal + 8000l tank. Ik zou een doorstoomverwamer overwegen, let op dat die dan wel min 85 graden haalt. Als je zonnepanelen hebt, evt. een electrische variant.
+1
jan w
@Van-Epscheuten
Voor de hoofdreiniging gebruikt hier de tank maar 20 ltr. heet water. Totaal de hele reiniging 60 ltr. De buffertank daarintegen gebruikt per RMO beurt 200 ltr. water
+2
mlkvhoudr
@jan w blijft toch verwonderlijk dat een veel kleinere tank veel meer water nodig heeft
+1
jan w
@mlkvhoudr
Melktank 8300 ltr. De buffertank wordt 2x gereinigd per RMO ophaalbeurt.
Nick83
Ik heb een SAC robot. Die heeft een eigen boiler. Dat wil zeggen: een vat wat geïsoleerd is met glaswol. Dat word 1,5 uur voor het spoelen volgetapt met water en dat gaat die dan opwarmen. Met 3 verwarmingselementen, op krachtstroom.

Ik vraag me soms wel eens af of ik daar niet beter een gewone normale elektrische boiler naast kan hangen... Iemand die daar iets zinnigs over kan melden? Gas is in ieder geval geen optie.
+1
huub
@Nick83
Quote:
Ik vraag me soms wel eens af of ik daar niet beter een gewone normale elektrische boiler naast kan hangen

Met welk doel?
+1
pieta
@huub Ja duh! Een boiler heb je natuurlijk voor heet water. 😁
+1
Van-Epscheuten
@huub ik snap de vraag, wat wil je winnen tov de boiler in de robot?
Nick83
@Van-Epscheuten Energiebesparing. Ik vraag me af of een normale boiler niet zuiniger is.
+1
Van-Epscheuten
@Nick83 misschien iets beter geïsoleerd, maar rendement zal niet veel verschillen, daarbij is de ketel in de robot al redelijk slim aangestuurd. Investering in een losse extra boiler zal denk ik niet uit kunnen.
+2
Stroman
@Nick83 Een elektrische boiler is ontwikkeld om water van 60 a 70 graden te maken. Jouw robot boiler laat het water koken. Als je besparen wil op je stroom kun je de robot boiler vullen met warm water, bijv uit warmteterugwinning melktank of heatpipe
Bekkink
Remon heeft ook een boiler, weet niet wat de ervaringen zijn...
Elvis
@IJsseldelta gem 5 jaar schijnt,heb er een van 2015. zelf het gasblok al vervangen, had ik nog van de vorige
mlkvhoudr
@Elvis na 5 jaar al kapot de Remon?
+1
Elvis
@mlkvhoudr nee gewone gasboiler op 85°
+1
mlkvhoudr
@Elvis heb hier 2 sentry gasboilers staan 2012 en 2008 wil ze nu wel vervangen, maar op de anode staaf en het overdrukventiel na kan ik me geen verdere storingen herinneren.
Worden wel elk jaar onderhouden door dealer
Elvis
@mlkvhoudr wat ga je er dan in zetten?
+2
Herbert
Ik heb de wtw wat op laten draaien aangezien ik toch stroom over heb. Daar komt nu ruim 60 graden water uit. De gasboiler hoeft dus nauwlijks nog wat te doen. Vorige week 12m3 gas voor een 2 persoons huishouden, 8m3 melktank en 2x5 visgraat.

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@Herbert en s winters? Kun je het verschil in verbruik tussen winter en zomer ook zien in die app?

50 m3 gas per maand is echt heel weinig 👍
Herbert
@mlkvhoudr m'n ouders zijn afgelopen winter van het bedrijf af gegaan en sindsdien ben ik er eigenlijk pas mee bezig. December nog 400m3, Maart nog 95m3 en sindsdien ook nog wel wat aanpassingen gedaan zoals die wtw. Hou nu nog veel warm water over in mijn buffervat en zit er aan te denken om daarmee ook de tapwaterboiler in huis te voeden. Dan kan de koelmachine zijn warmte ook wat beter kwijt in het buffervat. Dan moet die 50 a 75 m3 per maand wel haalbaar zijn jaarrond. Moet dan in de wintermaanden wel fanatiek hout slepen voor de houtkachel. Die koelmachine is nu wel een stuk langer bezig wat natuurlijk ook niet bevorderlijk is zoals @JappieJo aangeeft, maar zoals het nu lijkt met de besparing van €1.85 per m3 gas snel terugverdiend.
JappieJo
@Herbert ik wou mijn WTW ook opvoeren maar is mij afgeraden ivm levensduur koelcompressor.
cjw73
@JappieJo dit heeft te maken met de slechte koelmiddelen die nu gebruikt worden. De oude koelvloeistoffen waren misschien dan slechter voor het milieu maar ze voor waren deden ze veel beter. Veel troep wat nu gebruikt wordt is slecht voor de machines.
+1
JappieJo
@cjw73 zo als zoveel dingen dus
Van-Epscheuten
@JappieJo opvoeren, is druk omhoog doen?
JappieJo
@Van-Epscheuten geloof het wel, ik wou wel naar 75 graden toe, is 55 geworden
Bekkink
Wat zijn de ervaringen met remonboilers?
puddingbroodje
@Bekkink remon was bij mij iig nogal duurder dan hun concurenten! de plaatselijke instalateur kwam met een veel goedkoper alternatief.
grös
@puddingbroodje
Re-heat ? Er is ook nog een soort gas-ketel zonder zonnecollectoren etc die ook snel de gewenste temperatuur kan bereiken, evt i.c.m. warmteterugwinning.
+1
Elvis
@grös waarom geen elektrische boiler met wtw en wat zonnepanelen
kaas
Wie heeft ervaring met een reheat [is volgens mij het zelfde als die van remon

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
108
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0