‘Tweelingtruc’ stond halfjaar terug op Prikkebord

De truc om via het opgeven van tweelingen meer melkvee te kunnen houden, stond een halfjaar geleden al op Melkveehouders Prikkebord.

Op Prikkebord schrijft reageerder ‘PIONIER’ 6 maanden geleden:

“Gewoon een koe laten kalven en opgeven dat er een tweeling is geboren en dan de vaars buiten de melkcontrole houden. Blijft mooi op een halve staan. Tis maar net hoever je gaan wil.”

Eronder schrijft ‘matt’ op 24 januari 2018:

“@PIONIER kijk hier stond de tweeling tip al, nvwa had eenvoudig een steekproef kunnen doen, en een persbericht naar buiten kunnen doen dat er streng werd gecontroleerd op tweelingen, maar deden niks...”

Co Scholten is beheerder van Melkveehouders Prikkebord en kent het bericht ook: “Iemand constateert iets en dan wordt dat soms een onderwerp of reactie en dat gaat dan zo, ook op tal van andere onderwerpen.”

Ook op Boerderij.nl wordt door sommige reageerders gesuggereerd dat al langer methodes bekend zijn om onder het fosfaatreductieplan uit te komen. Jan Cees Vogelaar is een van hen. Hij schrijft onder een interview met Carola Schouten: “Als bestuurders in de sector zeggen dit niet hebben geweten mag je jezelf met rede afvragen onder welke steen ze liggen te pitten in welk land. Op diverse platforms gingen deze opties en anderen al bijna een jaar geleden de ronde.”

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Neem van mij aan dat er wat creatievelingen rondlopen in agrarisch wonderland
+1
jpls
@Jannus het prikbord blijft wel levendig door al die balletjes die opgegooid worden, er word in mijn optiek niemand aangespoord om er criminele fratsen mee uit te halen, ik vind het af en toe best leerzaam.
Jannus
Quote Reactie van @jpls:
ik vind het af en toe best leerzaam.

Verwacht dat er bij zijn die via de kloonroute zich een uitweg proberen te lullen 😏
+1
putjesschepper
Er komt nog veel meer naar boven komende maand.
van Ittersum
@putjesschepper er leiden vele wegen naar Rome
+4
Herbert
Waarschijnlijk hetzelfde verhaal als met de fipronil affaire. Nvwa wist het allang maar liet het mooi doorsudderen.
J.v.G
@Herbert klopt! Al veel langer bedrijven geblokeerd.
Zal het de nvwa dit keer weer 20miljoen extra opleveren?
+1
brabo
PIONIER is wel opvallend rustig de laatste paar dagen.......
robbies
@brabo Jack ook
+5
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Jack ook

Volg het wel, maar vind velen erg hypocriet. Ik ken in ieder geval tweelingcreatievelingen en heb nooit de aandrang gehad om nsb-ertje te spelen. Ieder verantwoordelijk voor eigen daden, geen waardeoordeel over. Hier ook Duitse vaarzen, netjes met kalfdatum in het managementsysteem gezet en aangemeld, maar dat wordt blijkbaar niet overgenomen door RVO en ook gewoon in de monstername. Ik heb aan m'n verplichtingen voldaan, wat mij betreft ligt de fout niet hier, heb wat ruimte over in mestboekhouding 2017, dus ik lig niet wakker van een eventuele correctie. Verder vrij druk met administratie, (btw-)boekhouding aanleveren, mestboekhouding historisch en planning, energiescan, bezwaarschrift standstillregeling en regelwerk rond overschrijven fosfaatrechten. Sommige verkopers trekken aan de broek en de procedure wijzigt nog per dag. Bezig met overname alle koeien en deel rechten van stopper waarbij RFC weigert de referentie over te zetten bij een standstill, aardig belrondje over gemaakt om m'n bloeddruk wat te laten zakken. Tussendoor nog melken, voeren en flink wat inseminaties. Kortom, ik heb het druk zat met m'n eigen winkeltje, hoef niet zo nodig schijnheilig over anderen te roddelen of collega's uit te kotsen.
Magdeburg
@Jack Rijlaarsdam P gekocht ? Gewoon even nieuwschierig
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Magdeburg :
P gekocht

Opties op rechten, al in augustus 2016. Nu nog ff op naam krijgen.
dorpsrandhoeve
@Jack Rijlaarsdam mooi op tijd ingesprongen jongen.
jg
@Jack Rijlaarsdam De referentieperiode tbv de standstill van Rfc is eveneens beïnvloed door mogelijke fraude.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jg:
referentieperiode

Overgrote meerderheid van de melkveehouders heeft een referentie die niet tot problemen leidt door de keus uit drie stuks, ook zonder trucs. Toch meent RFC degenen die met aankoop van rechten of zelfs overname van referentie/inleveren tanknummer stopper willen groeien voor het blok te moeten zetten. Misselijke vertoning.
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam las dat jebij importvee het paspoortvan hetdier moet opsturen naar rvo/i en r. Wat staat er precies op zo n paspoort?
+1
demelkboer
@mlkvhoudr lengte kleur gan de ogen en klauw afdruk
Jack Rijlaarsdam
@mlkvhoudr Voor zover ik weet hoef je dat niet in te sturen. Ik zal er eens naar informeren. Op de Rinderpasse staan levensnummer, geboortedatum, geslacht en ras.
+2
Jack Rijlaarsdam
@mlkvhoudr Dank je. Ik heb een heel nederig mailtje gestuurd om te vragen hoeveel zweepslagen ik verdien nu ik de rinderpasse hier nog op de hoek van het bureau heb liggen. Wist het echt niet. Wordt vervolgd dus.
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

Wel gewaagd zo'n mail......kan maar zo dat rvo een zweepje na je vrouw stuurt met de vraag of zei de straf kan uitvoeren 😬
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Twentsch Land:
zweepje na je vrouw stuurt

Hoeft niet. Ze rijdt pony, dus die is vast voorradig.
christo
@Jack Rijlaarsdam Heeft zo zijn voor- en nadelen.
buorman
@Jack Rijlaarsdam

Grote pony of jonge vrouw 😃
+1
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Wist het echt niet.

Ja Sjakkie die Duitsers wisten ook van niks. 😄
robbies
@Jack Rijlaarsdam Nou Jack, die moet je gewoon insturen. Althans, in 2016 moesten dat nog wel.
jan w
@Jack Rijlaarsdam De planning van de mestboekhouding hoeft toch nog niet? Komt pas als er derogatie komt.
+6
PIONIER
@brabo Nou ik ben er nog gewoon hoor haha. Maar zal e.e.a uitleggen want had niet bij stil gestaan dat mijn reactie zoveel teweeg zou brengen. Hoorde destijds van een collega veehouder dat er mensen zijn die zoals ik omschreef in de reactie te werk gaan. Volgens mij ging het topic er over hoe een aantal mensen probeerde om het reductie plan te kunnen beinvloeden en toen kwam dat zo maar weer in me op. De laatste regel :hoever wil je gaan, kun je beter lezen als hoe slecht wil je zijn!!!! Toeval of niet, paar weken later stond de NVWA op de stoep. Oormerkcontrole. Alles klopte op 3 koeien na die maar 1 merk in hadden. Verder nergens naar gekeken als alleen de oormerken dus. Hoop dat het zo wat duidelijker is voor een ieder
@PIONIER Reken er maar op dat ze terug komen , en je gaat het hok in voor drie maanden ( zonder prikkebord) lekker puh !!!
MTSTAMMINGA
@Detukkeroettwente
En bent zo sportief om ze na een andere te sturen ,in de hoop dat ze dan niet bij jou komen 😀
Brutus64
@PIONIER klasse dat je nog weer wat laat horen, zo zie je maar, dat soms elk woord wordt gewogen, tijdens de blokkades van de melkfabrieken door de DDB , ben ik ook wel eens te hard geweest.
Het is hier een discussie site en geen thee kransje, dus ik hoop en verwacht dat je weer blijft mee doen.
En wat betreft I en R zaken moet elke veehouder de boel op orde hebben de komende tijd, en volgend jaar komt deze case vast in de regelementen van de zuivelfabrieken
+3
mlkvhoudr
Ik spreek nooit friezen of brabanders dus ken al die trucjes niet......
putjesschepper
@mlkvhoudr wie zegt dat uitgerekend Friezen dat doen?
mlkvhoudr
@putjesschepper loop maar wat te stoken 😉 ik heb geen idee waar t gebeurd zou zijn
+2
weurding
@mlkvhoudr spreken niet maar appen wel? 😆
putjesschepper
Beste prikkers, heb nu aantal jaar rond 9 procent 2lingen. Ben ik dan automatisch verdacht?
+2
van Ittersum
@putjesschepper das best veel, genetisch kan het, maar mocht er een steekproef komen en u bent eerlijk geweest, niks aan de hand toch? Zou wel zorgen dat alle blikken, administratie in orde is
+1
paulus2
@putjesschepper verdacht wel, schuldig weet ik niet😉
putjesschepper
@paulus2 heb Niks gefraudeerd 😑
demelkboer
@putjesschepper Ik heb altijd heel weinig tweelingen, minder dan 3 %. Ik zit dus niet in de groep van RVO van 3 -5% ben ik nu ook verdacht. Of zouden er misschien andere verklaringen zijn. Jonge veestapel en genetica misschien
+2
jan w
@demelkboer
Vroeger hadden we nooit geen twee-lingen of het moesten een keer een paar vaarskalveren zijn van een goede koe.( voor het i en r tijdperk )
jocobreeb
Waarom zou je verdacht wezen als je ieder jaar dit percentage hebt is het toch duidelijk.
+2
Pluto
Al heb je 80% tweelingen ,er is niks aan de hand zolang je geen onderduikers of niet gekalfde vaarzen melkt !!!.
groeier
@Pluto
Wel apart dat de overheid niet eerder ingrijpt.
+1
MTSTAMMINGA
@groeier
Ze wachten eerst op voldoende bewijs ,wat ze nodige hebben om de fraude aan te toonen
adriaan33
@MTSTAMMINGA denk dat nagenoeg gelijke melkproductie ze dwong tot ingrijpen, uiteraard na het kerstreces en nieuwjaarborrels
matt
@adriaan33 en na invoering fosfaatrechten
groeier
@MTSTAMMINGA
Begrijp dat, maar een waarschuwing was achteraf beter geweest.
MTSTAMMINGA
@groeier
Flauwe opmerking van mij ;Maar we geloofen het pas als we het voelen 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prikkebord en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
49
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0