CDA vraagt aandacht voor beweegredenen fraude

CDA vroeg dinsdagavond aandacht voor de beweegredenen van de melkveehouders die de kalveren niet juist geregistreerd hebben. De commissievergadering over het Mestbeleid en Zesde Actieprogramma Nitraatrichtlijn stond grotendeels in het teken van de mogelijke fraude met meerlingen.

Deel dit topic

Reacties

+5
Todi
Hoe meer je mensen wil sturen met regels en wetten en cijfers enz hoe creatiever een mens wordt.
+3
jan.1
Quote Reactie van @Todi:
Hoe meer je mensen wil sturen met regels en wetten en cijfers enz hoe creatiever een mens wordt.

Maar dan hebben ze willens en weten wel grote risico,s genomen,De vraag is wat zijn het voor bedrijven geweest,hoe groot was de nood bij deze boeren(gezinnen).
Afgelopen dagen heeft iedereen die wat te zeggen had flink op deze boeren gescholden zonder precies te weten wat en hoeveel er gefraudeerd is.Is het soms .......
Waarom werd het gisteren allemaal bekend gemaakt,waarom duikt de pers er zo massaal bovenop.
En als je dan hoort dat het om een halve koe gaat!Dom van de boer,maar is het niet overdreven om daar een boer voor een strafblad te geven toeslag rechten voor 2 jr te korten enz.
De overheid(van Dam )heeft gefaald de afgelopen jaren,mede daar door zijn veel bedrijven in dikke problemen gekomen.
Volgens mij heeft de overheid haar zorgplicht verzaakt..
+2
delavalboer
@jan.1 waarom dat dit bekend is gemaakt.....nou om het bericht te overschaduwen dat er mogelijk wel eens te veel koeien naar de slacht zijn gegaan en we ver onder ons flafond zitten!!!
Ipv een positieve uitleg krijgen we weer een bak stront over de sector heen, de nos zwengeld dit nog eens aan door de productie van fijnstof ook nog eens aan ons te linken. Met de opmerking daar zijn ze weer....en in beeld koeien..
christo
@delavalboer tis jammer dat ik maar 1 duimpje mag geven
+1
arjankok
@Todi klopt hoor Todi , als de wet voor een pasgeboren kalf net zo'n hoge fosfaat productie rekent als een kalf tot 1 jaar dan vraag je ook om creatief gedrag,
ook met de uitvoering van het reductie plan en daarin de keuze om de ene maand wel en de andere maand niet te tellen is bewust of onbewust de mogelijkheid gestimuleerd om wat met de geboorte datums te schuiven , denk dat er weinig veehouders zijn die hier niet aan gedacht hebben , en uit de cbs cijfers blijkt ook dat het allemaal kantje boord is met de uiteindelijke reductie
BernieX2
Ik kan mij niet voorstellen dat het allemaal fraude is.

20 jaar terug besteedde ik ca. 4 uur per week aan de administratie en het "regelwerk". Nu besteed ik ca. 15 uur per week aan de administratie en alles wat er bij komt kijken. Dit werk er even bij doen is niet mogelijk en ik denk dat daardoor fouten worden gemaakt. Het heeft met werkdruk te maken. Een fout is zo gemaakt.
+2
brabo
Quote Reactie van @BernieX2:
ca. 15 uur per week aan de administratie

das wel heel veul
de hoef
@brabo hier ook waarvan 10 uur rekeningen maken
pietjepuk
@de hoef je bent vier letters vergeten.
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
vier letters

denk ut nie ,maar geef toe de vrouw maakt ze
+1
pieta
@de hoef Rekeningen maken kun je wel beter je tijd aan besteden dan aan rekeningen ontvangen. 😁
pietjepuk
@pieta @de hoef bedoelde ook overmaken. 😃
+1
pieta
@pietjepuk Dat denk ik niet. 😁
pietjepuk
@pieta jawel lees maar terug de hoef schrijft zelf dat zijn vrouw de rekeningen maakt. Dus kan de hoef mooi lammeren aan zijn vrouw. 😃
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
hoef mooi lammeren aan zijn vrouw

das nie erg blijft in de fam
+1
pieta
@pietjepuk Kijk jij maar even wie een plusje heeft van de hoef en het dus wel bij het rechte eind zal hebben. 😁
+1
van Ittersum
@de hoef de meest productieve uren die je maar hebt, wees er zuinig op of zorg dat je er nog meer uren mee bezig moet zijn.🤣
+2
Pluto
Is het nieuwe nitraat beleid echt een vooruitgang of brengen we er de volksgezondheid er juist mee in gevaar ????
Hoe gaan we om met frauderende wetenschapers en wat nog vuiler is als het in opdracht gebeurt van politiek Den Haag ????.
Gaan we de verzets helden uit het verleden straks veroordelen voor terrorisme ???.
Of is de uitleg van de laatste 2 staatssecretarissen , het moet kosten dekkend zijn alleen voor eigen gewin toepasbaar ???.
Of komen we er nu eindelijk achter dat met alle maatregelen van onze overheid de klimaat verandering 150 jaar naar voren hebben gehaald !!. Of is hier opzet in het spel ????? het levert namelijk extreem veel werkgelegenheid op met daarbij nog meer inkomsten voor de schatkist !!!
Geven we de Boeren straks ook de schuld van fileleed en ongewenste zwangerschappen ????. .
+1
weurding
@Pluto meedoen aan bzv is op vrijwillige basis dus zal wel loslopen met die ongewenste zwangerschappen
klant
@Pluto t wordt allemaal wel zwaar overdreven laat ze eerst maar eens met keiharde bewijzen komen ipv alleen maar voor de camera staan te jammeren.
christo
Cda richt zijn pijlen weer eens op het verkeerde doel. Er is een andere prioriteit.
+1
van Ittersum
Ik heb ook altijd wel een reden om 150 km per uur te rijden waar maar 80 mag, waarom snapt niemand dat? Ook al rij ik als enige, heeft niemand last van mij, breng niemand in gevaar, enz... onbegrijpelijk🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , fraude , cda , mestbeleid , melkveehouders en nitraatrichtlijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0