Sectororganisaties: 'Neem je verantwoordelijkheid'

De sectorpartijen LTO, NMV, NAJK en NZO doen een dringend beroep op melkveehouders om hun individuele verantwoordelijkheid te nemen voor een zorgvuldige dieradministratie.

Deel dit topic

Reacties

+5
slagroomvla
Laten we ook eerst eens de exacte aantallen en getallen afwachten, het wordt wel enorm opgeblazen nu.

Vreemde samenloop, fosfaatproductie onder plafond, en nu is dit tweelingen perikeltje de grote boosdoener bij moeizame derogatiebesprekingen. Is Carola al excuses aan het zoeken als ze straks met een fopspeen uit Brussel weerkomt?

Het is allemaal weer erg toevallig.
robbies
Quote Reactie van @slagroomvla:
Is Carola al excuses aan het zoeken als ze straks met een fopspeen uit Brussel weerkomt?Het is allemaal weer erg toevallig.

@Wilbert De verwijten komen al sneller dan verwacht 😁
+2
Wilbert
@robbies derogatie komt wel goed. En anders komen we er ook wel weer uit 😄
Hele verhaal is vanuit voedselveiligheid en vanuit verantwoord ondernemen onacceptabel. Die paar koeien extra en 10% vd bedrijven gaat het verschil niet maken bij de derogatie onderhandelingen.
Ander pijnpunt is de controle van i en r. Welk importerend land wil vlees, melk of vee kopen uit een land waar 10% vd boeren een loopje neemt met i en r?
+2
christo
@slagroomvla Jij lijkt het te snappen. Dat er iets aan de hand is kan best. De manier waarop Schouten reageert is niet fair richting de boeren die niet frauderen, maar een manier om de aandacht te verleggen. Net of ik er wat aan kan doen wanneer een collega ligt te kutten.
Wilbert
@christo blijkbaar is dit wel de enige manier waarnaar wij luisteren... schouten leert snel.
christo
@Wilbert Was je in een rechtstaat niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Schouten kan en mag niet generiek straffen.
Wilbert
@christo ik ben niet gestraft, jij wel? Tot nu toe zijn er een handvol bedrijven "betrapt". Ieder van deze 2000 verdachte bedrijven zal moeten worden bezocht, alvorens zij een boete krijgen, als ze fout zitten. Tot die tijd zijn ze inderdaad onschuldig. Al snap ik Schouten heel goed, ze heeft echt geen zin in gezeik en is helemaal klaar met het bagataliseren van fraude.
+1
christo
@Wilbert Ik wel. Lag mooi op koers om aan de pilot mee te doen. Heb al jaren visioenen over evenwichtsbemesting.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
Heb al jaren visioenen over evenwichtsbemesting.
Die visioenen zullen nog wel jaren blijven......
+1
achterhoeker2
@christo Tot mijn spijt ,ben ik het met je eens .
Schouten moet de daders straffen en niet de rest generiek.
Jan S
😀
+1
huske
@slagroomvla het is een zwaar overtrokken reactie van onze minister om nu al zo te reageren. En betuigt niet van professioneel gedrag. Ze gaat hier lelijk mee in de fout. Er zijn 94 gecontroleerd, 50 was wat mis waarbij blokkade is ingesteld. Ze moeten er nog 2000. Dus nog maar 5% is gecontroleerd. Dit zegt dus nog niks en hieruit kan je geen lijn in trekken. Zeker als die 94 bedrijven de bedrijven zijn met de hoogste percentage tweelingen dan andere jaren. Om nu al zo hoog van de toren te blazen is gewoon niet slim. Onderzoek eerst alle verdachte bedrijven voordat je naar buiten komt met iets.

Dit hele gebeuren had ze ook op kunnen lossen met een andere manier en had het gebleven bij een klein artikel op pagina 10 van de krant.
de Tank
@slagroomvla idd de exacte omvang afwachten alvorens er een mening over te hebben. Of het nu opgeblazen wordt kun je ook niet weten...
putjesschepper
Laten we per ha gaan werken.simpele boekhouding en makkelijk te controleren.
andre01
Misschien is het juist wel goed, knetterhard op de rem trappen, om de wind uit de zeilen te nemen van de clubs die het niet zo met de ons voorhebben, en dan uit zoeken wie de schuldigen zijn , om te straffen.

Pappen en nat houden redt ons niet meer in deze tijd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , nmv , nzo , melkveehouders en najk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN