Tot nu toe 50 bedrijven op slot..



Originele beschrijving

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft LTO Nederland, ZLTO, NAJK en Rabobank dinsdagochtend 23 januari laten weten dat het vertrouwen ernstig is geschaad. Er zitten sinds maandagochtend 50 melkveehouderijen op slot vanwege rundveefraude. Mogelijk volgen er nog meer.

Deel dit topic

Reacties

+3
dwers
Zou RFC nu ook zo flink zijn om bij deze boeren 25%Van de melkprijs in te houden.
+5
Magdeburg
@dwers dat is veel te soft, melk weigeren !!!
+3
pietjepuk
@dwers nee hoor die boeren voldoen gewoon aan de regels van dat hokus poqus planet. geen aanleiding voor melkweigering.
+1
dwers
@pietjepuk RFC was wel de aanjager van FRP, deze boeren hebben toch bewust meer frauduleuze melk geleverd.
dwers
@pietjepuk reportage NOS met Schouten daar zag ik Keurentjes achter Schouten staan.
christo
@pietjepuk Fout. Vraag maar na.
Druk
@dwers
Zal Rabobank nu deze klanten hun financiering opzeggen? Zal LTO nu deze leden royeren? Het zal allemaal wel weer snel bedekt worden 😞
+1
Koeien boertje
@Druk de dekmantel der liefde is groot
Jan S
😀
volvragen
@Druk tja zo gaat f in deze wereld. Degene die hard werkt wordt teruggevlogen. Degene die de boel bezodemieteren krijgen een waarschuwing
+1
cjw73
@Druk de rabobank? Elke grote fraude zaak in de wereld is de rabo bij betrokken dus die hebben weinig te vertellen als het over fraude gaat.
+1
Farma_boerke
@cjw73 t takes one to find one. Rabo is dus perfect gesitueerd om ze te vinden gezien hun ervaring op het gebied van fraude
+3
JanCees
@dwers En LTO zou fraudeurs toch royeren ben benieuwd of ze nu ook daadwerkelijk de daad bij het woord voegen
+2
hoest
@JanCees
Ze hebben al zo weinig leden......
+5
Druk
@hoest
Calon had het gisteren over maar liefst 72%, geloof daar helemaal niets van. Onderzoeken en bij leugen maar afzetten als voorzitter.
+1
mijnietgezien
@dwers Laten we daar nu niet aan beginnen. De veehandelaar kan het geld van de kalfjes terugvragen (niet geleverd wat beloofd, want andere moeder), maar hou alstublieft de melkfabriek buiten de koehandel.
De melkfabriek komt al te veel achter de boerenvoordeur.
+3
van Ittersum
Denk dat de komende tijd nog wel meer soorten fraude gevallen boven water komen en de minister dan met een andere scepter gaat zwaaien. Wilde eerst al die stoere cowboy verhalen niet geloven maar schijnt dus werkelijkheid te zijn, nu de rest nog.

Kat in het nauw...
robbies
@van Ittersum
Quote:
Denk dat de komende tijd nog wel meer soorten fraude gevallen

je maakt me nieuwsgierig.
van Ittersum
@robbies wacht maar af. Nu blijkt wel dat al die data de sector compleet op slot zet. Hoe meer fraude hoe meer extra regels. Hoe meer regels hoe meer boeren nog meer (uitzonderings)regels willen hebben. Zie klw, bex enz enz.
+2
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Nu blijkt wel dat al die data de sector compleet op slot zet. Hoe meer fraude hoe meer extra regels.

Dat komt omdat er niet hard genoeg gesanctioneerd wordt. Tot dusver heeft misdaad in de melkveehouderij altijd nog geloond. Maar asl RFC besluit om leden te royeren die veroordeeld zijn voor fraude met mest of registratie, zal het rap afgelopen zijn. de NZO is heel goed is gezamenlijk regeltjes opstellen. Nu nog samen sanctioneren en een hoop problemen zijn opgelost. Veroordeeld voor mestfraude of ondermijning van elementaire sectorbelangen; geen lid meer van een NZO-organisatie
+1
pieta
@robbies Er mag van mij wel een gradatie in komen. Bekende van mij had zijn mestbonnen boer-boer afvoer wat te laat ingestuurd. Ook daar kun je een boete voor krijgen.
robbies
@pieta prima, maken we onderscheid in strafrechtelijk vervolgd en een licht vergrijp
Wilbert
@robbies werk jij een voorstel uit dat in de ledenraad besproken kan worden?
robbies
@Wilbert als jij het initiatiefvoorstel ondertekent, ga ik het overwegen
Wilbert
@robbies kijk, nu wordt het leuk.
We reageren nu in een opwelling. Er zijn een aantal principiële punten die we moeten bespreken.
Mag een bedrijf een ander bedrijf waar het zaken mee doet en contractuele verplichtingen mee is aangegaan, het andere, foute bedrijf financieel bestraffen? Dat doen we nu al met regels die het bedrijf zelf heeft opgesteld en onderdeel zijn van de zakelijke overeenkomsten (bijv klw). Moet dit breder worden getrokken naar regelgeving opgesteld en gecontroleerd door de overheid? Iemand 2 keer bestraffen voor hetzelfde vergrijp mag niet. Dus als de overheid straft, mag een bedrijf dat nog een 2e keer doen? Laat je rfc ook voor politie spelen? Of krijg je de gegevens van de nvwa? Privacy?
Ik ben niet bekend met andere sectoren waarin bestraffing door bedrijven volgt nadat de overheid al heeft bestraft. Ontbinding van contract zou eventueel kunnen, maar enkel bij nieuwe leden?
+1
robbies
@Wilbert je maakt het veel te ingewikkeld. RFC opereert als een vereniging die zijn eigen sanctiebeleid mag opstellen. Vergelijk het met een strafbaar feit dat zich afspeelt op een voetbalveld. Het OM gaat vervolgen, maar de voetbalclub mag alsnog het lid royeren. Of niet?
Wilbert
@robbies niet ingewikkeld. We leven in een rechtsstaat.
De enige optie is dus om geen zaken meer te doen met elkaar, dus royement. Dat kan alleen als dat contractueel vooraf is vastgelegd. De alles of niets optie.
Ik denk dat het juridisch ontzettend ingewikkeld gaat worden.
Magdeburg
@Wilbert als er fraude is gepleegd heb je voor de rechter geen enkele kans
robbies
@Wilbert hoe groot was Gommer zijn kans op succes geweest als hij de melkweigering voor het gerecht had gegooid?
Wilbert
@robbies kansloos. Is een private afspraak in lijn met Nederlands recht.
robbies
@Wilbert waarom zou royement in dit geval dan wel juridisch een moeilijk verhaal zijn
Leo,s vriend
@robbies leveringsvoorwaarden?
robbies
@Leo,s vriend vandaag een NZO besluit nemen, dan is het morgen geregeld. Strafrechtelijk proces is nog niet in gang gezet. Bij Gommer konden ze het sanctiebeleid ook nog aanpassen
+1
Wilbert
@robbies ik heb een beter idee. Jij leest eerst alle statuten en regelementen. Vervolgens schrijf jij een initiatiefvoorstel. Als het proportioneel is, zal ik het steunen. Aan rfc juristen om te kijken of het mag.
+2
pieta
@robbies Dit kan niet in deze volgorde. Jij gaat het eerst overwegen, dan besluit je of je het wel of niet gaat schrijven, bij een positieve beslissing ga je daadwerkelijk schrijven en dan pas kan @Wilbert ondertekenen. Iets wat nog blanco is en nog ingevuld moet worden kun je toch niet gaan ondertekenen. 😁
+1
robbies
@pieta jij werkt volgens de regeltjes Piet.
pieta
@robbies Ik vond jouw volgorde gewoon een hele opmerkelijke. 😁
ENGBERT
@robbies eens !! nu echter WEL optreden : naheffing , boetes, OM, correctie melklevering en namen bekend maken !! wel of geen lidmaatschap niet relevant . maar : WIE zijn het ???
pietjepuk
@ENGBERT Helemaal mee eens. maar dan wel bij diegenen die willens en wetens gefraudeerd hebben. niet bij iemand die ergens een punt of komma vergeten heeft.
+1
Erco
@robbies dat er bij sommige echt veel meer koeien liepen dan op papier. Nu met fosfaatrechten gaat dan je productie enorm omhoog dus is t niet zo interessant maar met de fosfaatreductie telden alleen de aantallen
+1
gerrie-hul
@van Ittersum En wat schieten die fraudeurs er mee op Meer of minder fosfaat rechten over de rug van een ander
van Ittersum
@gerrie-hul eten of gegeten worden heet dat. Collega’s ....???

Maar die bedrijven zijn verdacht he, er moet nog sluitend bewijs komen, die mestfraude in het Noorden is ook op niets uitgelopen , als ik het goed heb begrepen
Magdeburg
@van Ittersum die mestfraude dat stonk toch aan alle kanten, mest willens en wetens aanvoeren zonder bon, en naderhand huilen en klagen dat ze door een jonge mesthandelaar waren opgelicht en dat dan ook nog openbaar op internet en tv vertellen. #hoe naïef kun je zijn#
+1
mlkvhoudr
Eerste indruk hier wel opvallend dat er 50 bedrijven onafhankelijk van elkaar de zelfde fraude toepassen....
robbies
@mlkvhoudr Zelfde studieclub mss?
m uut m
@robbies
Grote studieclub dan
Bekkink
@m uut m zelfde accountant denk ik....
pieta
@mlkvhoudr Zo moeilijk is die fraude niet te bedenken en ook niet om te plegen. Behalve als je zoals ik melkrobots hebt. Ook dan zal het nog wel kunnen maar praktisch wordt het dan al heel wat lastiger.
diezel
Quote Reactie van @pieta:
Zo moeilijk is die fraude niet te bedenken en ook niet om te plegen.

... dan zullen ze vermoedelijk toch ook wel 5 seconden nagedacht hebben over de mogelijke consequenties? (Manipuleren van een I&R-systeem van een sterk exportgericht land is toch aardig buiten-categorie. Pff.)
+2
Wilbert
@diezel je bent wel aardig dom als je zo fraudeert. In i en r met 1 druk op de knop te zien wie er fraudeert...
maar ieder nadeel heb z'n voordeel, ik verwacht komende maanden sowieso geen onverwachte nvwa controle omdat ze druk zijn ben een ander. Kan ik ook s lekker de boel laten verslonzen 😉
Koeien boertje
@pieta mag je er wel een extra programma opzetten hahaha.
De werkelijke en één voor de controle
Doktor Tinus
Quote:

Dat kan bij een individueel bedrijf natuurlijk toeval zijn, maar het kan ook wijzen op fraude. Er zijn in totaal 23.455 melk- en rundveebedrijven in Nederland. Bij 7700 is er dus mogelijk iets aan de hand, oftewel bijna een derde.

De NVWA heeft bij een steekproef van 93 van die 7700 bedrijven een inspectie gedaan. Bij 45 bedrijven, bijna de helft van die 93, is inderdaad fraude geconstateerd.

Als die steekproef representatief is voor de hele sector, dan zou dat dus betekenen dat ongeveer een op de zes melk- en rundveebedrijven gefraudeerd heeft.

Dit van de NOS geplukt 45 van de 93 kan dat haast niet geloven... Of ze zitten echt met elkaar aan de straat...
+1
hoest
@Doktor Tinus
ze hebben eerst gekeken naar bedrijven die significant Veel 2lingen hadden dus een gerichte controle op de bedrijven dan is het aandeel bedrijven dat fraudeert ook groter in zo'n groep. Zelfde als je gaat kijken hoeveel mensen ziek zijn als je dan alleen in een ziekenhuis kijkt krijg je ook een schrikbarend hoog percentage.

Voor wie denkt dat hier een studieclub oid betreft dezel fraude had uedereen kunnen bedenken dus dat er veel zijn die het gedaan hebben is niet zo vreemd een Kat in het nauw tenslotte. Ze mogen ze van mij overigens wel keihard aanpakken want klinkt niet als een gevalletje 1 of 2 vaarzen per bedrijf maar als halve (hele) jaargangen aan vaarzen
Doktor Tinus
@hoest Oke, dus de bedrijven met meer als 10% tweelingen? De bedrijven met het hoogste aantal worden als eerste gecontroleerd? Dan kan ik er ook wel inkomen ja.
Herman09
@Doktor Tinus Het is geen blinde steekproef, er zijn gisteren alleen bedrijven bezocht waar ze vraagtekens bij stelden. je kan dus niet stellen dat er fraude gepleegd wordt bij een zelfde percentage van het totaal
Druk
@Herman09
Veel tweelingen, veel niet afgekalfde pinken boven de 26 maanden en dat voor het jaar 2017 met zijn frp, dat was de steekproef.

Hoe ze rubricering van de importvaarzen (wel afgekalfd maar als pink registreren) gaan controleren is mij nog niet geheel duidelijk.
Verklaart wel waarom er zo'n animo was voor deze dure dieren: 20 kg fosfaat minder voor 1.000 euro extra was natuurlijk een koopje 😄
pietjepuk
Quote Reactie van @Druk:
20 kg fosfaat minder voor 1.000 euro extra was natuurlijk een koopje

zegt dat wat over de verwachte leaseprijs?
+1
verbi
@Druk Met de melkcontrole (scheppen) komen ze alles boven water daar staat het MPR gemiddelde van de melkkoeien en de % die je aan de fabriek levert is dat verschil te groot is het foute boel want die zg afgekalfde vaarzen worden niet geschept maar wel geleverd aan de fabriek.
+2
horstink
@verbi Niet zo moeilijk, gewoon stoppen met de melkcontrole....
klant
@verbi kalvermelk penicilline melk tank laten lopen ivm per ongeluk penicilline in tank maw kunnen zoveel oorzaken zijn voor afwijkingen.
grös
Dus 0,3% van de melkveehouders fraudeert, wat een tuig die koeienboeren!
+1
hoest
@grös
Er is een steekproef gehouden bij 93 bedrijven uit een selectie van 7700 van deze 93 had 45 daadwerkelijk fouten gemaakt. Krapaan 50% Laat ze de grootste uitschieters gepakt hebben en over de hele groep 25% gefraudeerd hebben zijn nog steeds bijna 2000 bedrijven oftewel bijna 10% van het totale aantal bedrijven
grös
@hoest
Oké ik zal de buurman er morgen op aanspreken.
van Ittersum
@hoest gewoon tankmelk en melkkcontrole hoeveelheid vergelijken en je weet alles,
demelkboer
@van Ittersum daar zit altijd verschil in. En als je niet aan MPR doet?
van Ittersum
@demelkboer verschil en verschil....dat soort bedrijven doen altijd aan mpr. Kwestie van data vergelijken wat mijn inziens de reden is dat dit naar boven is gekomen(tijd zal het leren). Individuele data heb je niks aan, gecombineerd ....goud waard!
+1
weurding
@grös het grös dus niet 😉
Bioepz
Deze sluiproute is vast door veel meer boeren bekeken.Maar wat doe je met die kalfjes?
sorry
@Bioepz agnes geeft hier uitleg....jullie kunnen elkaar de hand schudden

telegraaf.nl/video/1576455/…

en .....we zijn de beste van de wereld.....
+3
sorry
En dat gezicht van frans 😄
+2
oerne
.
+3
mh79
Die vaarzen niet laten kalven, heeft toch alleen eerste helft van het jaar nut gehad, bv vanaf oktober is de winst minimaal, mede doordat ze nog maar 3 maand mee zouden tellen. en ik had van deze optie echt nog nooit gehoord, en had door mijn werk toch wel her en der door het hele land mijn connecties gehad. ik geloof daarom ook niet dat het zo grootschalig is toegepast. ook op diverse forums heb ik het nooit ergens gelezen.
Leo,s vriend
@mh79 helemaal mee eens, maar ik ben bang dat, zoals eerder vandaag ook al geschreven werd, er een aantal boeren zijn die willens en wetens de zaak willen bedonderen. Wat de uiteindelijke gevolgen zijn doet er voor die groep niet toe.
sorry
@Leo,s vriend joh ,je weet wat er precies aan de hand is ? misschien gaat het om een paar verloren oormerken
Leo,s vriend
@sorry ja, dat kan, maar daar wordt je niet om veroordeeld. Zo naief ben je zelf toch niet ?
+1
van Ittersum
@Leo,s vriend niemand is veroordeeld
Leo,s vriend
@van Ittersum sorry, ik had moeten schrijven dat niemand daar op gecontroleerd/gepakt/geverbaliseerd/beschuldigd/aangepakt/ etc. Wordt.
van Ittersum
@Leo,s vriend straks blijft er van al die beschuldigingen niks juridisch over , let maar op. Misschien een proeftijd verder niets
Leo,s vriend
Quote Reactie van @van Ittersum:
straks blijft er van al die beschuldigingen niks juridisch over , let maar op. Misschien een proeftijd verder niets

Ja ,dat zou kunnen.
Maar het zou ook kunnen dat er werkelijk iets aan de hand is.
van Ittersum
@Leo,s vriend ze krijgen toch de tijd om het te herstellen?....probleem opgelost
Wilbert
@van Ittersum hoeveel extra koeien zouden er deze en volgende week geslacht worden? Vernietiging van bewijsmateriaal.
Twentsch Land
@Wilbert

Zal gebeuren....maar betekent nog niet dat het niet meer te bewijzen valt.....gewoon kijken waar de meerling kalveren verblijven ( zullen vast niet allemaal al geslacht zijn) en vervolgens DNA monster vergelijken met opgegeven moeder.
+1
Jaap40
@Wilbert lijkt mij dat dat niet kan, bewuste bedrijven staan op slot. Snel afvoeren is dus geen optie.
+1
Wilbert
@Jaap40 er zijn nog maar 90 vd 2000 bedrijven gecontroleerd. Als ik een fraudeur was, had ik de betreffende vaarzen vandaag al laten slachten.
Als de vaarzen weg zijn wordt het een hele tour om uit te zoeken hoe en wat. Als de bewijsvoering niet 100% klopt, volgt alsnog vrijspraak door de rechter. Nvwa weet dit ook, zal dus focussen op de bedrijven waar het bewijs makkelijk is rond te krijgen. Vandaar de blokkade van de 50 bedrijven. Die mogen niets meer laten slachten.
+1
sorry
@Wilbert misschien dat je het niet weet maar er is een dierenarts/nvwa aanwezig bij het lossen,voor het slachten is het dier gezien
+2
Hans19
@sorry Die controleert alleen uiterlijke gebreken.
volvragen
@Wilbert ze kunnen genakkelijk zien dat een vaars geslaagd is met 3 jaren. Dat is niet zo moeilijk lijkt mij
Albert
@Wilbert vast, i&r vergelijken met melkleveringen
+2
JanCees
@Wilbert tja dan werkt de fosfaatreductie alsnog en komt er minder melk voor RFC die ook weer blij
+4
Leo,s vriend
@JanCees Op een ander forum schrijf jij dat je dat deze vorm van fraude al een dik half jaar geleden bij je bekend was, nu weet ik dat je geen bestuurder meer bent, maar waarom heb JIJ dat niet gemeld? Je gaat er prat op dat je nog altijd lijntjes hebt.
Jan S
😀
JanCees
@Leo,s vriend Leo er is door mij diverse keren aangegeven al vanaf herfst 2016 dat het fosfaatreductieplan en de fosfaatwet ongewenste neveneffecten hebben op diverse punten zoals bijvoorbeeld dierenwelzijn, fraudegevoeligheid etc. Als men dit niet op pikt zit mijn werk er op lijkt me.
Het lijkt me niet echt op mijn pad liggen om met een protetsbord voor het ministerie of kantoor van de NZO te gaan lopen met let op I&R let op of er geen drachtige koeien worden geslacht die te ver in de dracht zijn let op er is een nieuwe economische incentive in de sector gebracht die productie per koe sterk zal aanjagen.
Ook op het prikbord hier kon je circa mei/juni vorig jaar al diverse creatieve wegen lezen .
Ik heb het wel gedaan.

Waarom heb jij die niet gemeld?
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @JanCees:
Waarom heb jij die niet gemeld?

Omdat ik ze niet gezien heb. Werkelijk.
Erco
@Leo,s vriend dan was ik de enige zeker, een paar jaar terug. 1 koe teveel met 1 oormerk te weinig. 700 euro armer
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erco:
dan was ik de enige zeker, een paar jaar terug. 1 koe teveel met 1 oormerk te weinig. 700 euro armer

Lijkt me een sterk verhaal, heb ook wel eens controle gehad, en over 2 of 3 koeien met maar 1 oormerk vielen ze totaal niet.
En wat is 1 koe te veel? Als je 25 koeien met maar 1 oormerk hebt kan ik me voorstellen dat het 1 koe te veel is....
Erco
@Leo,s vriend dan is t een sterk maar waargebeurd verhaal. Er mogen 10% oormerken ontbreken, hier 138 stuks vee, 14 oormerken ontbraken, net boven de 10% is kassa!
weurding
@Erco heb laatst 11 besteld en hadden geen 100 stuks. Geen problemen ondervonden
+1
J.v.G
@Erco 138 keer 2 merken is 276.
14 is dan dik 5%
cjw73
@Leo,s vriend hier net wat @Erco zei ook boven de 10% waar een oormerk mistte en 1 koe waar op dat moment niks in zat, terwijl de nvwa gewoon toegaf dat op papier alles klopte qua aantallen wel even dik 900 euro boete.
Wilbert
@cjw73 1 koe zonder oornummer is altijd gezeik. 2 koeien zonder oornummer is veel meer gezeik, dna test en flinke boete.
Je loopt toch regelmatig door de stal? Houd het bij. Nu hier 1,8% vd koeien 1 oornummer. Bestel er altijd 5-7 tegelijkertijd
+2
cjw73
@Wilbert ben het helemaal met je eens hoor en ik hou het nu ook wel weer gewoon bij, is een paar jaar geleden gebeurt in de tijd dat pa ziek werd, en die hield het bij, en een paar maanden later was hij overleden, aandacht bij andere dingen en toen controle en mis was het. Had bijna alle oormerken wel al bijbesteld maar de man was voor geen rede vatbaar.
demelkboer
@cjw73 als vandaag uitgaat heb je hem morgen echt niet in de bus. Het is dus niet te doen om ten allen tijde alle merken inbte hebben volgens mij masr bij houden ischet minste wst je kunt doen
cjw73
@demelkboer das mij ook wel bekend, besteld meestal een stuk of 5 - 6 per keer
Maar toen lag er nog al wat meer uit hoor, moet nogal wat uitleggen voor je bij 10% bent.
+1
demelkboer
@cjw73 ik heb digitale oormerken dus ik vind het al vervelend als ik er een mis per koe. Kan ik niet selecteren. Alleem bestellen van de digitale duurt altijd langer
+3
Jan S
😀
+1
Wilbert
Quote Reactie van @Jan S:
niet volgens de regels

haha, doe wel meer niet volgens de regels 😉 Zal me de volgende keer beter gedragen.

Ik kan me niet heugen dat er in rechtsstaat Nederland ooit een boer is beboet omdat er enkele koeien met maar 1 oornummer in liepen. Jij wel?
Er is een verschil tussen de letterlijke wettekst, de proportionaliteit en intentie van de wetgever. Handelen volgens intentie van de wetgever is de bedoeling. Dan maak je ook bij twijfel of niet eerder beschreven situaties de juiste keuze. En is dat licht is het in orde (en proportioneel) om bij enkele koeien maar 1 oornummer in te hebben. Als je ze deze vervolgens wel tijdig inknipt en niet jaren laat lopen. Het is nimmer de intentie van de wetgever geweest om bij een verloren oormerk alles te laten vallen, een nummer te bestellen en vervolgens 3 dagen bij de brievenbus te wachten.
+1
Jan S
😀
mijnietgezien
@Jan S PS. Als u adviseur X neemt, helpt hij u om de camera's zo op te hangen dat niemand ziet dat u de boel flest.
Jan S
😀
+1
storm
@cjw73 je loopt toch door de stal en dan zie je toch direct dat een oormerk kwijt is?
Hier werk ik het gelijk bij in mijn mobiel telefoon en dan wordt de zaak geregeld althans dan besteld mijn management programma ze.
Iets minder op prikkebord en meer in de stal met je telefoon en dan kijken naar je koeien.
cjw73
@storm even alle berichten erover lezen, is mis gegaan in de tijd dat pa kwam te overlijden en die hield het altijd bij en toen had ik de vervangende merken wel besteld maar er niet weer in geknipt en 1 koe waar niks meer in zat, net boven de 10% uitval gevolg 4% korting op de toeslagrechten. ik doe het nu ook allemaal via de crv app hoor en het prikken hier doe ik ook via de mobiel dus dat kan ook tussen de koeien.😜😜
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @storm:
Hier werk ik het gelijk bij in mijn mobiel telefoon

Dat lukt hier niet
De vingers te dik en de ogen te klein 😃
+1
dwers
@MTSTAMMINGA je ogen zijn nog wel goed, maar je armen te kort.
buorman
@dwers
Hier net zo, zal wel nieuwe bril worden.
Heb langere armen overwogen, maar dan word het weer zo'n geklooi met de overhemden en overalls
+2
Wilbert
@Erco koe met 1 oornummer in mag zelfs geslacht worden, is niks mis mee.
+1
Groen1
@Wilbert Er zijn transporteurs die geen rund meenemen met maar 1 oormerk. Als de rund dit enige oormerk verliest tijdens transport en chauffeur wordt onderweg aangehouden, dan krijgt de chauffeur en degene waar de rund vandaan komt een boete.
Wilbert
@Groen1 heb geen zin in welles nietes discussie, maar eigen ervaring is anders.
Ps. Is uiteraard wel beter als ze 2 nummers inhebben, vind ik zelf ook fijner.
Magdeburg
Ik hoorde net de term Zwarte koeien ,iets met koeien voor de slacht naar het buitenland 😉😉😉😉😉
grös
@Magdeburg
Hier in de buurt reed eerder ook een bussenbedrijf rond met 2 bussen met dezelfde kentekens, nooit een haan naar gekraaid, zo zal het met oornummers ook wel eens gebeuren.
+1
Albert
@grös tot ze op dezelfde dag een aanrijding kregen
cjw73
@grös zo'n grondverzet bedrjf was hier ook. Viel door de mand toen er 2 geflitst werden binnen een kwartier, elke op een eind van het land wat niet in een uur te rijden was.
grös
@cjw73
Ow bedoel je F.N. 😁
Verbaast me niks maar kan natuurlijk ook een hele snelle vrachtwagen zijn geweest..
cjw73
@grös klopt. Kreeg net een bericht via Twitter dat de belastingdienst nu weer beslag heeft gelegd op enkele vrachtwagens van de desbetreffende.
MTSTAMMINGA
@grös
En hoe heeft die zijn I en R op orde ?
Want hij melkt toch ook ,of is hij daar ondertussen weer mee gestopt
+1
grös
@MTSTAMMINGA
Geen idee, heb eerder wel met ze in grondverzet gewerkt en ze brengen hier wel eens klinkers, maar woon er niet in de buurt, andere kant Steenwijk vanaf jullie.
+1
christo
Wat raar dat Schouten 7000 bedrijven de kans geeft om hun illegale vaarzen te laten slachten. Dat rammelt, en zo nog veel meer in deze zaak.
+1
demelkboer
@christo ik vinf het raar dat je nu niks meer hoord over de andrere bedrijven met veel tweelingen. Gaan ze die nu ook allemaal uitpluizen. Dat duurt eeuwen. Dan is de situatie al helemaal anders. Maar als je het niet doet ga je uit van misschien heel gekleurd steekproef. Ik vind het allemaal wat vreemd van de ministerie. Maar goed ik houd niet van complot theorieen
christo
@demelkboer Ik ook niet. Daarom is het van belang dat Schouten laat zien geen dubbele agenda te hebben. Laat zien wat de geconstateerde fraude is, of heeft ze wat te verbergen?
demelkboer
@christo en dat er gevaar voedsel wordt geproduceerd is ook nonsens. Elke slacht koe en elke tank melk wordt gecontroleerd op verscheidende dingen. Drink toch liever de melk van een illegaal hollandse vaars dan poolse legale melk
+1
christo
@demelkboer Baggerargument. I en R en medicijnadministratie horen kloppend te zijn. Dat heet borging. Dat is de grote kracht van de sector. Ga ik niet over in discussie.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
horen kloppend te zijn. Dat heet borging.
Vandaar dat de KLW nooit geborgd zal worden.
christo
@kanniewaarzijn Is de huidige wetgeving ook niet.
+1
Jan S
😀
+1
christo
@Jan S Door borging voorkom je het aantal fouten, je sluit ze niet uit. Snap je dat?
+5
Jan S
😀
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Op papier. En papier is geduldig. Jij maakt nooit geen foutje en elk foutje wordt gemeld. Dat is heel knap.

En dat is nou net waar al die regeltjes voor zijn, blijkbaar voor mensen zoals jij die constant tussen de regels door proberen te leven.
( schat ik zo in als ik je reacties lees)
+1
Jan S
😀
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan S:
Jij hebt mensen die graag in vrijheid leven en je hebt mensen die zich thuis voelen in een gevangenis van regels, wetten, verboden en geboden.De eerste is zelf verantwoordelijkheid voor zijn daden en de tweede verschuilt zich achter de muurtjes van zijn gevangenis (wetten,regels, geboden en verboden)"De grootste misdaden in de wereld zijn niet begaan door mensen die de regels overtraden, maar door mensen die de regels (en commmando's) opvolgden. Het zin de mensen die de orders opvolgen die bommen op dorpen gooien en een bloedbad veroorzaakten"

Dat is volledig gel..l en dat weet je zelf ook.
oerne
.
+1
Magdeburg
Ik weet niet hoeveel melkvee houders hier op het forum zitten, en ook niet waar ze allemaal vandaan komen.
Maar nog niemand gehoord dat er een bedrijf ook werkelijk op slot zit?
Bij 50 bedrijven moet er toch ergens een buurman of iemand in de buurt kennen die op slot zit.
Waar zijn die bedrijven ?
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @Magdeburg :
Maar nog niemand gehoord dat er een bedrijf ook werkelijk op slot zit?Bij 50 bedrijven moet er toch ergens een buurman of iemand in de buurt kennen die op slot zit.

daar lopen ze ook echt mee te koop.
+4
delavalboer
@Magdeburg Precies dat bedoel ik ook, niemand kent ook maar iemand die ineens heel veel auto.s op de dam heeft staan of op slot zit, de accountants horen niks, veehandelaren horen niks, die mogen geen vee ophalen dus die weten vast wel een bedrijf waar dit speelt, ik denk nog steeds dat dit bericht de wereld in is gebracht om het nieuws van de 5 miljoen onder het fosfaatplafon onder uit te halen, en dus wel onnodig veel koeien naar de slacht...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , natuur , rabobank , najk , zlto en vertrouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
142
DEELNEMERS
48
WEERGAVES
0