Schouten: boeren frauderen met registratie rundvee



Originele beschrijving

Ze schrijven kalveren van de ene koe toe aan de andere. Daardoor kunnen koeien die in werkelijkheid al hebben gekalfd langer als vaars geregistreerd blijven.

Deel dit topic

Reacties

dijkstra uit w
En dan zijn er natuurlijk ook nog heel veel pinken die na een veel langere dracht dan normaal een koekalf hebben gekregen, gelukkig is dat niet bekend 😉
jg
Duitse pinken ?
zoiseraltijdwat
Dit heeft nu toch geen zin meer omdat dan de melkproductie per koe omhoog gaat dus de excretie. Volgens mij kunnen we beter de fosfaatrechten omzetten in melkquotum. Werkt veel makkelijker en niet zo fraudegevoelig.
Noorderling
Quote Reactie van @zoiseraltijdwat:
dan de melkproductie per koe omhoog gaat dus de excretie. Volgens mij kunnen we beter de fosfaatrechten omzetten in melkquotum. Werkt veel makkelijker en niet zo fraudegevoelig.

Boven de 10624kg melk per koe doet niemand je wat, en dat lukt dan nog wel een keer.
Boerderie
@Noorderling De minister heeft toegezegd te zullen monitoren of hier daadwerkelijk een stijgende trend in waarneembaar is, en indien ja, maatregelen te nemen.
diezel
Dat zijn er nogal wat....... 😞

2000 boeren
Volgens Schouten gaat het om een groep van tweeduizend boeren die meer dan tien procent meerlingen hadden, koeien met meer dan één kalf. 'Terwijl tussen de drie en vijf procent normaal is. We hebben gisteren 94 bedrijven bezocht, waarvan het bij bijna de helft niet op orde was. De boeren die de fraude hebben gepleegd zijn al op slot gezet. Er mag geen vee meer van af en er mag geen vee meer toegeleverd worden. Tegelijkertijd kunnen zijn rekenen op forse naheffingen en boetes en we zijn strafrechtelijk aan het kijken welke wegen we kunnen bewandelen.


bnr.nl/nieuws/politiek/…
Koeien boertje
@diezel kan me niet voorstellen dat ze 2000 boeren op slot zetten. Dan was er wel meer media opgeblazen
+1
diezel
@Koeien boertje
Moet je eens opletten. Ze zei het ook pas een half uur geleden..... 😞
buorman
@Koeien boertje
2000 verdachte bedrijven, en van de gecontroleerde 50% de zaak niet voor elkaar.
Dan hou je een 1000 over en dan daar nog diegenen af waar geen fraude in het spel is, en het eindigt met een storm in een glas water.
Maar wel weer even lekker negatief in de media, er zal vast iemand zijn die het past......
jg
@buorman Tussen de 5 en 10 % tweelingen is ook niet normaal. Dus daar zit ook nog een en ander. Ontkennen helpt niet meer.
putjesschepper
@jgik heb helaas al enkele jaren 10 % tweelingen. terwijl we nooit een tweeling aanhouden. veearts heeft er geen verklaring voor.
lkool
@putjesschepper Dan zou ik me geen zorgen maken, het gaat om de trend. Als je jaren op de 3% zit, en dan ineens op 10%, en er lopen pinken (cat 102) tussen de koppel die gemolken worden, dan heb je wat uit te leggen...
+1
jan w
@lkool
Je snijd je toch zelf ook in je vingers. de gem. productie per koe gaat omhoog waardoor je in een hogere fosfaatklasse komt. Dat schiet toch niet op?
Boerderie
@jan w Het schiet zeker op: De koe verbruikt een vast aandeel fosfaat voor het basaal metabolisme, dat is de basisstofwisseling. Daarboven is iedere liter die ze extra produceert efficiënter.
sorry
@Boerderie 10 koeien van 9000 liter of 9 van 10000 +1 pink maakt niet zo veel uit in kg fosfaat,(tabel 6)....... het is storm in een glas water van de minister......
+4
Boerderie
Quote Reactie van @sorry:
n van 9000 liter of 9 van 10000 +1 pink maakt niet zo veel uit in kg fosfaat,(tabel 6)....... het is storm in een glas water van de minister......
Reageer @sorry de hoef 4u geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

Vind je? Het maakt misschien niet heel erg uit in de fosfaatrechten, althans, tikt minder snel door, maar op een bedrijf van 100 koeien betekent 10% extra tweelingen toch dik 5 GVE extra die aangehouden is, terwijl hij die had moeten ruimen, die de collega wél geruimd heeft. Jij vind dat een storm in een glas water? Ik vind dat gewoonweg fraude en afbreuk doen aan alle collega's die braaf hun GVE's hebben afgevoerd. Had iedere boer dit gedaan, waren we evengoed over ons fosfaatplafond gegaan met alle gevolgen van dien... Bovendien denk ik: Je loopt hiermee vroeger of later toch een keer tegen de lamp, waarom doe je zoiets. In dit geval was het dus voor de meesten vroeger.
pieta
@Boerderie Volgens mij reageert Sorry gewoon op je reactie met die uitleg over stofwisseling en fosfaatefficiëntie van je. En dan heeft ie gewoon gelijk. Maar die reactie van je heeft niets van doen met het reductieplan omdat dat enkel over GVE's ging. En daar maakt het weldegelijk uit.
Boerderie
@pieta Het ging mij er om dat het in de fosfaatrechten wel handig is een klasse hoger te komen wat betreft melkproductie, omdat je dan per kg fosfaat meer melk produceert. Iedere kilo is er volgens mij 1 hoor.

En vorig jaar, dan gaat het inderdaad om GVE's, daar heb ik zelf ook al een toelichting over gemaakt. Ik valt ook niet over die opmerking, ik val over dat storm in een glas water, zo kan ik het op geen enkele manier benaderen..
pieta
Quote Reactie van @Boerderie:
et ging mij er om dat het in de fosfaatrechten wel handig is een klasse hoger te komen wat betreft melkproductie, omdat je dan per kg fosfaat meer melk produceert. Iedere kilo is er volgens mij 1 hoor

Dat klopt wel maar niet als je een klasse hoger komt door vaarzen niet te laten kalven en wel te melken zeg maar in de praktijk. Tel het zelf maar eens na. @pietjepuk heeft dat hier al eens voorgerekend.
sorry
@Boerderie
dat van gve's is de hele zomer aan de gang,vreemd(bewust ?) dat de minister nu pas ingrijpt...

dat willy nu een toneelstukje aan speelt zijn we gewend van hem ,dat van frans is hypocriet
lkool
@jan w dat maakte in '17 niet uit, foosfaatreductieplan rekende alleen gve's
de hoef
@putjesschepper vorig jaar voor tien januari 5 tweelingen hier
cjw73
@de hoef groot boer zeker !!!😎
jandb
@jg ik heb het bij mijn oom weleens gezien dat er bijna 25% tweelingen waren. die heeft vleesvee en daar loopt een stier tussen. Bij de boer waar ik werk ook wel gezien dat er meer 3 van de 10 pinken een tweeling hadden, hadden ook bij een stier gezeten. dat kan zomaar ook invloed hebben.
+2
de hoef
@buorman schouten moet haar verstand gebruiken ,en niet net als de rest van nederland de boeren mee zwart maken .vind het een beetje jammer
en ja als ze hier zoeken vinden ze ook heus wel een vaars met dood kalf wat gemolken word of zoiets dergelijks ,maar voel me geen fraudeur
+2
jg
@de hoef Dan moet je de lat voor jezelf misschien wat hoger leggen.
de hoef
Quote Reactie van @jg:
t je de lat

wat bedoel je
+2
Magdeburg
@de hoef De fraudeurs gewoon aan de schandpaal, dit is niet goed te praten.
Zoals gewoonlijk een kleine groep zorgt er voor dat de hele sector weer slecht in de media komt.
Dit is de kans voor haar om hard door te pakken, bedrijf op slot, melk weigeren, zie moet alle middelen inzetten om haar tanden te laten zien!
En dat is hard nodig, de melvee sector komt alleen negatief in het nieuws,is dat raar?
Het is toch het ene fraude geval naar het andere!
Ik vind dat de fabrieken hier ook sancties tegen de fraudeurs op moet leggen, de melk gewoon weigeren!
Twee problemen opgelost, de dreigende stand stil zal er dan niet komen, en in een klap van de fraudeurs af, denk niet dat die nog lang boer zijn als de melk geweigerd word, en weer plek voor de boeren die het goed doen!
de hoef
Quote Reactie van @Magdeburg :
De fraudeurs gewoon aan de schandpaal

mee eens maar is het fraude of een misverstand
de mestfraude was er ook ,maar een paar hebben ge fraudeert en de rest een bon verkeerd ingevuld ,en iedereen word over 1 kam geschoren ,scoort lekker in het nieuws
+2
robbies
Quote Reactie van @de hoef:
en ja als ze hier zoeken vinden ze ook heus wel een vaars met dood kalf wat gemolken word of zoiets dergelijks ,maar voel me geen fraudeur

Fraude is geen kwestie van perceptie. Je fraudeert of je fraudeert niet. Boeren die de genoemde fraude pleegden noemden zichzelf ook geen fraudeur, maar creatief.

Wij hebben inderdaad ook twee vaarzen aan de melk die in december gekalfd hebben en allebei een dood kalf hebben getrokken. Dat dien je echter keurig bij Rendac te melden bij het opgeven van het kalf.
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
wel een vaars met dood kalf wat gemolken word

waar ben je met dat kalf gebleven dan?
+2
de hoef
@pietjepuk op de bbq mee de kerst
+2
pietjepuk
@de hoef toch wel opgegeven bij de belastingdienst. dat prive gebruik. 😃
basbes
@de hoef Een dood kalf en registreer je toch, voordat rendac het ophaalt?
de Tank
@buorman kop gewoon stijf in het zand blijven houden..
delavalboer
@buorman Als je een oornr van een koe mist of een kalf niet binnen 24 de blikken hebt ingedaan word dit ook als een fout gezien....en dus fraude....
+1
Wilbert
@delavalboer klets, je hebt niet eens een nieuw nummer binnen 24 uur in huis. Het staat er nu strikt, omdat iedere andere, soepelere, beschrijving afbreuk doet aan het karakter van het IenR systeem. Dat staat voor correct en degelijk.
+4
paulus2
Hmm wie zou er achter de tralies moeten prikken binnenkort🤐
Frans1
putjesschepper
Het is een Veel te fraudegevoelig systeem waardoor er niet minder melk zal komen. En dat zal niet rfc niet kunnen waarderen
+2
sorry
Quote Reactie van @putjesschepper :
En dat zal niet rfc niet kunnen waarderen

en de lto zal er vast een paar royeren als lid.....hoor calon al brallen....
+2
Melkveeboer
Belachelijk!!! Dan heb je toch echt een janboel van je stamboek registratie!
+4
pietjepuk
Quote Reactie van @Melkveeboer:
Dan heb je toch echt een janboel van je stamboek registratie!

bij twijfels gewoon een paar dna monsters nemen. klopt het niet heel de veestapel dna onderzoek. Alles wat niet klopt direct na de slacht.
kaas
@pietjepuk dan heb je echt een probleem want bij de ki gaat het ook nog al eens fout verkeert rietje in koe dus klopt dna ook niet dus ook na de slacht.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @kaas:
ki gaat het ook nog al eens fout verkeert rietje in koe dus klopt dna

volgens mij kijken ze oma, moeder, dochter
de hoef
@pietjepuk niks stamboek hier
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @de hoef:
niks stamboek hier

hoeft niet ook. Je dient bij de geboorte van een kalf alleen de juiste moeder op te geven. Dat moet gewoon kloppen eenvoudig te controleren dmv haarmonsters.
andrc-voortman
@Melkveeboer ik ben niet voor fraude maar wat heb je aan stamboekregistratie wanneer je toch nooit wat voor het leven verkoopt? hele stamboekgedoe, koeien inschrijven, SAP en al die andere zaken zijn voor minimaal 80% van de melkveehouders gewoon hobby..... we hebben relaties die alles 100% stamboek hebben en het duurste sperma van hun SAP nemen en we hebben relaties die nergens naar kijken, gewoon altijd een proefstier gebruiken en de pinken door een eigen stier laten dekken., de tweede groep verdient zeker niet minder/heeft zeker geen mindere koeien dan de 1e. Ook hebben we relaties die gewoon altijd melkvaarzen/-koeien aankopen en alles BBL insemineren, tot nu toe verdienen zij 't meest.......
.
+1
puddingbroodje
@andrc-voortman wel erg bijzonder dat al die veehouders hun boekhoudrapport aan jou laten zien!
de Tank
@puddingbroodje wellicht boekhouder?
+2
pieta
@de Tank veehandelaar
Frans1
@pieta die verdient daar het meest aan
+12
oerne
.
jg
@oerne Daar komt waarschijnlijk nog een WOB over.
zoiseraltijdwat
@jg een watte?????
jg
@zoiseraltijdwat Vooruit , Wet openbaarheid bestuur
Wilbert
@jg Wob al ingediend of blijft het bij "waarschijnlijk"?
jg
@Wilbert Misschien dat sectorpartijen dit al gedaan hebben ?
Wilbert
@jg misschien? Jij slaat nog geen deuk in een pakje boter
jg
@Wilbert Hou het maar inhoudelijk , anders val je zo door de mand.
jg
@Wilbert Waarheidsvinding is voor sommigen in de sector een lastig item .
robbies
@jg Valt waarschijnlijk niet onder de reikwijdte van een WOB. Vee-aantallen zijn private gegevens, terwijl WOB betrekking heeft op overheidshandelen. Maar de enige manier om daarachter te komen is een WOB-verzoek indienen
+1
robbies
@robbies Blijkbaar zit ik er naast en dient een WOB ook voor zulke zaken. boerderij.nl/Home/Nieuws/…
pieta
@robbies Jij zit er wel vaker naast. Mooi dat je het nu zelf ook in de gaten krijgt! 😁
robbies
@pieta Jij bent het niet met me eens, maar dat wil niet zeggen dat ik er altijd naast zit. Jij was zo rotsvast overtuigd van die KLW en de beloning die je zou krijgen voor je zogenaamde efficiëntie. daar kun je sinds vandaag ook naar zwaaien.
pieta
@robbies De koers is tot aan de meet. 😁 En ik zit er vooral in voor evenwichtsbemesting. En dat een x-aantal fraudeurs ons wellicht weer een jaar of wat hebben teruggeworpen vwb KLW en fosfaatrechten is gewoon jammer. Meer niet voor mij.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
En dat een x-aantal fraudeurs ons wellicht weer een jaar of wat hebben teruggeworpen vwb KLW en fosfaatrechten is gewoon jammer. Meer niet voor mij.

Je evenwichtsbemesting is je meer dan gegund. Maar ik herhaal: de KLW is door het gros van de veehouders niet omarmd om die reden, die omarmden de KLW vanwege de mogelijkheden tot veestapelmaximalisatie. Daar is dat ding glad niet geschikt voor. Dat was voor jou lastig te erkennen; jij bleef hameren op een mate van GGB, wat nooit onderdeel van het gesprek is geweest voor LTO. Jij bent de KLW niet kwijtgeraakt aan extensieve veehouders, maar aan je eigen sjoemelende intensieve broeders
MARTIJN G
@robbies Jij slaat de plank weer volledig mis. Fraude op de gve regeling heeft niks met intensief of extensief te maken.
pieta
Quote Reactie van @robbies:
jij bleef hameren op een mate van GGB

Ja, dat noemen ze toch een eigen mening. 😁 Ik heb gewoon een eigen mening dus.
sil
Dit jaar heeft dit in elk geval total geen zin meer omdat nu ook de kg melk mee gaan tellen.
En wat vorig jaar betreft, een kat in het nauw maakt rare sprongen, of wie zich brandt moet op de blaren zitten.
+3
huub
Als ze vaarzen ouder dan twee jaar gewoon als melkkoe tellen is het probleem toch opgelost?
+2
pietjepuk
@huub het is helemaal geen probleem. onderstaande reactie uit andere topic.

pietjepuk 1wk geleden

Quote Reactie van @Koeienpraat:
Ondertussen hoor ik nog steeds dat ze uit Duitsland gekalfde vaarzen voor de dubbele prijs halen.

Staan dan als vaars te boek en kun je dus een jaar melken voor 21,9 kg fosfaat. Je schiet er alleen niets mee op doordat de liters bij de ander koeien bij komen en dus een hogere fosfaatklasse. of je moet dan boven de 10600kg per koe komen.

1 miljoen 110 koeien a 43.5 totaal 4785 kg p
1 miljoen 100 koeien a46.4 + 10 a 21.9 totaal 4859 kg p
+2
sorry
Jammer dat er geen controle geweest rond 2 juli
+2
delavalboer
Ik snap niet hoe je daar mee zou kunnen frauderen, alles staat overal toch geregistreerd, zelfs in de robot moet je alles van a tot z invullen en kloppend zijn, en dit is dan weer gekoppeld aan crv of agrovision??? Ik zal wel niet creatief genoeg zijn, maar ik zou ook zulke risico.s niet nemen..
+3
dorpsrandhoeve
@delavalboer Het lijkt me inderdaad een hele omslachtige bezigheid. Het gevaar is ook nog dat je op een gegeven zelf niet meer weet hoe het echt zit.

Ik houd het maar simpel, gewoon invoeren in het management systeem en meteen naar de robot sturen en melken.
jvt
@dorpsrandhoeve dat in de war raken hoe het zit zal wel meevallen; verschillende boeren hebben al rond 2-7-15 geoefend hoe het moet met oormerken bewaren en later inknippen...
basbes
@dorpsrandhoeve Dat valt wel mee. Zolang je de kalfjes geboren uit pinken als nuchter kalf verkoopt zal het op je eigen rundveeadministratie geen invloed hebben.
+2
brabo
Quote Reactie van @delavalboer:
in de robot moet je alles van a tot z invullen en kloppend zijn, en dit is dan weer gekoppeld aan crv

het zijn ook alleen maar de melkstalboeren die het weer verpesten 😄
cjw73
@brabo of die robot rakkers, want die heb tijd over om dit soort praktijken te bedenken.😛
+1
Hans19
@cjw73 In een robot kun je een koe of vaars niet eerder melken dan dat je hebt ingevuld dat die gekalfd heeft.
robbies
@Hans19 Kan wel. Moet alleen de gegevens niet doorzenden naar IenR
cjw73
@Hans19 kan echt wel hoor. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.
sorry
@brabo ach je doet m gewoon een halsband om van een droge koe...
+2
brabo
@sorry
droge koeien melkt een robot zeker niet
Jan S
😀
casev
Ik denk dat het vandaag rustig zal zijn op het forum. Iedereen heeft een hoop hoogdrachtige vaarzen die vandaag moeten kalven 😇
+3
Noorderling
Quote Reactie van @casev:
Iedereen heeft een hoop hoogdrachtige vaarzen die vandaag moeten kalven

En waar haal je dat kalf of oornummer dan van vandaan?
Die loopt al bij een andere koe. Ben je eerst daadwerkelijk tweelingen nodig 😆
+4
Hans19
Straks een maximaal "tweeling"getal? 😏 Net als met het jongveegetal?
demelkboer
Ik vind meer dan 5 % tweelingen al veel. Ik heb misschien een procent of twee maar dan houdt het wel op. Ik hoor wel bedrijven die structureel altijd veel tweelingen hadden.
+4
KOC1981
2 voordelen:

het is snel te controleren. NVWA moet alleen bij deze bedrijven even de dieren niet gekalfd boven de 2 jaar nalopen en kijken of er melk uit komt.

het zijn er zoveel dat het geen "brabants" probleem kan zijn.
demelkboer
Ik heb getallen effe bekeken op rvo. 2000 met meer dan tien procent en 5700 met meer dan 5%. Daarvan fraudeert volgens het onderziek ongveer de helft. Das bijna 4000 veehouders😲
diezel
Tsja......

(klik om te vergroten)

+2
slagroomvla
@diezel Fosfaatrechten plus 25 euro per kg vandaag!
cjw73
@slagroomvla of niet volgens mij kun je ze beter vandaag nog op de auto zetten dan kunnen ze niet meer zien of de vaars gekalfd heeft ja of nee.
slagroomvla
@cjw73 ze moeten ook weer ergens uit de auto, dat is het probleem.
cjw73
@slagroomvla gewoon voor de slacht doe je niks verkeerd.
jg
@cjw73 Meeste bedrijven zijn geblokkeerd dus afvoer kan niet.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @jg:
Meeste bedrijven zijn geblokkeerd dus afvoer kan niet.

he nodeju nog meer fosfaatrechten nodig
cjw73
@jg ik bedoel ook diegene die nog geen controle gehad hebben, want er zijn weinig andere mogelijkheden om het zo te herstellen bij i&r denk ik
+1
pieta
@cjw73 Ze zijn dan toch waarschijnlijk heel hoogdrachtig op papier. 😁
cjw73
@pieta gewoon even in gust veranderen in de computer
christo
@diezel Dat is dus de reden voor de ophef. Vanmiddag de eerste boeren executeren?
christo
@christo We gaan het toch niet normaal vinden dat politici als een olifant door de porceleinkast lopen te beren? Mijn advies: ffff diep ademhalen en dan even nadenken.
Wilbert
@diezel Schouten maakt even pas op plaats.
Ik neem aan dat alle bedrijven die in het verdachtebankje zitten, worden uitgesloten van de pilot. Idem iedereen die ooit de boel heeft belazerd.
jg
@Wilbert Geen pilot dit jaar.
kanniewaarzijn
@diezel Goede smoes om van die pilots af te komen; ze weten dat dat net zo min deugt!!
sorry
@diezel die mariska ken dr ook wat van....32500 bedrijven....en dat schrijft dan voor de nieuwe oogst wat een tuthola......misschien moeten ze bij lto die eerst maareens royeren....wat een nivo daar
+3
torrarica
@sorry Ze schrijft voor boerderij.
+1
Hendriksen
De consument (jullie afnemers) zal dit ook wel weer met verbazing lezen en hierdoor de hele sector nog meer gaan wantrouwen.
Gaat lekker zo.
+7
puntertje
De signalen dat afgekalfde vaarzen als 'pink' uit Duitsland naar Nederland kwamen waren er al heel lang.
Dit soort 'slimmerikken' hebben er weer voor gezorgd dat mensen die zich aan de regels houden extra korting voor de kiezen kregen. Dus pak ze maar eens aan, kort ze maar flink op fosfaatrechten en trek de vergunningen maar in, anders bewerkstellig je toch geen gedragsverandering. Ze zetten bovendien de geloofwaardigheid van de hele sector in Brussel enorm onder druk en zo zijn we allemaal weer de pineut. Laat maar eens een paar fraudeurs echt failliet gaan, kijken of ze dan met hun zielige verhalen in de pers opduiken met tranen in de ogen van over het 'onrecht' dat hen is aangedaan.
+3
KOC1981
@puntertje eens, alleen vallen de Duitse vaarzen hier zelfs nog niet onder volgens mij.

ik zeg het, gewoon alle bedrijven nalopen met teveel tweelingen, en alle bedrijven die een vaars uit het buitenland hebben gekocht (zal wel wat overlap inzitten) dieren nalopen ouder dan 2 jaar en op papier niet gekalfd. en kijken of er melk uit de uier komt.

per dier met terugwerkende kracht de fosfaatboete opleggen vanaf de leeftijd van aanvoer of 2 jaar (240euro/maand t/m december) uit het fosfaatreductieplan, de extra mest mee in de mestboekhouding nemen en voor mijn part volledige toeslagrechten intrekken.

1 NVWA er kan toch wel een bedrijf of 5 per dag doen. hoeveel personeel hebben ze daar? anders even Qlip machtigen om de controle voor hun te doen? even de grote middelen inzetten.
oerne
.
Magdeburg
Gaat lekker in Nederland ,
Coen
@Magdeburg , dat zijn dus de 'zelf benoemde echte ondernemers'
en daarvan zijn er in NL inmiddels veel te veel 😄
+3
Magdeburg
@Coenniet alleen blokkeren, ook de melk weigeren dan zijn deze grappen heel snel voor bij.
verwijderd
+2
KOC1981
@oerne volgens mij staat de kringloopwijzer hier volledig los van. en vind het spijtig dat een op termijn goed systeem getorpedeerd wordt door zoveel gesjoemel van individuele ondernemers
+2
weurding
En weer bederft een relatief kleine groep het voor de meute, verneuk de massa spek je kassa 😞
+2
cjw73
@weurding een kleine groep?? 8000 boeren vind ik nogal wat.
weurding
@cjw73 meende 2000 op slot, niet goed gelezen dus
+1
kanniewaarzijn
@weurding Er komen er per bericht 2000 bij! 😂
+3
weurding
@kanniewaarzijn geen tweelingen gehad in 2017, totaal onschuldig.. 😬
maar als ze de echte daders nu korten kan men de knelgevallen verruimen............ 😉 😅
+1
oerne
.
+5
hans1980
Nou Schouten nu heb je de fraudeurs te pakken , Kijk ook even of er geen toevallige piek aanvoeren zijn voor 2/7/2015 dan heb je de meeste ZLTO erg wel te pakken!
pieta
@hans1980 Je denkt toch niet serieus dat dit alleen in ZLTO-gebied te doen is met zowat 8.000 veehouders/bedrijven.
Bioepz
Ben toch zo benieuwd in welke provincie de meeste fraude gevallen voorkomen.Maar ik vind het wel een Brabantse oplossing.
+1
brabo
Quote Reactie van @Bioepz:
Maar ik vind het wel een Brabantse oplossing.

ik vind het meer iets van de bioboeren
Leo,s vriend
@brabo volgens de minister zit er geen enkel verband tussen regio of bedrijfsvorm. Dus maak je geen zorgen.
Jan S
😀
Leo,s vriend
@Jan S je snapt de context niet Jan.
Jan S
😀
Magdeburg
@Jan S als de fraude is bewezen, is er maar een sanctie, die de verwerkende industrie dan kan en moet doen, de melk weigeren, halen ze de melk wel op dan kun je hun ook niet meer serieus nemen.
Dan zetten ze een punt en bedenkt een ieder sich wel 4 keer voordat die de regeltjes probeert te ontwijken
Je moet de fraudeurs raken waar het zeer doet
+1
Jan S
😀
Magdeburg
@Jan S ik hoop ook dat je er geen goed gevoel bij krijgt, dat is nodig om de slechteriken eens wakker te maken !
😉😉
Jan S
😀
Magdeburg
@Jan S niets doen en pappen nat houden,daar red je het mee!
De toekomst van de hele sector word door deze praktijken niet beter !
Jan S
😀
Magdeburg
@Jan S wat zou dan de opdracht van mij zijn # paranoïde hier #
Jan S
😀
+1
Magdeburg
@Jan S voor mij is frauderen niet de dagelijkse gang van zaken, ik weet niet wat je daar over moet zeggen.
Ik vind het meer als normaal dat fraudeurs hard worden aangepakt, en naar mijn meningitis daar maar een straf voor, de melk niet meer ophalen van die kliek . Meet heb ik hier niet proberen te zeggen .
Als jou dat niet past zegt dat meer over jou dan over mij !
Jan S
😀
+2
robbies
@Jan S jij tiert tegenwoordig tegen alles en iedereen. Je gaat toch niet beweren dat fraude gedoogd moet worden omdat de overheid zelf ook niet zuiver is?
+1
Jan S
😀
Magdeburg
@Jan S nu komt de aap uit de mouw, je bent gefrustreerd door de overheid, dat kun je gewoon zeggen en ik snap dat zelfs heel goed.
Maar dan moet je niet jammeren maar handelen !
+1
Jan S
😀
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan S:
de media
Vanavond de Staatstelevisie ook gehoord? "Het schadelijke fosfaat......"
+1
Jan S
😀
weurding
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Het schadelijke fosfaat......"

tijdens de gaypride wilden ze het maar al te graag inzamelen, met alle kwalen en besmettingen op de koop toe 😉
Magdeburg
@Jan S dat staat hier ook niet ter discussie geloof ik, en ja ik ben tegenover de overheid net zo kritisch als over dit onderwerp.
Vind het alleen jammer dat er hier zo makkelijk over gepraat wordt, en intussen het weer op journaal nieuwsuur uitgezonden wordt.
Wat moet de eindverbruiker wel niet van de melkvee sector denken
Magdeburg
@Jan S over hoe jij je bedrijf runt, of hoeveel melk jij gemiddeld onder jekoeien vandaan haalt, met wat voor voer of hoeveel hectare je hebt, interesseert me niet,deze discussie gaat over frauderende melkveehouders, niet meer niet minder.
En daar heb ik een uitgesproken mening over, je hebt gelijk het raakt me niet, zit in Duitsland , vind het jammer dat deze mooie sector weer slecht in de media komt!
Jan S
😀
+1
Magdeburg
@Jan S Je hebt van mij niet gehoord wat jij doen moet, moet je helemaal zelf weten,weet wel dat als het zondoor gaat met de melkvee houderij in Nederland dat de goede naam die Nederland heeft door mensen als jij te grabbel worden gegooid.
En dan komen de grote tranen, hadden we maar eerder wat gedaan
+1
MARTIJN G
@Jan S Weer zo'n Trol die alles beter weet. 100 bedrijven bezocht van de 18.000 die het ergst opvielen en daar waren er 43 van fout. Nou dat is niet representatief.
+1
robbies
@MARTIJN G Wanneer dringt het tot jou door dat elk geval van fraude er eentje teveel is. Brussel volgt zulke dossiers met argusogen en jij loopt het te bagatelliseren. Voor mij mocht de hele derogatie de lucht invliegen. met of zonder derogatie maakt voor mij niet uit. Ik heb het afgelopen jaar een inspanning moeten leveren, en we hebben die verrekte fosfaatrechten op onze nek. Nu zijn er enkele tientallen klootviolen die het voor de rest verpesten en alle inspanningen van het afgelopen jaar teniet kunnen doen.
MARTIJN G
@robbies Dat is in alle sectoren zo. Niet meteen meehuilen, eerst een kijken hoe groot het probleem werkelijk is. Geloof er niks van dat dit op grote schaal is gebeurd. Ik had er nog niet eerder van gehoord.
+2
robbies
Quote Reactie van @MARTIJN G:
Geloof er niks van dat dit op grote schaal is gebeurd. Ik had er nog niet eerder van gehoord.

Dat is je graadmeter?
MARTIJN G
@robbies Ken jij ze die dat doen?.
+1
Magdeburg
@MARTIJN G struisvogel politiek ?
Wir haben fon niks gewüst 😉
Het gebeugt en dat Moët een halt toegeroepenworddn met harde hand,daar gaat het uiteindelijk om, wil je dat niet zien is dat jou probleem.
Maar dan niet huilen als er weer strengere maatregelen worden genomen omdat jij nu je kop in het zand steekt
+2
robbies
@MARTIJN G Nee, maar ik ken ook geen hennepkwekers, pillendraaiers en MDMA-fabrieken. Dat schijnt echter ook te gebeuren hier in Brabant.
+1
Magdeburg
@robbies jij slaat de spijker op zn kop, maar als je de berichten hier zo leest zijn er nog te veel die NOG niet wakker zijn.
Leo,s vriend
@Jan S Jan, ik reageerde op de opmerking dat het een Brabants probleem zou zijn.
+4
pieta
@Jan S Op de volgende manier voorkom je problemen:

(klik om te vergroten)

+1
Coen
@Leo,s vriend , er zijn collega-melkveehouders die maar wat graag de derogatie saboteren 😞
+1
Leo,s vriend
@Coen ja, helaas wel.
MJvW
Nu op BNR radio heel programma gewijd aan de fosfaatproblematiek/fraude: bnr.nl/player/audio/…
Hans19
@MJvW Heb er naar zitten luisteren, maar je wordt er niet vrolijk van als boer zijnde met wat voor vragen mensen komen.
Elvis
3 fm net op t nieuws boeren frauderen door meer dieren op te geven dan ze hebben, om meer mest uit te rijden op hun land.
demelkboer
@Elvis schitterend de mediA. Bel en kleppel en luiden en horen en zo......
basbes
@Elvis meer koeien en meer bermen.
Maak de namen maar bekend dan weet ook wie een collega is en wie niet
+3
weurding
Heb 14 dagen terug veel moeite gehad met afscheid nemen van het melkvee, echter nu ik zie en hoor hoe men de boel om zeep probeert te helpen ga ik er enigsinds iets "plezieriger" tegen aan kijken 😞 zou me dood schamen als ik tot het "selekte" groepje behoorde die collega's het leven zuurder maakte dan wenselijk is
+2
Frans1
Quote Reactie van @weurding:
echter nu ik zie en hoor hoe men de boel om zeep probeert te helpen

Zo zie ik het niet. Er zijn een paar bedrijven over de schreef gegaan,daar moet tegen opgetreden worden,makkelijk zat,anders houdt niemand zich meer aan regels op het laatst,Maar ik heb het idee dat dit hele "schandaal" zwaar overdreven wordt
delavalboer
@Frans1 helemaal mee eens...amen...
weurding
Quote Reactie van @Frans1:
daar moet tegen opgetreden worden,makkelijk zat,

inderdaad, maar de berichtgeving van de laatste maanden richting veehouderij doet sterk denken aan een vorm van om zeep helpen, zo zie ik het tenminste
+2
de hoef
Quote Reactie van @weurding:
, zo zie ik het tenminste

opa vertaald het hier zo ,je word door je eigen nest aan de schandpaal genageld
+1
robbies
@de hoef Dat zei een grupstalboer laatst ook tegen mij
kanniewaarzijn
@weurding Niet alleen de laatste maanden, is al jaren aan de gang.
vaak
@weurding Ik heb precies dezelfde beleving.
+1
Magdeburg
@weurding dat jij je koeien weg hebt Gedaan om wat voor reden ook is natuurlijk een moeilijke beslissing, ik en Mn broer zijn voor 27 jaar weg gegaan uit Nederland, ik nu in Duitsland ,broer in tchechie en zouden wel weer terug willen naar Nederland, heeft een paar redenen, Fam kennissen en je wordt er niet jonger op en in Nederland ben je uiteindelijk gewoon goed verzorgd.
Hebben de laatste paar maand een paar gemengde bedrijven in Nederland bekeken om eventueel samen te boeren tot ons pensioen.
Er is genoeg vraag naar melkvee en gemengde bedrijven in Duitsland en tchechie, veel investoren op de markt vooral uit Zwitserland en China .
Zouden graag een melkvee bedrijf in Nederland kopen overnemen of zelfs kompleet weer opbouwen, zijn van die gedachten die in onze mogelijkheden ligt.
Ik zit nu een paar dagen op dit forum en we volgen het nieuws sinds kort weer op de voet, omdat je met de met de gedachte speeld om weer terug te komen.
Moet eerlijk bekennen dat het ook belasting technisch heel interessant zou zijn voor ons. Hebben nog steeds 95 hect in eigendom in Nederland en het zou niet zo moeilijk zijn om weer te starten.
Maar als ik dit allemaal zo lees, van vrienden en kennissen hoor in Nederland wat er bij jullie aan de hand is, kun je beter met je geld naar het casino gaan!

Wat is er toch aan de hand, mooie sector,waar geld te verdienen is als jij je best doet, netjes werkt waar Nederland om bekend staat!
Nederlandse melkvee houders hebben altijd zolang als we weg zijn een paar cent meer betaald gekregen voor de melk.

Fraude hier en fraude daar, kunnen zonder de fraude je broek niet meer ophouden?
Als dat zo is moet een ieder zich afvragen of het geld wat je er in hebt zitten en het werk wat je er voor doet wel op de goede plek is ingezet!
Wat zou je ons adviseren in deze turbulente tijd ?
de hoef
@Magdeburg van de week nog mooi bedrijf verkocht onder maagdenburg was dat toevallig van jou
Tommie1
Quote Reactie van @Magdeburg :
dat jij je koeien weg hebt Gedaan om wat voor reden ook is natuurlijk een moeilijke beslissing, ik en Mn broer zijn voor 27 jaar weg gegaan uit Nederland, ik nu in Duitsland ,broer in tchechie en zouden wel weer terug willen naar Nederland, heeft een paar redenen, Fam kennissen en je wordt er niet jonger op en in Nederland ben je uiteindelijk gewoon goed verzorgd.Hebben de laatste paar maand een paar gemengde bedrijven in Nederland bekeken om eventueel samen te boeren tot ons pensioen.Er is genoeg vraag naar melkvee en gemengde bedrijven in Duitsland en tchechie, veel investoren op de markt vooral uit Zwitserland en China .Zouden graag een melkvee bedrijf in Nederland kopen overnemen of zelfs kompleet weer opbouwen, zijn van die gedachten die in onze mogelijkheden ligt.Ik zit nu een paar dagen op dit forum en we volgen het nieuws sinds kort weer op de voet, omdat je met de met de gedachte speeld om weer terug te komen.Moet eerlijk bekennen dat het ook belasting technisch heel interessant zou zijn voor ons. Hebben nog steeds 95 hect in eigendom in Nederland en het zou niet zo moeilijk zijn om weer te starten.Maar als ik dit allemaal zo lees, van vrienden en kennissen hoor in Nederland wat er bij jullie aan de hand is, kun je beter met je geld naar het casino gaan!Wat is er toch aan de hand, mooie sector,waar geld te verdienen is als jij je best doet, netjes werkt waar Nederland om bekend staat!Nederlandse melkvee houders hebben altijd zolang als we weg zijn een paar cent meer betaald gekregen voor de melk.Fraude hier en fraude daar, kunnen zonder de fraude je broek niet meer ophouden?Als dat zo is moet een ieder zich afvragen of het geld wat je er in hebt zitten en het werk wat je er voor doet wel op de goede plek is ingezet!Wat zou je ons adviseren in deze turbulente tijd ?

Ik denk dat er meer koeien gemolken worden door Nederlanders, of mensen metnederlandse roots in het buitenland dan hier........
+1
weurding
@Magdeburg ik kan je niks adviseren. Anderen mij ook niet.gewoon je eigen kop volgen en eerlijk blijven. Dat geeft mijn inziens de beste resultaten
Jan S
😀
buorman
Quote Reactie van @Jan S:

netjes werkt waar Nederland om bekend staat!

Jij probeert de laatste dagen alles een beetje te bagatelliseren Jan S.
Maar bovenstaande heeft inmiddels wel wat schade opgelopen, fake of niet
+1
Magdeburg
Even voor de duilijkheid, het is een fam bedrijf, twee broer, dus alles samen.
Nee niet verkocht,staat in de stille verkoop!
Ik denk wel dat ik weet welk bedrijf je bedoelt
+1
mh79
Je hebt in nederland gewoon heel veel meedenkers, waarvan de grootste schreeuwers vaak tegen je zijn
. wanneer je 95 ha in eigendom hebt, is extensief het makkelijkst om relaxed te boeren tot het einde van je carriere.
Magdeburg
@mh79 meedenker heb je overal,we zijn tegen de stroom in weg gegaan uit Nederland en hebben altijd onze eigen ding gedaan, soms goed, soms ook veel geld gekost.
Het is niet allemaal makkelijk geweest.
Terug naar Nederland gaan is ook geen gemakkelijke beslissing.
We willen graag boeren, op een sigarendoos uitrekenen met een biertje erbij of het kan of niet.
Dat is geloof ik verleden tijd in Nederland en niet ons ding
+1
de hoef
@Magdeburg sigarendoos en biertje erbij ,dat lukt nog wel hoor
Frans1
@Magdeburg het is hier relaxter boeren dan dat dit forum doet voorkomen hoor,vooral als je op eigen grond grondgebonden bent.wie doet je wat
Magdeburg
@Frans1 we zullen het beleven, als alles goed gaat melken we 1 maart in Nederland
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Magdeburg :
1 maart in Nederland

Waar?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , kalveren en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
190
DEELNEMERS
59
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN