‘Hetze fosfaatrechtenmarkt niet groter maken dan het is’

Fosfaatrechten zullen de komende jaren veel minder de gemoederen bezig houden dan ten tijde van het melkquotum. Dat verwacht Jan Kappers van Alfa Accountants. „Je moet je sterk afvragen of je met de huidige prijzen in fosfaatrechten wilt investeren.”

Deel dit topic

Reacties

labella
Dat zeiden die zelfde accountants in het begin van het melkquotum ook, gelukkig heb ik toen niet naar ze geluisterd en in het begin flink wat quotum bij gekocht en nu maken deze adviseurs weer precies dezelfde fout.
grondlozeboer
Dit is de tweede keer dat jan kappers waarschuwt.

Ik denk dat het gewoon verchil wie wat kan qua aankoop.

Maad goed je moet wat adviseren
Jaap40
@grondlozeboer je kunt je ook afvragen waarom men in Nederland veehouder oid wil zijn. Je ziet boeren achter elkaar aan stoppen momenteel.
Het is niet alleen de vraag of fosfaat rechten duur zijn of niet.
Het kapitaal intensieve systeem heeft teveel averij opgelopen. We doen met zijn allen net alsof er veel wordt verdient....
Het lijkt erop alsof Jan Kappers die boodschap wil brengen.
grondlozeboer
@Jaap40 je kan wat anders gaan doen. Je kan emigreren. Maar overal dn met slles is wat.

Er moet nu gewoon s rust komen en dan vind het zn weg wel.

Er is gewoon altijd wel een reden waarom iets niet kan. Maar volg je eigen kop dat is vaak t beste
demelkboer
@demelkboer die was voor kalverprijzenforum 😉
jerseys
De schuld per kg melk was ten tijde van het invoeren van de quotering veel lager als nu. Maw er was nog genoeg financieringsruimte. Deze is er bij de meeste bedrijven nu niet meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's investeren , melkquotum en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0