Muurverf

Onder het mom: het oog wil ook wat en tis goedkoop scoren voor mijn RC en Qlip, had ik het nobele idee om de melkstalmuur tot 1,80m hoog te verven met een muurverf. Dit over de bestaande tegels heen.

Nu de vraag, welke verf of coating is daarvoor geschikt. Dus HD-spuit bestendig, makkelijk aan te brengen, slijtvast en vooral anti-vuil.

Dat het ook budgetvriendelijk moet zijn spreekt natuurlijk voor zich 😉

Deel dit topic

Reacties

+2
cjw73
Verf is duur, dus al jou eisen bijelkaar bestaat die verf niet. Denk dat een coating laag alleen sterk genoeg is, maar daar zijn specialisten voor nodig. Er is weinig wat echt goed hecht op tegels.
van Ittersum
@cjw73 dat is het probleem, voor de vloer durft iedereen het wel aan, voor de wanden niet. Dan moet de muur gewoon metselwerk zijn of gestucd en het liefst 14 dagen op kamertemperatuur voor de aanhechting. HD-spuit waardig krijg je bijna nergens bij renovatie
pieta
Quote Reactie van @cjw73:
Er is weinig wat echt goed hecht op tegels

Tegellijm? 😁
cjw73
@pieta dat kan ook ja. En een nieuwe laag tegels. 😉
+2
brabo
Het wordt tijd dat je je geld eens in je bedrijf gaat investeren ipv er buiten
van Ittersum
@brabo hahaha, even een flashback over de afgelopen drie jaar

na:
asbestsanering
zonnecollectoren
stalinrichting
kuilvoermachine uit New-Zeeland
voertrein melkstal

en komend:
nieuwe roosters (april)
andere of nieuwe broem broem (trekker) als het meezit (prijs is baas. opmerkelijk: mijn Zetor 6441(2007) is voor de handel meer gewild en waard dan mijn DF MK2 100(2001) !!!!!)

toch bedankt voor uw advies (kan er niks mee maar toch 😉 )

zou ik ook wel eens voor een dubbeltje op de voorste rang willen zitten, vandaar!!!!
cjw73
@van Ittersum wat is een voertrein in de melkstal? Sorry ik ben een domme boer.😢
van Ittersum

(klik om te vergroten)

Nu

(klik om te vergroten)

Toen
cjw73
@van Ittersum oke. Die kilomatic dingen heb ik ook nog maar zit zelf te denken over pipefeeders doordat ik alle brok in de melkstal verstrek.
van Ittersum
@cjw73 hier voor de lok- en zwijgbrok. Pipefeeder voert ook toch allemaal tegelijk? Kunnen ze de hoeveelheid wel aan in die tijdsbestek( natuurlijk heb je de ervaring nu al met alle krachtvoer in de melkstal maar dat komt tegelijk)
cjw73
@van Ittersum nee de pipefeeder versterk het in kleine porties per minuut. En kwijt worden is geen probleem, we voeren hier al ruim 30 jaar alles in de melkstal op de enkelvoudige voeders na die voer ik over de mais.
van Ittersum
@cjw73 (ben lastig) Is het een constante voedering of telkens kleine porties? Mijn koeien braken bijna alles af (stoten) om net die ene brokje nog te kunnen krijgen. Ik kan me voorstellen dat ze het idee krijgen, als we met onze kop rammen we beloont worden wat misschien niet zo is maar maak dat hun maar wijs.

Oftewel waarom nu naar pipefeeders en niet nieuwe kilomatics indien deze versleten waren (prijs was bij mij 2x6 2300 euro met toebehoren)
pieta
@van Ittersum Met de kop stoten om brok te krijgen doen ze alleen als er dan een brokje valt af en toe. Niet als ze om de x-aantal seconden een kleine portie krijgen en als ze stoten er echt niets valt. Dat is mijn ervaring.
cjw73
@van Ittersum hij verdeeld klein porties en dat stoten doen ze bij mij nu ook niet. Maar heb schoon genoeg van dat touwtje trekken en wil graag gericht per koe automatisch voeren, iets wat daar mee kan.
weurding
@van Ittersum klopt. Zetor is bewezen no nonsense voor export heel gevraagd geen electrotroep en de eerste agrotrons dalen snel in waarde terwijl de laatste series van dx stijgen
van Ittersum
@weurding heb ik nu ook gemerkt. Daarom stuur ik ook aan om de Zetor toch maar te houden en de DF in te ruilen. Nu nog het eens worden en anders maar niet , tis mogen, niet moeten!
weurding
@van Ittersum nu is (rest)waarde discutabel, je moet er ook mee werken hè 😉 en eerlijk is eerlijk, claas schrijft ook snel af, maar toch een hele fijne trekker in vergelijking met sommige anderen, zal geen merken noemen 😂
van Ittersum
@weurding ik gok............................DF! Een Agrotron MK2 is gewoon moeilijk weg te zetten in de handel. Je krijgt op den duur handelsprijzen voor je oud ijzer. JD bood me vanmiddag een gegarandeerde terugkoopbedrag na 5 jaar aan op basis van x uren per jaar. Gezien de restwaardes en als je toch al niet weet of ik doorga of wel het overwegen waard.
Piet1960
Je kan ze ook een keer een goeie schoonmaakbeurt geven, zijn ze ook weer als nieuw denk ik?
van Ittersum
@Piet1960 na 38 jaar heeft de kalk, verwering en ook al wat herstelwerkzaamheden het mooiste er wel afgehaald
weurding
@van Ittersum hier zijn wanden met portland aangesmeerd in 1982 en nog steeds strak
pieta
@weurding Hoe zou het met Enci geweest zijn? 😁
van Ittersum
@pieta leg uit, heb kennelijk iets gemist
pieta
@van Ittersum Ik dacht dat jij zelf wel kon Googlen. Het is gewoon een ander merk cement. 😁 Voor zover ik er verstand van heb.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
Het is gewoon een ander merk cement. Voor zover ik er verstand van heb.

tja enci en portland staat beide op de zelfde zak.
pieta
@pietjepuk Dat kan wel maar originele enci-cement is andere dan portland. Tenminste dat vertelt wikipedia me.

nl.wikipedia.org/wiki/ENCI/

nl.wikipedia.org/wiki/Portlandcement/
pieta
@pietjepuk Wat wil je hier mee zeggen? Dat Enci portlandcement bestaat ontken ik toch niet.
+1
weurding
@pieta bestaat dat nog? eerste nederlandse cement industrie toch?
George
Quote Reactie van @weurding:
eerste nederlandse cement industrie toch?

Natuurlijk bestaat dat nog. Maastricht jonguh. Ik ben er deze zomer nog met een rondvaartboot langs gevaren. Je moet toch eens naar de grotten in Maastricht AW.
+4
weurding
@George wat vertel je me nu.... jij in een bootje? 😂 😉
George
Quote Reactie van @weurding:
wat vertel je me nu.... jij in een bootje?

Ik zag aan beide zijden de kant en als hij zou vergaan zag ik nog wel kans om dat stukje tot aan wal te kunnen zwemmen. Dat maakt nogal een verschil. Ik ga niet midden op zee in onstuimig water.
+3
pieta
@George Zo staat hier in de buurt dat restaurant waar je niet moet gaan eten. 😁 Eternit 😁
van Ittersum
@weurding puur (in combinatie met water uiteraard) en ook nog met een primer eronder of 1 op 1, zou het ook met een kleurstof er door kunnen?
weurding
@van Ittersum op de vloer hebben we met rode kleurstof idd
sorry
Trespa
jpls
@sorry trespa gaat verweren als het opgesloten zit, moet lucht achter
jpls
@jpls misschien is kunstof platen van gerecycled plastic, zoals varkens voerbakken iets, kans je ook in grote platen aankomen gaat nooit meer kapot.
van Ittersum
@jpls dat vervormd. Niet veel maar heb deuren (5cm dik honinggraat) hiervan. Oersterk maar niet altijd strak naar verloop van tijd
grös
@van Ittersum
Heb wel eens grijze betonverf van de Action gehad, jaren terug op dorpel tegels gesmeerd, spul zit er nog steeds op.
van Ittersum
@jpls klopt,
jpls
@van Ittersum heb zelf met een kango de tegels eraf geslagen en toen afgestuct, en daarna een cementpap erover gesmeerd ( de donkere ), en als het glad is word het goedgekeurd door Q-lip, en ja het is wat donker, maar daar hebben ze TL-lampen voor uitgevonden.
pieta
Quote Reactie van @jpls:
met een kango de tegels eraf geslagen

Dat lijkt me wel een mooi gezicht. Maar is het niet zwaar om met de kango te slaan? 😁
van Ittersum
@jpls kunstlicht vervangt nooit echt licht, dan maar met een kleurtje er doorheen
Frans Z.
Begin er niet aan met verf.Gaat geheid bladderen,dan ist nog lelijker als dat het nu is.
+1
komelker 2
RVS platen tegen de tegels aan schroeven.
adriaan33
@komelker 2 plastisol plaat gaat ook
Wilbert
Je hebt nu mooie lichte tegels, mooi zo laten! Verf gaat bladeren en bij donkere verf wordt de melkstal een donker hol. Coating is mooi, maar kan eigenlijk slecht op wandtegels.
van Ittersum
@Wilbert daarom mijn vraag ook, ik was zelfs met mijn (beperkte)kennis ook al bang voor zoiets. Maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt
Wilbert
@van Ittersum lekker die mooie tegels laten zitten, dan maar iets meer belasting betalen 😉
Ps. Als je nog geld kwijt moet, kalverhuisvesting eerste 6 maanden kan altijd wat luxer of de afkalfstal wat mooier en gemakkelijker maken? Weet niet hoe het nu is, maar preventie en gemak maakt het leven een stuk leuker 😄
-NEW-HOLLAND-
Volgens mij is een epoxy betoncoating daar wel geschikt voor, heb dat wel meer gezien in melkstallen.
jan w
Heb jaren geleden al eens een proefmonster ontvangen van een of andere wonderboard. Een kunststof plaat van een paar mm met bubbels , die werd ook in slachterijen en dergelijke gebruikt.
wonderboard.nl/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0