Kunststof vloer in vrijloopstal

Kunststof vloer in vrijloopstal
Marco Vlaming bouwde als eerste melkveehouder in Nederland een vrijloopstal met de high welfare vloer. Op deze kunststofvloer kunnen de koeien beter hun natuurlijk gedrag vertonen en er vindt direct scheiding van mest en urine plaats.

Storingsgevoelige robot vervangen door stronthapper voorop de trekker en in de toekomst willen we niet anders meer? of toch niet?

Deel dit topic

Reacties

Dre van Helmond
Als die veegmachine zijn werk maar doet zijn we weer een stapje verder.
Piet1960
Vind het maar een gesmeer met die stofzuiger. Koeien worden er niet schoner mee. Als je die koeien zelf moest schoonmaken in een melkstal maakte je een andere keuze.
van Ittersum
Mede mogelijk gemaakt door : JOZ😂

Over 5 of 10 jaar maar weer eens een ervarings reportage doen. Dan kan er tenminste objectief beoordeeld worden 👍🏻
m uut m
@van Ittersum
Niet geschikt voor melkkoeien.
van Ittersum
@m uut m buiten dat. Deze beste meneer had mij te veel JOZ stuff aan , dat je ongewild al denkt daar krijg je geen kritisch woord over. Let maar eens op. Mensen met een lely of Laval overall behoren in de regel ook tot dit soort familie. Goede en slimme vorm van reclame en binding. We zijn en blijven kuddedieren🤣
pieta
@van Ittersum Als je bij mij komt kijken krijg je eerlijk commentaar. Ervaring met GEA en met Lely. En niets is perfect.
+1
van Ittersum
@pieta da's tenminste praat (top). Als ik voor ik iets aankoop op (goedbedoeld) met de dealer op excursie ga om iets te gaan bekijken vraag ik nadat ik alle voordelen bijna in 2-voud heb aangehoord steenvast: En wat zijn de 3 grootste nadelen? Die onverwachte vertwijfelde blik van de boer naar de dealer (mag ik het zeggen of niet) is meestal zo sprekend dat je weet, niet alles is dus perfect!!!!
pieta
@van Ittersum Ik waarschuw ze altijd als ze willen komen kijken. Ik zeg wat ik er van vindt. En toch komen ze. Alleen GEA is indertijd een keer niet gekomen omdat ik ze even waarschuwde voor mijn commentaar over de 3-wegselectie. 😁
verbi
Wij hebben een mestrobot van JOZ en we zijn er best goed tevreden over.Een goede vriend die alles geautomatiseerd heeft zei eens tegen me, een boer waar nooit een storing of iets kapot heeft heeft geen melkkoeien meer, vondt het de spijker op de kop slaan.
jocobreebaart
Ik ben toch erg benieuwd hoe de kwaliteit van de melk is met deze stal .
dwers
Dus dit wil de consument.
m uut m
@dwers
Nee
De consument vindt dik in het stro het mooist.
pieta
@m uut m Ik dacht in de wei? 😁
+1
m uut m
@pieta
Niet in de winter
+1
Pluto
@m uut m stro is mooi maar niet duurzaam !!. Mijn dierenarts vindt de ammoniak opstijging uit stromest of potstal niet wenselijk en keurt daarom stro af. Niet dat ik mij er wat van aantrek !. Maar het geeft wel aan hoe bizar de discussie duurzaam aan het worden is .
m uut m
@Pluto
Ik hoop voor jou dat hij meer verstand van koeien heeft.
Bij meermaals daags dunne laagjes strooien heb je weinig ammoniak.
Door een groot aanbod van koolstof wordt het meeste stikstof organisch gebonden.
Weinig verliezen in de pot bij goed beheer.
Koeien boertje
@dwers haha de consument loopt graag bij de boer de stal in en ziet de koeien lekker in het stro liggen en vreten. Dat ze aan de ketting staat maken ze geen probleem van. Maar wie dit mooi vind geen idee
grondlozeboer
Reportage gelezen in de veeteelt.

Ik vind de koeien maar vies eruitzien.
Sla dit nou de toekomst is. Ik vraag t me af
Koeien boertje
Is dit het voorbeeld voor Brabant?
Of zijn er al boxen in gekomen
bio boer
@Koeien boertje volgens mij zijn er wel eens stal gebouwt met dit type vloer met boxen met stro er de mest ging op de vaste mest plaat
pieter p
@bio boer Die zijn er genoeg in Frankrijk
puddingbroodje
Vieze bende! en dan liggen die koeien lekker komt die robot er weer aan ....
pieter p
Als je in Bretagne een te viese koe na de slacht brengt mag je die zelf komen schoon maken of anders een boete

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , trekker , koeien , robot , urine , melkveehouder , vrijloopstal , toekomst en vervangen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.439