Meer fosfaatruimte bij pilot KringloopWijzer

Efficiënte bedrijven kunnen meer dieren houden bij hetzelfde aantal fosfaatrechten.

LTO Nederland en andere betrokken partijen spreken met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de invulling van de pilot KringloopWijzer, die dit jaar wordt gehouden. Via de pilot kunnen melkveehouders de mineralenboekhouding bedrijfsspecifiek verantwoorden.

Deel dit topic

Reacties

+9
jg
Briljant plan om nog meer ongelijkheid in de sector te creëren .
+1
dwers
Ze willen verschillende typen bedrijven, dan maak ik dus kans.
+4
Twentsch Land
@dwers

Gun je het van harte maar denk dat het wel bij een droom blijft......ga er maar van uit dat bestuursleden en dan met name lto bestuursleden alleen geschikt worden gezien door lto....blijft er dan nog ruimte over voor andere boeren dan zal het wel in de volgorde gaan die het meest de billen van lto heeft gekust.
dwers
@Twentsch Land ja ik denk ook dat LTO maar wat graag wil bewijzen hoe efficiënt indoor boeren zijn, daar kunnen ze geen prutsers bij gebruiken.
pietjepuk
@pieta kun jij en nog een zootje gelijkwaardige bedrijven niet mee doen. Als jullie dan allemaal 25% voordeel halen net als jij doet weten we gelijk wat het vervolg van de pilot is. Die komt er niet 😀 😀 😀
pieta
@pietjepuk Dat kon nog wel eens meevallen. Wellicht dat ze met zo'n proef eens gaan zien welke dingen wellicht niet zouden kloppen maar ook vooral hoe (gemakkelijk) het is om een wat lagere excretie te realiseren.
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
om een wat lagere excretie te realiseren.

Dat heeft Jack hier als eens uitgelegd wat je dan moet doen.
pieta
@cornelissen Wat je moet doen voor een wat lagere koe-excretie is simpel. Strak op de norm voeren voor zowel P als N.
m uut m
@pieta
Realiseren of manipuleren
pieta
@m uut m Ik spreek voor mezelf en bij mij is het realiseren.
+1
Mc_douwel
Mooi plan past me wel is korting ook weer bijna te niet gedaan komt mooi uit heb nu voer over en moet mest afzetten 😬
+1
Pluto
Ja we kennen ze binnen de club , 9,5 koeien per ha en nog mest aanvoeren !!!. De race to the bottom wordt je door de strot geduwd of je wilt of niet . Wat we juist wilden voorkomen gebeurt nu we wilden graag een grondgebruiker zijn maar zijn vervallen tot grondverbruiker en dat alleen op aandrang van al onze deskundigen !!!.
jg
En Rfc maar dreigen met een standstill als er binnen de fosfaatrechten teveel gemolken wordt.
kanniewaarzijn
Nu nog even ECHT wetenschappelijk onderbouwen!
+1
jan.1
Zou me niet verbazen dat degenen die nu het hardste schelden tegen de klw vooraan staan om met pilot mee te doen...
jg
@jan.1 Dat is niet bekend. Wat wel bekend is dat o.a. De methaan en CO2 uitstoot toeneem als er door klw meer ruimte voor melkkoeien komt. Wat willen de pleitbezorgers van dit plan : ook verantwoording afleggen voor alle uitstoot of alleen ordinair fosfaatruimte graaien ? Het is natuurlijk schandalig als door extra koeien op basis van ‘ nep klw fosfaatruimte ‘ er extra eisen tav broeikasgassen voor iedereen komen .
jan.1
Quote Reactie van @jg:
Dat is niet bekend. Wat wel bekend is dat o.a. De methaan en CO2 uitstoot toeneem als er door klw meer ruimte voor melkkoeien komt. Wat willen de pleitbezorgers van dit plan : ook verantwoording afleggen voor alle uitstoot of alleen ordinair fosfaatruimte graaien ? Het is natuurlijk schandalig als door extra koeien op basis van ‘ nep klw fosfaatruimte ‘ er extra eisen tav broeikasgassen voor iedereen komen .

Er is niemand verplicht om met klw mee te doen.Wel ver gezocht allemaal om ,,onaantoonbare,,broeikas gassen er bij te halen.
jg
@jan.1 Wel de lusten niet de lasten ? Laten we eerst ook even Brussel afwachten , hoe het met de derogatie gaat. Vrees dat het creeren van extra ruimte naar Brussel geen sterk signaal is. Kijk bijv. naar de pulse vistechniek. Presenteert Nederland een robuust fosfaatrechtenstelsel of een stelsel wat telkens opgerekt wordt .
+1
zwier
Quote Reactie van @jan.1:
Er is niemand verplicht om met klw mee te doen.
????
+2
sjoerd de melker
Goeie zaak. Als je met eigen inzet efficient kunt boeren, moet je beloond kunnen worden. Als je boer bent geworden om koetjes te melken en trekker te rijden kun je misschien beter ergens bedrijfsleider worden
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
eigen inzet
Nog zo een! Klets geen onzin man, die "efficiëntie" is gewoon weer het MINAS-saldo. Oude wijn in nieuwe zakken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's hetzelfde , dieren , kringloopwijzer , fosfaatruimte en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0