Eindstand toegekende fosfaatrechten nog niet bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kan nog niet aangeven of het totaal aantal toegekende fosfaatrechten onder het fosfaatplafond zal blijven. Nog niet alle beschikkingen zijn namelijk verstuurd.

Deel dit topic

Reacties

+3
KuikenenKoe
Ah gossie, alle gekorte melkveehouders gisteren onploft van woede vanwege onterechte strafkorting
waarschijnlijk de hele nacht in bed liggen woelen van frustratie en boosheid ,was dus helemaal niet nodig
Noorderling
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
was dus helemaal niet nodig

En als het wel nodig zou zijn, hielp het nog niets.
Het enige wat nut heeft is je druk maken om dingen waar je invloed op hebt, de rest moet je zo snel mogelijk langs je heen laten gaan, hoe onredelijk het soms ook is.
demelkboer
John spitshoven waar ben je nu?
+1
John Spithoven
@demelkboer Ik ben hier. Eerst geven ze aan dat ze 79 miljoen kg toegekend hebben en daarna zeggen ze dat ze nog niet klaar zijn. Even doorrekenen. Ze geven aan dat alle melkveebedrijven (op 2 juli 2015 17589 stuks) een beschikking hebben. Overige bedrijven met jongvee voor vleesproductie zijn er in totaal op 2 juli 2015 7024 stuks en hebben 2,7 miljoen kg fosfaat volgens Statline. Dan nog blijft er een gat. Ik zal in een nieuwe topic nogmaals chronologisch een opbouw geven van het plafond en de nu uitgegeven P rechten
Ja, hallo! Nog niet alle beschikkingen zijn verstuurd, maar de handel is al gaande. De fosfaatrechten dalen momenteel ongeveer een euro per kilo per dag. Dus iedereen die nog geen beschikking heeft gehad moet gewoon een schadeclaim indienen bij RVO van een euro per kilo per dag, omdat ze gedurende die periode nog niet konden verkopen tegen de toen geldende hogere prijs bij introductie (als ze dat al wilden natuurlijk).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rvo , fosfaatplafond en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0