‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren. In de praktijk blijkt het aantal toekende rechten niet altijd te kloppen met de werkelijkheid.

Daarvoor waarschuwt Jan Kappers, van Alfa accountants en adviseurs. Volgens de adviseur blijkt bij sommige veehouders de dieraantallen niet te kloppen terwijl bij anderen, vooral bedrijven die in de categorie tussen 0 en 8,3 korting op fosfaatrechten vallen, de plaatsingsruimte onjuist is.

Veehouders kunnen tot 6 weken na het ontvangen van de beschikking nog bezwaar maken. „Maak daar gebruik van als dat nodig is”, adviseert Kappers.
 ‘Controleer beschikking fosfaatrechten goed’ (melkvee.nl)

Melkveehouders doen er verstandig aan om de beschikking van hun fosfaatrechten goed te controleren. In de praktijk blijkt het aantal toekende rechten niet altijd te kloppen met de werkelijkheid.

MelkveeNL

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Herbert
Hoe gaat het nou met de mannelijke dieren? Ik heb naast het melkvee ook nog wat mest/fokstieren. Als deze voor de fosfaatrechten meetellen hadden ze op 2/7/15 ook meegeteld moeten worden toch?
Lambert1
@Herbert dat doen ze ook
Lambert1
@Herbert of als je ze toen op code meststieren had staan dan niet
paulus2
@Lambert1 tot 2 jaar tellen ze mee bij cat. 101 en 102. daarna worden ze code 104. gaat vanzelf, tenminste hier.
sorry
@paulus2
het is niet helemaal duidelijk lijkt het
rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/…
pietjepuk
@sorry staat toch duidelijk dat fokstieren ouder dan 1 jaar geen fosfaatrechten nodig zijn.
Nick83
@pietjepuk en ik snap niet waarom voor onder 1 jaar wel rechten nodig zijn...
kaas
Nog geen beschikking , dus oneindig fosfaatrechten
ted9
@kaas Het bijzondere aan het hele verhaal is dat je je wel aan je beschikking dient te houden maar als ik het zo hoor hebben sommigen hem nog niet eens. Of ben je vrijgesteld als je hem nog niet hebt. Hier trouwens al begin Jan. In huis.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden goed , melkveehouders , fosfaatrechten en controleren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!