Weidegang niet automatisch gezonder voor melkvee


 Weidegang niet automatisch gezonder voor melkvee (mechaman.nl)

Nieuwsgrazer

CAT telefoons - Goedkoop en machtig sterk!

Barst in je telefoon? Knikker dat ding weg! Kies voor degelijkheid.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

hooivork
En zo blijven we mooi op en neer aan het zeveren..
+2
Wilbert
Teagasc, Ierland produceert het ene na het andere onderzoek waaruit blijkt dat weidegang beter is voor de koeien en de melk.
weurding
Fietsen en sporten ook niet... 😉 voor mensen dan hè
Nico96
@weurding voor koeien ook niet
Jan S
"Bovendien heeft de melk van koeien die jaarrond op stal staan (of hooguit een uitloop tot hun beschikking hebben) over het algemeen een optimale vet-eiwitcoëfficiënt. Ook werd bij deze dieren zelden een te hoge ureumgetal vastgesteld. Eén en ander pleit er wat de gezondheid betreft voor om de koeien jaarrond op stal te houden, schrijft het vakblad."

Ja dat moeten wel Holsteins geweest zijn. En kennelijk weten die onderzoekers ook wat de optimale vet-eiwitcoëfficiënt en het ureum getal is. Het is allemaal speculatie op basis van aannames en theoretische modelletjes.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkvee en weidegang geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!