Fransen blij: einde aan ‘onderzees bloedbad’

Parijs
Terecht lieten de Europarlementariërs het behoud van de visstand zwaarder wegen dan de besparing van ‘enkele liters diesel’, stelde Pinto, doelend op het feit dat pulskor­trawlers minder brandstof gebruiken dan conventionele vissersboten.

Ook de Franse minister van Milieu, Nicolas Hulot, was opgetogen: ‘Hulde voor het Europees Parlement vanwege het verbod op “elektrisch vissen” – een gevaarlijke praktijk voor de biodiversiteit.’
De afgelopen maanden voerden Frankrijk en Nederland een ‘visoorlog’. Franse vissers verweten de Nederlanders de zee leeg te vissen met hun grote...
 Hoe Nederlandse vissers de slag om het pulsvissen verloren (trouw.nl)

Nu het Europees Parlement wil dat vissen met stroomstoten wordt verboden, moet Nederland zijn wonden likken: de feiten hebben het afgelegd tegen de beeldvorming.

 Fransen blij: einde aan ‘onderzees bloedbad’ (nd.nl)

Parijs Terecht lieten de Europarlementariërs het behoud van de visstand zwaarder wegen dan de besparing van ‘enkele liters diesel’, stelde Pinto, doelend op het feit dat pulskor­trawlers minder brandstof gebruiken dan conventionele vissersboten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden frankrijk , milieu , biodiversiteit , europees en brandstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!