Koeienboeren weten eindelijk hoeveel fosfaatrechten ze hebben

WESTERBEEK - “Ik wist dat die ging komen en ik was er ook aan toe dat die kwam.” Koeienboer Jos Verstraten uit Westerbeek weet eindelijk hoeveel fosfaatrechten hij heeft. Sinds 1 januari is het nieuwe stelsel van fosfaatrechten in werking getreden. De afgelopen twee weken kregen alle boeren een brief waarin staat hoeveel fosfaat zij mogen uitstoten. Daardoor weten ze nu ook hoeveel koeien ze mogen houden.

Deel dit topic

Reacties

josl
Voor diegene die geïnteresseerd is in de kop van josl
robbies
@josl er staan aardig wat controversiële dingen in Dit artikel. Kan zo al 3 zinnen eruit pikken waarmee je je collega's op je hals krijgt. Hebben we bijvoorbeeld een overschot aan koeien of aan mest?
+1
josl
@robbies ik heb de text niet geschreven, zie er niks controversieels in en denk dat de gemiddelde burger die naar omroep brabant kijkt en leest het kan begrijpen en daar gaat het om.
robbies
@josl
Quote:
de gemiddelde burger

Als dat de norm is waarlangs je beleid legt, dan wordt het een taaie hap om uit te leggen waarom ik niet meer koeien mag houden ondanks mijn latente ruimte. Dat krijg ik namelijk die gemiddelde burger van jou niet uitgelegd.
+1
kanniewaarzijn
Het blijft leuk hè, die "uitstoot" van fosfaat 😂
sorry
€Veehouders die heel toevallig vlak voor juli 2015 grote aantallen koeien kochten noem ik geen melkveehouders’

boerderij.nl/Rundveehouderij/Blogs/…
demelkboer
@sorry klopt dat zijn ondernemers 😂
grondlozeboer
@sorry En hoe noem jij iemand die op 30 juni 9 koeien voor de dood heeft opgeruimd dan? en daarvoor nog geen vervanging had gekocht voor 2 juli?
+1
paulus2
@grondlozeboer een pechvogel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's werking , koeien , brabant , fosfaat , boer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0