Nederlandse melkplas groeit niet meer

De maand december levert het keerpunt in de melkaanvoer af. Dit komt naar voren uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Het rijmt niet helemaal met de geluiden uit het veld, maar is ook niet geheel onverwacht wanneer de slachtcijfers erbij gehaald worden.

Bron

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Theoretisch kan het ook niet anders dan dalen, meer melk per koe geeft een hogere fosfaatnorm dus links of rechtsom zal dat gecompenseerd moeten worden door vee afvoer. Kortom behalve een fosfaatquota via de achterdeur ook een melkquota
putjesschepper
Toch in het noorden wordt er nog stevig gemolken volgens rmo.hadden vorige week ook meer melk
jg
Zal wel zo'n beetje stabiliseren op dit nivo. Bij 180 kg melk per kilo fosfaat is er voor de 2,5 miljard kilo extra melk, tov einde quotering , ca 11 mln kilo fosfaatruimte extra nodig. Een deel van die fosfaatruimte is er door minder jongvee . De koeien van stoppers worden opgenomen door de blijvers .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkaanvoer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN