Lely voerrobot

Wat zijn de ervaringen met de lely voerrobot en de jaarlijkse kosten

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Vraag fikkert maar
+1
sorry



beding er gelijk een bezem bij
RFCer
@sorry ?? Resten mengt hij de volgende keer toch zo weer op onnie.
pietjepuk
@RFCer ja alleen gaat het dan mee naar een andere catogerie dieren waarvoor het niet bedoeld is.
Mayor
@sorry Bij de een mengwagen achter de trekker klim je ook ff de kuip in?? 😉
hans1980
Geen machine om cv mee te voeren
+5
jan w
Klinkt raar, en om veel te sturen zijn er ook weinig mogelijkheden, maar in een studieclub waar ik in zit, halen 2 bedrijven met een weelink voerhek de beste resultaten.
hans1980
@jan w qua melkproductie of saldo
weurding
@jan w valt mee, 20 jaar mee gewerkt, met de komst van grondstoffenmix konden we perfect krachtvoer op maat maken, al blijft het wel uitkijken met wat je tussen het hek zet, eerste jaar door onkunde ook wel eens voer weggegooid, later nooit meer
paul1
@jan w volgens mij zit er niet eens een stuur op 😃
The Hurminator
Voerrobot werkt prima op mn werk, je moet er even mee leren werken en het programma/app doorhebben... kosten voor onderhoud kun je gewoon onderhoudscontract voor krijgen, verbruikskosten heb ik geen inzicht in.
+3
ted9
@The Hurminator 'Onderhoud kun je gewoon een onderhoudscontract voor krijgen' je zegt t alsof het dan bijna voor niks is.
sjoerd de melker
Wat kost zo'n ding eigenlijk inclusief ruimte voor voeropslag?
+2
storm
@sjoerd de melker voor dat geld kun je wel een beter systeem kopen.
Koop gewoon een mengwagen met loader of een voorlader op je tractor, kan je voor meer dingen gebruiken en als ie kapot is koop je een andere.
Vindt het maar een hebbedingetje en Lely heeft je mooi aan de melk en als ie stuk is kan je helemaal niks, ja wachten op de monteur!
kaas
@storm het is een reken som wat goed koper is zelf voeren met mengwagen en sjovel en happer of trekker met happer [en dure diesel kopen] en je eigen uren rekenen .
of loonvoerder laten komen kost ook geld of een autom voer syteem wat ook geld kost en wat is nu per dag het goedkoopste wat kost het en wat levert het op
cjw73
@kaas dan denk ik toch de loonwerker, want dan hoef je er zelf niks aan te doen en bij dat ding moet je de boel wel klaar zetten. En zwager heeft ook zo'n ding maar alleen al die storingen via de gsm kun je wel gek van worden.
kaas
@cjw73 maar er zijn ook toch nog al wat veehouders die na enige tijd weer stoppen om met de loonwerker te laten voeren en het zelf weer gaan doen want er zijn loonwerkers die er echt een potje van maken dus dan kan het de goedkoopste manier wel zijn maar als het niet goed word gemengd of de ene keer zit er een keer zoveel mais in dan er in moest of te veel of te weinig soya bv
cjw73
@kaas ik hoor meer die het te duur vinden doordat ze geen extra liters kregen waar ze vanuit gingen, over het niet zorgvuldig voeren heb ik hierin de buurt nog nooit iemand gehoord
+1
Nick83
@storm als je voorlader kapot is, dan kun je ook niet voeren. Dan moet je ook wachten op de monteur.
Noorderling
@Nick83
Alleen heb je sneller een laadmachine of mengwagen gevonden en op je erf staan dan een vector karretje. Als je ook nog smalle voergangen hebt wordt het helemaal feest.
brabo
@Noorderling
Is gewoon een beetje afhankelijk van je capaciteit die je nodig hebt. Als het ding om welke reden dan ook effen een paar uur stil staat is er hier nog niks aan de hand. Duurt het langer dan wil ik wel eens met de shovel gauw wat voer in de goot gooien. Maar dat komt hooguit 1 keer per jaar voor.
pietjepuk
@brabo jij hebt toch twee karretjes?
brabo
Quote Reactie van @pietjepuk:
heb

had
pietjepuk
Quote Reactie van @brabo:
had

Is er een overleden en ben je er met 1 verder gegaan?
+1
brabo
@pietjepuk
hier hebben ze even met 2 getest om te kijken hoe dit ging. Nadien is er weer een vertrokken richting andere testboer die wat capaciteit betreft hem nodig had
pieta
@brabo Ik kreeg gisteren een foto op de app waar de ijzeren balk waar de grijper aanhangt was gebroken. Grijper lag op de grond. 😁 Dat moet je niet hebben.
brabo
@pieta
die foto kreeg ik ook, maar navraag bleek deze foto al 2 jaar oud te zijn.
Overigens niet gebroken, maar bouten losgelopen (wat overigens ook niet zou moeten kunnen)
George
Quote Reactie van @pieta:
Grijper lag op de grond. Dat moet je niet hebben.

Het ziet er mij te playmobiel uit. Ik laad hem met de riek vlugger dan dat idiote grijpertje.
+1
brabo
@George
maar jij houd het niet 24 op 24 uur vol 😄
George
Quote Reactie van @brabo:
maar jij houd het niet 24 op 24 uur vol

Da's ook waar.
EDOO
Met bovenstaande adviezen komt Kaas niets verder. Hij vraagt concrete adviezen.
sjoerd de melker
@EDOO dit komt doordat er niet heel veel gebruikerservaringen zijn. Misschien zegt dit al genoeg???
Ligbox
Prijs zit rond de 130.000 en daar komt nog de voerkeuken boven op. Onderhoudscontract zit rond 2400 per jaar en nog eens zo'n bedrag voor onderdelen volgens verkoper. Lease is ook mogelijk. Hij zit dit jaar wel weer in de mia/vamil dat is wel gunstig. Verder geen ervaring mee
sjoerd de melker
Ik doe laden met zo'n dichte bek geval. Soms wil ik weleens een half happie maar je kan niet altijd even lekker zien wat je meehapt. Zijn er ook zelfknutselaars die een camera in de bak gemaakt hebben?
+2
jan w
Het is maar net hoe secuur je zelf bent. Met de lely robot moet je ook kuilpakken halen, moet je ook iedere dag ff de voerkeuken bijwerken. moet je ook het restvoer voor de koeien weghalen. En als je goed wilt mengen moet je volgens mij, alles gehakseld hebben.
cjw73
@jan w het hakselen is niet zozeer nodig, mijn zwager kuilt alles gewoon met de wagens en die heeft zon vector
kaas
@cjw73 en hoe vol dat hem de voerrobot je zwager
cjw73
@kaas voldoet verder wel geloof ik. Zit hier bij mij in de buurt. Dus je kan hem zelf wel vragen denk ik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0