’Afschrijven op dier- en fosfaatrechten kan!’

De kogel is door de kerk. Er kan worden afgeschreven op dier- en melkveefosfaatrechten.

Column Pieter Seegers - Fiscalist

Fiscale duidelijkheid

Maar die duidelijkheid had wat mij betreft wel wat eerder mogen komen. Het lijkt heel erg op de discussie die we een jaar of zes geleden hebben gehad over de afschrijfbaarheid van dierrechten. Ook toen was het de vraag of er een einddatum aan de regeling zat. En ook toen kwam de minister na veel discussie met een verwachte einddatum voor die dierrechten. Neem de volgende keer als er vergelijkbare wetgeving komt ook direct de fiscale vragen bij dit soort wetgeving mee. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

De fosfaatrechten zullen naar verwachting tijdsevenredig kunnen worden afgeschreven, waarbij 31 december 2027 als einddatum geldt. Als bijvoorbeeld in 2022 fosfaatrechten worden gekocht, dan zou deze investering in zes jaar kunnen worden afgeschreven. De melkveehouder die fosfaatrechten koopt weet nu waar hij fiscaal aan toe is.
 ’Afschrijven op dier- en fosfaatrechten kan!’ - Boerderij.nl (boerderij.nl)

De kogel is door de kerk. Er kan worden afgeschreven op dier- en melkveefosfaatrechten.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boerderij en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!