Triodos: ‘Schaalvergroting is race to the bottom’.

Het nieuwe kabinet zou vol moeten inzetten op steun aan boeren in de huidige generatie, die met overtuiging werken aan een duurzame en volhoudbare landbouwsector, vindt Michiel Wagener van Triodos Bank „Intensivering en schaalvergroting is een doodlopende weg.”
 Triodos: ‘Schaalvergroting is race to the bottom’. (melkvee.nl)

Het nieuwe kabinet zou vol moeten inzetten op steun aan boeren in de huidige generatie, die met overtuiging werken aan een duurzame en volhoudbare landbouwsector, vindt Michiel Wagener van Triodos Bank „Intensivering en schaalvergroting is een doodlopende weg.”

MelkveeNL

Reacties

KOC1981
Hihi, CO2 wordt genoemd als grootste uitdaging hun visie hoe dit op te lossen staat haaks op oa Louise Fresco. zij zeggen Bio zijn inpact is kleiner; Louise Fresco zegt juist dat Bio onhoudbaar is voor alle monden te voeden.
jg
@KOC1981 Is / wordt‘ alle monden vullen ‘ wel een item ? Er is in principe voedsel in overvloed, verdeling is een ander probleem. Verbetering van Teelttechnieken vergroten de opbrengsten jaarlijks met 2 %.
+2
vedder
Dan moet Triodos eens gaan regelen dat rfc en consorten stoppen met treiteren van boeren, dan willen er weer meer en stopt de schaalvergroting
putjesschepper
@vedder dat zijn de juiste woorden laat ons gewoon eens boeren.
+5
diezel
Begint de GroenLinks-bank zich er ook al mee te bemoeien? 😞
basbes
@diezel Rabo bemoeit zich er al jaren mee. Er was een tijd dat Rabo werd vertaald met Ruimt alle boeren op. In 2017 deden ze volop mee met het plannen van "de sector". En niet om zo veel als mogelijk de gezinsbedrijven te behouden. Triodos is een moderne bank en bood ons 2 keer betere tarieven en voorwaarden aan. Hun begeleiding vond ik nogal wat beter. Wij zijn gelukkig weg bij de Rabo, zodat we kunnen genieten van al die dure kantoren her en der.
brabo
@basbes
Triodos financieert toch alleen maar biologische bedrijven meende ik ?
+1
jerseys
@basbes heb altijd mijn twijfels bij de goede bedoelingen van dit soort feel-good organisaties. Net zoals van diverse grote ontwikkelingsorganisatie's met grachtenpanden als hoofdkantoor.
Pluto
Jammer dat het regeer akkoord er totaal anders over denkt!!!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren , schaalvergroting en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!