Hertzberger: ‘Ga voor minder boerenromantiek en meer technologie’

Rosanne Hertzberger, columnist van het NRC en auteur van het boek ‘Ode aan de E-nummers’, was woensdag gastspreker op de Agrifirm jongerendag. De schrijfster is enthousiast over technologische ontwikkelingen en stelt zich de vraag of boeren wel altijd naar consumenten zouden moeten luisteren.
 Hertzberger: ‘Ga voor minder boerenromantiek en meer technologie’ (melkvee.nl)

Rosanne Hertzberger, columnist van het NRC en auteur van het boek ‘Ode aan de E-nummers’, was woensdag gastspreker op de Agrifirm jongerendag. De schrijfster is enthousiast over technologische ontwikkelingen en stelt zich de vraag of boeren wel altijd naar consumenten zouden moeten luisteren.

MelkveeNL

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

Jannus
.
+1
Jan S
Quote Reactie van @Jannus:
.

Daar heb je wel een punt. 😀
Jan S
Nog zo'n pleitbezorger van Big Agri
groeier
@Jan S
Straks krijgt elk boerenbedrijf 25 camera's hangen, daar moet je toch niet aan denken....
Jan S
@groeier Dat ga ik niet meemaken
m uut m
@Jan S
Ik ook niet
+1
pieta
Je moet natuurlijk niet altijd naar de consument luisteren. Die heeft het liefst dat de boodschappen gratis zijn. 😁
van Ittersum
Beetje een zijstraatje maar misschien wel ten gevolge van:

Vandaag de relatiebeheerder van AB op bezoek. Hij zei dat 30% van de huidige AOV-meldingen uit de melkveehouderij van psychische aard waren. En dan was daar de hartaandoeningen (die hebben veelal ook een relatie hebben tot..) nog niet eens meegeteld. Hij zag ook dat vele bedrijven na de quotatijdperk te hard geroeid waren en met toen de lage melkprijs en nu een tsunami van nieuwe regels en eisen bij sommigen het allemaal te veel werd.

Zonder iemand te kort te doen of in een bepaalde hoek te drukken, kun je in conversatie met collega's soms wel herkennen waar het glas ook behoorlijk vol zit. Zodra randzaken een hoofdzaak worden en daar maar op doorzagen denk ik ook wel eens, nou.....Keep it Calm collega!
pietjepuk
@van Ittersum merk zelf dat ik me in deze tijd van het jaar ook het meeste aan al die regels iriteer. Wordt tijd dat het zonnetje weer gaat schijnen kunnen we weer mooi buiten aan de gang.
van Ittersum
@pietjepuk irriteren is nog niet "in de macht hebben" maar inderdaad, deze dagen met al die dauw en vochtige lucht is van prettig werken geen sprake. Maar ondanks alles heeft FC mij vandaag heel blij gemaakt met de financiële overboeking. Geld is niet het medicijn tot geluk maar gelukkig maken ze geld 😉
+2
Herbert
@van Ittersum geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig hebben we weer geld😄
Pluto
Vorig jaar nog geïnvesteerd in GPS techniek met drukwissel om de bodem te sparen bij de voorjaars werkzaamheden komt het 6 e nitraat programma effe met de verplichting mest en mais in een werkgang . De bodem los de winter in is er ook niet meer bij met gras inzaai voor de oogst . Van uitspoeling is dan geen sprake meer !!!! van afspoeling des te meer gedurende de de hele winter en dat is dubbel zo lang als het groei seizoen !!.
Het doen van milieu investeringen wordt zo wel flink afgestraft!!.
robbies
@Pluto Waarom investeer je in loonwerkmateriaal?
van Ittersum
@robbies vamil en meerwaarde voor je bedrijf? Zeeuwse trekpaarden hebben geen hydro en pto , dan kijk je verder nou 😂
Dre van Helmond
@Pluto Opslagruimte is misschien wel de beste investering
Pluto
Ik zit niet te wachten op een trekker van 10 ton met een 3 meter kopeg en een stel 650 x ?? of de zelfde trekker maar dan met een 8 rijer en cultuur banden !!!. De loonwerker is een beste kerel maar zijn materiaal is te groot en te zwaar geworden en daar heb ik niet om gevraagd, er is ook niet onderhandeld over zijn tarief!. En ik wil niet elke keer als er werkzaamheden worden verricht de zaak stilleggen om de banden te controleren op spanning of merk ??.
Wat opslag betreft vindt ik 10 maand genoeg en voor de rest voer ik aan !!.
Het doen van milieu investeringen wordt nu wel erg afgestraft en nodigt niet uit tot herhaling !!. Nog los van vamil of wat dan ook ,,daar doe ik het niet voor .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren , agrifirm , was en boek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!