Frans melkschandaal: 35 zuigelingen ziek na verkoop besmette babyvoeding

€˜Een explosieve zaak’, zo noemen Franse media de bekentenis van vijf grote supermarkten dat zij, zelfs na een terugroepactie van de producent, babymelk hebben verkocht die mogelijk besmet was met salmonella. Journalisten zagen de pakken melkpoeder zelfs gisteren, drie weken nadat het gevaar werd gemeld, nog in de schappen liggen, meldt de NOS.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Zijn ze verplicht om aan de terug roep actie mee te werken of mogen ze dat zelf bepalen ??.
vedder
Salmonella is een vreselijke ziekte voor mens en dier. Daardoor onbegrijpelijk dat er in Nederland zo'n vaag gunstig/ongunstig programma ingezet wordt om Salmonella te beheersen.
+1
jan w
@vedder
Dan ben je beter af bij BeterVee, heb je geen vaag gunstig of ongunstig meer, maar krijg je een getal waar je tenminste wat aan hebt.
De GD moet ook aan het werk blijven, daarom werken die met gunstig /ongunstig , kun je tenminste niet zien waar je staat met het ziektebeeld.
vedder
@jan w zeker! Daar ben ik ook, ik ben altijd gunstig, maar omdat dat geen bal zegt meer ik ieder halfjaar bij betervee
pieter p
Het blijft ook altijd weer hetzelfde, het zijn de centen die tellen en niets anders. Het was allang bekent van de besmetting in de fabriek bij Lactalis in Craon(bij Laval), maar de verkoop ging gewoon door. Vandaag is de verantwoordelijke van de fabriek op het matje geroepen bij de minister van economische zaken geloof ik.
Er zal wel wat gezegd worden en ze komen waarschijnlijk eraf met een waarschuwing
msn.com/fr-fr/actualite/…

In dit artikel staat dat de besmetting gekomen is door werkzaam heden in de fabriek

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkpoeder , salmonella en NOS geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN