Strenger mestbeleid doet boeren meer kunstmest kopen

De almaar strengere bemestingsnormen verstoren de landbouw-kringloop. Uit het jongste rapport van de Mestbank blijkt dat het kunstmestgebruik is gestegen tot 68 kilo stikstof per hectare in 2016. Tien jaar eerder was dat 54 kilo. “Fosfaat in plaats van stikstof werd het limiterende element. Hierdoor kan minder stikstof uit dierlijke mest aangeleverd worden en is meer stikstof uit kunstmest vereist om de gewasbehoeften in te vullen”, zo luidt de verklaring. Het werkelijke kunstmestgebruik is nog groter dan hetgeen jaarlijks door landbouwers gemeld wordt via de Mestbankaangifte.
 Strenger mestbeleid doet boeren meer kunstmest kopen (vilt.be)

De almaar strengere bemestingsnormen verstoren de landbouw-kringloop. Uit het jongste rapport van de Mestbank blijkt dat het kunstmestgebruik is gestegen tot 68 kilo stikstof per hectare in 2016.

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Pluto
Daar was die lobby van de kunstmest sector in Den Haag toch ook voor bedoeld !!.
Minder org mest en meer kunstmest om de staatskas te spekken !!.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , 2016 , kopen , boeren , stikstof , mestbeleid en kunstmest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!