De eerste #fosfaatrechten zijn geveild

De eerste fosfaatrechten zijn op dinsdag 9 januari geveild. Het bod is tot stand gekomen door verschillende bieders. Dat meldt Interfarms Makelaars. Gisteren is er geveild voor 187 per kg.

Kosten koper: het bedrag van het hoogste Bod x het aantal leveringsrechten, dat de Koper verschuldigd is aan de Verkoper, exclusief de bijkomende veilingkosten van 1,5% (met minimumbedrag van € 250,-) en verschuldigde BTW.

Meer: productierechtenveilen.nl/
Grasbaal

Reacties

cs-agrar
Bijkomende veilingkosten van 1,5% (met minimumbedrag van € 250,-)

jaja..
Jan S
Manipulatie wordt op deze manier een stuk moeilijker. Ook al vanwege die 1,5% transactiekosten. Kunnen we ophouden met klagen dat de bemiddelaars hopen geld verdienen over de rug van de boer.
wotan2
@Jan S Wie bied er? Is dus niet transparant, je weet niet wie er bied. Dat hoeft niet met naam en toenaam, maar de bieding onder een (pseudo)naam geven aan of er veel verschillende bieders zijn, of eentje die alleen de prijs omhoog drukt.
Jan S
@wotan2 In principe zou degene die veilt mee kunnen bieden. Ik ga er van uit dat ze dat wel laten als ze 1,5% veilingkosten moeten betalen. Als er straks veel geveild gaat worden dan is de kans om al die veilingen te beïnvloeden steeds kleiner. De tijd zal het leren.
wotan2
@Jan S In principe kan ook een (andere)makelaar of stroman mee bieden om de prijs op een bepaald niveau te houden/krijgen. Mochten ze een keer op een partijtje blijven blijven zitten is dat ondernemers risico. Niets is waterdicht ook al zit er een notaris bij, maar het word voor de geinteresseerde wel duidelijker wie bied, en tot welk bedrag.
Brutus64
Interessante site, misschien kan je hier nog eens wat rechten kopen voor een habbekrats, 100 euri per kilo
Grasbaal
@Brutus64 er zal zeker voor elk portie een bodemprijs in gezet zijn. Anders durft niemand er iets op te zetten...
wotan2
@Grasbaal Daar word met geen woord over gerept in de voorwaarden, dus transparantie is er nog niet.
Grasbaal
Quote Reactie van @wotan2:
dus transparantie is er nog niet.

dan is een systeem met meer aanbod en publicatie van de laagste vraagprijzen zo gek nog niet: quotum.nu/fosfaatrechten/aanbod/… 😄
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!