Hogan: 20 lidstaten versterken positie boeren, Nederland niet

Nieuwe Europese regels bieden lidstaten de mogelijkheid om de positie van boeren in de markt te versterken. 20 lidstaten maken hier ondertussen al gebruik van, Nederland nog niet.
 Hogan: 20 lidstaten versterken positie boeren, Nederland niet (melkvee.nl)

Nieuwe Europese regels bieden lidstaten de mogelijkheid om de positie van boeren in de markt te versterken. 20 lidstaten maken hier ondertussen al gebruik van, Nederland nog niet.

MelkveeNL

Reacties

+1
producent
GLB 2020-2026
Hogan ging ook in op het nieuwe GLB, zoals de Commissie dat ziet. De regels worden vereenvoudigd en er wordt meer aan de lidstaten overgelaten. De ‘one size fits all’-benadering die in het GLB zat ingebakken, past niet binnen de diversiteit van de landbouwpraktijken in de Europese lidstaten. De Commissie wil daarom meer afstand nemen en de lidstaten meer ruimte geven om hun eigen beleid te maken. De Commissie bepaalt wel welke resultaten die lidstaten dan moeten halen en monitort daarop. Lidstaten die de resultaten niet halen, kunnen worden gekort in hun GLB-budget.

Dus het hele mestbeleid kan op de schop, al die betuttelende regels weg en controle op het grond- en eventueel slootwater en is het niet goed maatregelen treffen. Maar wel eerst de riool overstorten aanpakken.
+1
josl
@producent Over milieu ( derogatie, nitraatrichtlijn, actieprogramma) gaat DG- Environment.Daar is Daniël Callejo de baas. Dat is een andere afdeling dan die waar Hogan over gaat, plattelandsontwikkeling (GLB). Dus.
+1
verbi
Dat zit Anny schreijer al lang te vertellen maar nederland slaapt lekker verder.
Porky
Teveel linkse rakkers aan het roer, we zijn dr nog langgggg niet.
EDOO
@Porky Als je er zo over denkt.... gauw een makelaar bellen.
George
Quote Reactie van @EDOO:
Als je er zo over denkt.... gauw een makelaar bellen.

Wat is dat voor vreemde reactie? Zoek je nog een boerderij bij dan? Staat vast al wel iets te koop.
Porky
@EDOO oooh wist niet dat er hier ook d66 ers zaten, word wakker man, t is Eén linkse kliek , als jij één kruiwagen mest in de sloot kiept pleeg je een milieu delict en een vervuiler, maar ik hoor niemand over de kerosine die geloost word uit een vliegtuig. Nee daar branden ze hun vingers niet aan, een boer, een individu pakken daar staan ze voor in de rij die linkse flikkers
EDOO
Voor alle duidelijkheid:ik ben geen lid en stem absoluut niet op D'66. Maar als je je overal mateloos aan gaat ergeren heb je geen leven. Er zijn nog altijd veel goede dingen waar je als veehouder van kunt genieten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren , nederland en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!